BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,16
ALTIN 2.323,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan olay açıklama: Yalvaracak değiliz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'yle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı: "Türkiye Avrupa'nın kapısına gidip yalvaracak bir ülke değildir."

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî bir ziyaret için bulunduğu Cibuti'de, Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Avrupa Birliği'yle ilgili bir soru üzerine "AB süreci bizim için devam eden bir süreçtir. Alırlar veya almazlar, önemli değil. Ama biz çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye Avrupa'nın kapısına gidip yalvaracak bir ülke değildir" dedi.

İSLAM DÜNYASI ÜZERİNE OYUN OYNANIYOR

Erdoğan konuşmasında “İslam dünyasının üzerinde çok ciddi oyunlar oynanıyor. Bu oyunların başlığı İslamofobidir” diye konuştu.

Erdoğan “Teröristlere hiçbir zaman sıcak bakmayacağız, terörist katildir, canidir ve barbardır” ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasına Cibuti’de eğitim ve sağlık alanlarında bazı adımlar attıklarını söyledi. Mısır’da darbeci yönetim işbaşında olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Şu anda Mısır’da 5 bine yakın siyasi tutuklu var” dedi.

AB BİZİ ALIR VEYA ALMAZ, ÖNEMLİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB süreci bizim için devam eden bir süreçtir" deyip şöyle devam etti:

"Biz Avrupa'yı test ediyoruz. Halkı Müslüman olan bir ülkeyi alacaklar mı? Almayacaklar mı? Bakalım İslamofobiye karşılar mı? Avrupa Birliği Hıristiyan tezidir anlayışı var. Bizi alırlarsa bu tez çöker. Türkiye kapınıza gelip yalvaracak bir ülke değildir. Kabul ederlerse girer, kabul etmezlerse kendi yoluna bakar AB süreci bizim için devam eden bir süreçtir. Alırlar veya almazlar, önemli değil. Ama biz çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye Avrupa'nın kapışana gidip yalvaracak bir ülke değildir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'deki terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada "Doğrusu ben bu saldırıyı Türkiye'ye veya bize karşı bir saldırı olarak düşünmüyorum. Düşünmek istemiyorum. Bu olsa olsa belki bugüne kadar Somali'de, Somali yönetimlerine karşı yapılmış olan saldırıların bir türüdür, diye düşünüyorum" dedi.