BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o soruya tarihi cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayır cephesinin "tek adamlık" eleştirilerine örnekleriyle cevap verdi. Erdoğan, söylenenin aksine kuvvetler ayrılığının çok daha güçlü biçimde korunacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, güçlendirilmiş bir yürütmeyle Türkiye'nin geleceğe yürüyeceğini söyledi. Tek adamlık eleştirilerine karşı çıkan Erdoğan, kesinlikle böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

Erdoğan, dün ATV- A Haber ortak yayınında gençlerin sorularını cevaplıyor. Tek adamlık rejminde yasama, yürütme ve yargı erklerinin söylendiği gibi bir kişiye bağlı olması gerektiğini; ancak yeni düzenlemede çok daha

Siyaset bir uzlaşma sanatıdır fakat bizde niye yok? Biz beyaz diyoruz, onlar siyah diyor. Bunu Erdoğan demişse tam aksini söyleyeceksin. Böyle siyaset olmaz ki.

güçlü bir yapı kurulacağını söyleyen Erdoğan, "yeni düzenlemede kesinlikle böyle bir şey yok" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"İsmet İnönü hem partinin genel başkanıydı hem de cumhurbaşkanıydı. Dikkat edin şu anda başbakan bir partinin genel başkanı aynı zamanda. Peki neden o döneme tek adamlık demiyorsunuz? Güçlendirilmiş bir yürütme, güçlendirilmiş bir meclis ve güçlendirmiş bir yargı bulunacak. Hepsi birbirinden bağımsız biçimde görev yapacak. Asla tek adamlık söz konusu değil.

"TÜRKİYE'DE BİR DÖNEM BU SAYI 600'Ü GEÇTİ"

Türkiye'nin senato ve milletvekilinin olduğu o çift kamaralı döneme baktığımızda o zamanlar 600'ün üzerinde milletvekili ve senatör vardı. Şu anda Türkiye'nin nüfusu 80 milyon oldu. Almanya'da nüfus 82 milyon, milletvekili sayısı 667. Fransa'da nüfus 66 milyon, milletvekili sayısı 925. İspanya'nın nüfusu 44 milyon, milletvekili sayısı 616. İtalya'nın nüfusu 60 milyon nüfusu var, 952 milletvekili var. İngiltere'de 65 milyon nüfus var, 1449 milletvekili var. Türkiye'ye geliyoruz, 80 milyon, milletvekili sayımız şu anda 550. İllerin temsili noktasında daha adil bir yaklaşım olsun. Adil paylaşımı yeni düzenlemeyle getirmiş olacağız.

"TÜRKİYE'DE SİYASETİ KİRLETTİLER"

Türkiye'nin bir anayasaya ihtiyacı olduğu malum. Tüm siyasi partiler meydanlarda millete yeni anayasa sözü verdiler. Yeni anayasa sözü verenler bu konuda bir adım attılar mı? Hayır. 60 madde üzerinde bir yere kadar gelindi fakat son anda baktık ki CHP geri vitese taktı. HDP'yi zaten söylememe gerek yok. O dönemde MHP ile bu konuda arkadaşlarımız görüşmeye devam ettiler. Siyasetin uzlaşma boyutunda bunlar yok. Türkiye'de siyaseti kirlettiler.

"ERDOĞAN SÖYLEMİŞSE TAM AKSİNİ SÖYLEYECEKSİN"

Mutabakat dilini özlüyorum. Siyaset bir uzlaşma sanatıdır fakat bizde niye yok? Biz beyaz diyoruz, onlar siyah diyor. Bunu Erdoğan demişse tam aksini söyleyeceksin. Böyle siyaset olmaz ki. Batı'da bir uzlaşmayı yakalıyorlar. 18 madde ile milletin karşısına çıktık. Bakıyorum ki ana muhalefetin başındaki zat bir defa 18 maddeyi okumamış, bilmiyor.

"BEN GİDİP GAVUR TOPRAKLARINDA ESİR HAYATI YAŞAYAMAM"

"(15 Temmuz gecesi) Otel sahibi arkadaşımız, 'Benim hızlı bir yatım var. Buradan sizi yakın adalara götürebilirim.' gibi bana bir teklif de yaptı. Dedim ki 'Serkan, bak' dedim; 'benim vatan topraklarında ölmem varken, ben gidip gavur topraklarında, orada esir hayatı yaşayamam."

Erdoğan Kılıçdaroğlu'nu 12'den vurdu