BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan o sözlere açıklama!

Erdoğan muhalefeti çileden çıkaran sözler için açıklama yaptı. Slovenya'dan muhalefete seslenen Erdoğan, isterlerse tecrübelerini paylaşabileceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin tepkisine neden olan "seçim bildirgesiyle" ilgili sözlerine Slovenya'da açıklık getirdi. Seçim bildirgesini okumadığını; Davutoğlu'ndan dinlediğini ve görüşlerini söylediğini ifade eden Erdoğan, muhalefete de seslenerek istemeleri halinde onların da seçim bildirgelirini inceleyebileceğini ve tecrübelerini paylaşabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovenya gezisi öncesi havalimanında gazetecilerin başkanlık sistemine ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Davutoğlu ile başkanlık sistemiyle ilgili görüşlerini paylaştığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu;

"Biz geçen hafta sayın Başbakan ile bunları konuştuk. Sayın Başbakan da başkanlık sistemiyle ilgili olarak bizzat kaleme aldığı oradaki sisteme yönelik anlayışını bayağı da detaylı ele almış, ben de bizzat orada kendim de okudum, kendi kanaatlerimi de ifade ettim ve öyle zannediyorum ki bu çerçevede kendileri seçim bildirgesinin içine başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini yansıtacaklar ve böylece hükümetimizin, iktidar partisinin başkanlık sistemine yönelik anlayışı nedir, bu orada yerini alacaktır. Bu tabii şahsen benim için çok çok olumlu bir gelişme".



MUHALEFET TEPKİ GÖSTERDİ

Erdoğan'ın bu açıklamaları muhalefeti de harekete geçirdi. Üst üste yapılan açıklamalarda Erdoğan'ın Anayasa'daki tarafsız ilkesi üzerine yemin ettiği hatırlatıldı ve bir siyasi partinin seçim bildirgesinin yanlış olduğunu belirtilerek çok sert sözlerle eleştirdiler.

ERDOĞAN: AK PARTİ'NİN SEÇİM BİLDİRGESİNİ OKUDUM DEMEDİM

Muhalefet partilerinden gelen eleştirilerin ardından, Slovenya'da basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu tepkiler soruldu. Erdoğan bu kez, "Ben AK Parti'nin seçim bildirgesini okudum demedim" diye konuştu. Cumhurbaşkanı, seçim bildirgesini okuyup okumadığına ilişkin Slovenya'da şu açıklamayı yaptı:

"Seçim bildirisi okudum diye beyanım olmadım. Başbakanın, başkanlık sistemi ilgili düşüncelerini benimle paylaştığını, bizzat kendisini yazacağını söylediğini,  ben de düşüncelerimi kendisi ile paylaştığımı söyledim. Muhalefet seçim bildirgelerini bana yollarsa kendilerine yardımcı olurum. Hele hele başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini yollarlarsa isabetli olur. Biliyorsunuz başkanlık sistemine karşılar. Ben bu ülkede, ülkemde 40 yıldır siyasetin içinde olan birisiyim. Bunlar siyaset acemisi, bu tür bildiriler gelirse tecrübelerimi kendileri ile paylaşmış olurum."