BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan o ülkeye FETÖ uyarısı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosovalı mevkidaşı ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada FETÖ uyarısı yaptı, Suriye'de ateşkesin detaylarını paylaştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'nün en fazla örgütlendiği ülkenin Kosova olduğunu söyleyerek, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği her ülke için tehdit oluşturduğunu söyledi.

Erdoğan ve Kosova Cumhurbaşkanı'yla birlikte ortak basın toplantısı düzenledi. FETÖ terör örgütünün Balkanlar'da en fazla Kosova'da örgütlendiğini söyleyen Erdoğan, örgütün faaliyet gösterdiği tüm ülkeler

TBMM'yi bombalayan zihniyet FETÖ'cü. Bu zihniyete bugün Türkiye'de, yarın Kosova'da o okullardan yetişenler aynı şeyleri yapar.

için tehdit oluşturduğunu kaydetti. Rusya ile Suriye için yürütülen ateşkes görüşmelerinin detaylarıyla ilgili de bilgi veren Erdoğan, ateşkese BM'nin terör örgütleri listesinde olan örgütlerin dahil edilmeyeceğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"FETÖ, PKK, YPG, DHKP-C ve DEAŞ gibi katil sürülerinin bizim nazarımızda hiçbir farkı yoktur. Bunlarla mücadeleyi hem yurt içinde hem yurt dışında kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Cinayetlerin, dökülen masum kanlarının hesabını hukuk içinde mutlaka soracağız. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar terör örgütlerinin ele başlarının, militanlarının peşlerini asla bırakmayacağız. Çünkü hain her yerde haindir, terörist her yerde teröristtir.

"FETÖ'NÜN EN FAZLA ÖRGÜTLENDİĞİ ÜLKE KOSOVA"

Balkanlarda FETO terör örgütünün en fazla örgütlendiği yer ne yazık ki Kosova. FETÖ sadece Türkiye için değil, faaliyet gösterdiği her ülke için tehdittir. Dünyanın neresine kaçarlarsa kaçsınlar, terör örgütlerinin başlarının, militanlarının peşini bırakmayacağız. FETÖ sadece Türkiye , için değil faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdittir. FETÖ'nün farkına varan ülkeler evlatlarını elinden almaya devam etmiştir. Kosovalı arkadaşlarımız bu konuda gerekeni yapacağını düşünüyorum. Şu anki mevcut eğitim anlayışını Türkiye Maarif Vakfı yapabilecektir. Kosova'nın Avrupa Atlantik Kurumları ile bağlantılarını destekliyoruz. Kosova'nın kalkınması için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'nin Kosova'ya yatırımları 350 milyon dolara ulaşmıştır. 10 bin Kosovalıyı istihdam etmiştir.

"BİZ YANDIK, KOSOVA YANMASIN DİYORUZ"

Okullar terörist yetiştirmez. Okullar ülkesine ihanet eden gençler yetiştirmez. Bir okuldan ülkesine ihanet eden gençler yetişiyorsa o okul kendi asli görevini yerine getirmiyor demektir. Biz bir bedel ödedik. 248 şehit verdik. Bu şehitlerimizin verilmesine neden olanlar kim? Artık yargı tek tek hepsini belirlemiş vaziyette. Başta şahsım olmak üzere bu ülkenin ileri gelenlerini, şu gördüğünüz Külliye, TBMM, buraları bombalayan zihniyet FETÖ'cü. Bu zihniyete bugün Türkiye'de, yarın Kosova'da o okullardan yetişenler aynı şeyleri yapar. Oraların okullarını işgal ederler. Devlet dairelerinde yetkiyi ellerine alırlar, parlamentoyu ellerine alırlar. Orada Kosova'nın ileri gelenlerinin çocukları okumuyor mu? Siz hesabı şu an için yapıyorsunuz. Hesabını 10 yıl sonrası için yap. Bunlar 40 yıl önce Türkiye'de bu adımı attılar, neticesini almaya başladılar. Bu mücadeleyi veriyoruz. Bunu verirken biz yandık, Kosova yanmasın diyoruz.

SURİYE'DEKİ ATEŞKES ANLAŞMASI

Şimdi, Türkiye bildiğiniz gibi Halep'te ağırlaşan insani kriz üzerine Aralık başından beri bu çatışmaların durması noktasında elimizden gelen her türlü desteği verdik veriyoruz. Bunun için de yoğun mesai sarf ettik. Ülkemizin diplomatik gayretleri neticesinde Doğu Halep'teki sivillerin nakledilmesini sağladık. Gerekirse dedik biz bunları kendi ülkemize de kabul ederiz kendi ülkemize de kamplar oluştururuz dedik. Bir süredir Suriyeli muhalifler ve Rusya temsilcileri ülkemizin gayreti ile görüşmeler yürüttüler. Bunlar an be an sürekli devam etti ben de bilgiler edindim.

"TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KABUL EDİLEN GRUPLAR ATEŞKESİN DIŞINDA"

Rejim ile muhalefet arasında bir mutabakata varıldı. Buna göre inşallah bu gece yarısından itibaren Suriye genelinde ateşkes ilan ediliyor. Konuyla ilgili olarak Putin açıklamayı yaptı. Biz kendisiyle telefon görüşmemizi yaptık. Dışişleri Bakanlığı aynı şekilde açıklamayı yaptı. Silahlı saldırıları dahil durdurmayı kontrol altındaki noktaları genişletmemeyi taahhüt ettiler. BM'nin terör örgütleri listesindeki örgütler bu mutabakata dahil değildir.

Türkiye vatandaşlarının can güvenliğini tamamen garanti altına alana kadar DEAŞ başta olmak üzere mücadelesine aynı kararlılıkla devam edecektir. Astana'da muhalif gruplar bir araya gelecek. Ateşkese tüm tarafların riayet etmesi gereklidir elzemdir."