BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan o belediyelere şok: Gerekli adımları atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu'daki belediyeler konusunda gerekli adımların atılacağını söyledi.

Abone ol

İmkanlarını terör örgütüne veren yapıların üzerine gidilmesinin şart olduğunu belirten, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aynı şekilde belediyeler konusunda gerekli adımları süratle atmamız gerekiyor ve onun da adımlarını atmaya şu anda hazırlanıyoruz, o adımları da atacağız." dedi.

"HESABINI SORACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı, "Öyle belediye başkanı, devletten gelen bütçe payını alacak bunu dağa gönderecek. Yok böyle şey, bunun da hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen iftar yemeğinde emniyet mensupları ile bir araya geldi.

İftar yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve çok sayıda polis katıldı.

Emniyet personeliyle iftarda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadeleye değindi.

"KANUN GEREKİYORSA KANUN ÇIKARTILACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütüne yardım eden milletvekilleri ve belediyeleri de eleştirerek, şunları söyledi:

“Bundan sonra terör örgütünün adeta birer militanı gibi hareket eden, arabalarıyla terörist taşıyan, silah taşıyan, imkanlarını teröristlere tahsis eden milletvekilleri yaptıklarının hesabını adalet önünde verecekler. Şu an da dosyalar, fezlekeler mahkemelere gönderilmeye başladı. Hepsi de gitsinler yargı önünde bunların hesabını versinler. Aynı şekilde belediyeler konusunda gerekli adımları süratle atmamız gerekiyor ve onunda adımlarını atmaya şu anda hazırlanıyoruz, o adımları da atacağız. Öyle belediye başkanı devletten gelen bütçe payını alacak bunu dağa gönderecek. Yok böyle şey, bunun da hesabını soracağız. Terör örgütünden sipariş, başkan yardımcıları, bütün bunların hepsini adım adım hesabını soracağız. Kanun gerekiyorsa kanun çıkartılarak, idari işlem gerekiyorsa işlem yapılarak. Bölgedeki belediyelerin örgütün tasallutundan kurtarılmasına ihtiyaç vardır ve bunun devlet olarak hükümet olarak yapacağız”


İftara İçişleri Bakanı Efkan Ala (solda) ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz (sağda) ve gazi polis memuru Ömer Kula (sol2) katıldı.