BIST 8.748
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan olay çıkış! Doğum kontrolü de neymiş...

TÜRGEV’in 20’nci kuruluş yıldönümü ve olağan kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nüfus artışının devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayarak çapıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 79 milyonluk Türkiye’nin medeniyet ortaklığı yaptığı milyarlar olduğunu belirterek, “Açık söylüyorum zürriyetimizi arttıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş... Hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içerisinde olamaz“ diye konuştu. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen TÜRGEV’in 20’nci kuruluş yıldönümü ve olağan kongresinde özetle şunları söyledi:

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KESECEĞİZ

“Açık söylüyorum zürriyetimizi arttıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş...

 “Ülkemizin son 13 yılı özellikle de son 3 yıldır ardı ardına gelen hadiseler bizler için gerçekten çok önemli dersler içeriyor. Kendi meselelerimizi kendimiz çözmek mecburiyetindeyiz. Bu ister öğrenci yurdu gibi spesifik bir mesele olsun, ister savunma sanayi gibi kompleks bir konu olsun. Hiç fark etmez. Hepsinde de iş dönüp dolaşıp aynı yere çıkıyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, başka çaresi yok. İdealimizdeki gençliği mi yetiştirmek istiyoruz? Aileden başlayarak lisansüstü eğitimlerine kadar tüm aşamalarda kendi müesseselerimizi kurup geliştirmemiz gerekiyor.



MÜFREDATA YOĞUNLAŞMA DÖNEMİ

Yeni nesillere aşılanacak bilincin verilecek eğitimin içeriği konusunda da çok ciddi çalışma yapılması şart. Onun için ben sevgili gençlere şöyle söyleyeceğim. Bizim itikadımızı, bizim imanımızı evelallah kimse teraziye çıkaramayacak kadar sağlam olacağız. Ahlakta örnek bir gençlik, inşallah inanıyorum ki TÜRGEV’in yetiştirdiği yurtlarında kalan gençler olacak. Yeni dönemi okul yapmaktan ziyade, okul müfredatının içeriğine yoğunlaşma dönemi olarak ilan ediyorum.

İNANCI VAR DA ŞUURU YOK

Maddi ve manevi eğitim konusunda çok eksikleri olan, rüzgarın önünde sürüklenen yapraklar gibi savrulan gençler olduğunu da görüyoruz. Bu gençlerin bir kısmını bölücü terör örgütü devşiriyor, zehirliyor. Aynı şekilde DAEŞ gibi, mukaddes dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var mı? Var. Ve bunlar bakıyorsunuz inancı olan gençler. İnancı var da şuuru yok. Bakıyorsunuz bir de uyuşturucu, kumar, çeşitli dünyevi zevkler, hatta teknoloji bağımlılığı gibi sorunlar yaşayan gençlerimiz de var. Ulaşma imkanımız olup da ihmalimizden dolayı bu tür felaketlere sürüklenen gençlerimiz varsa işimizi iyi yapmıyoruz demektir.

NÜFUS PLANLAMASIYMIŞ

Vakıf hizmeti dünyaya değil ukbaya (ahiret) yapılan yatırımdır. TÜRGEV gibi çalışacak olan daha pek çok kuruma ihtiyacımız var. Çünkü önümüzde 79 milyonluk bir Türkiye’yle birlikte medeniyet ve tarih ortaklığı içinde olduğumuz milyarlarca insan var. Açık söylüyorum zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş, hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içerisinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberimiz ne diyorsa biz o yolda gideceğiz. Bunun için de birinci derecede görev annelerindir.

ALMA MAZLUMUN AHINI

Aahhh... Neler çektik değil mi? Okullarımızın kapısından kızlarımızı çevirdiler mi? Üniversite kapılarından çevirdiler mi? İkna odalarına soktular mı? Onu yapanlar nerde? Ama bakın, devran değişti. Hak yerini buldu. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. Bütün mesele inanmak. İman öyle bir şeydir ki; tekeden bile süt çıkartır. İman budur. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.