BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,64
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Musul açıklaması! TSK geri çekilecek mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Musul'daki Türk askeri varlığı ile ilgili yaşanan kriz için önemli açıklamalar yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Musul'a giden TSK'nın muharip olarak değil eğitimci olarak konuşlandırıldığını söyledi. Irak yönetiminin eleştirilerine de cevap veren Erdoğan, buradaki askeri gücün geri çekilmesinin sözkonusu olmadığını da açıkladı.

Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Dragan Çoviç ve Konsey üyesi Bakir İzzetbegoviç ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Musul'daki Türk askeri

911 km Suriye ile sınırımız var, öbür tarafta 390 km Irak'la sınırımız var. Peki Rusya Federasyonu'nun bu ülkelerle bir sınırı mı var?

varlığı ile ilgili yaşanan kriz için önemli açıklamalar yaptı.İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

GERİ ÇEKİLME SÖZ KONUSU DEĞİL

"Bizim oraya giden askerlerimiz muharip olarak değil eğitimci olarak gitmiştir. Şu anda orada gerek Başika'da gerek diğer kamplardaki yaptıkları iş eğitimdir. Tabi bu eğitimi veren askerlerimizin eğitimi verdikleri Peşmerge sayısına göre de bu sayı çoğaltılır veya azaltılır. Bunu geri çekmek gibi birşey şu anda söz konusu değil. 

SINIRI OLMAYAN RUSYA'NIN NE İŞİ VAR

Rusya'nın BMGK'ya gitmesi ne adına onu soracağım. Türkiye olarak bizler oradan verilen cevabı da gördük. Bu müracaatı reddettiler. Bundan sonraki süreçte ne olur onu da izlemeye devam ederiz. Biz Türkiye olarak özellikle bölgedeki gelişmelerde koalisyon güçleri ile müşterek hareket alanını kendimize seçmiş bulunuyoruz. Talep edilmediğimiz bir yerde yokuz. Her talep eden ülkeye de olumlu cevap vermeye kimse mecbur değildir. Ama bizim bir özelliğimiz var, bir tarafta 911 km Suriye ile sınırımız var, öbür tarafta 390 km Irak'la sınırımız var. Peki Rusya Federasyonu'nun bu ülkelerle bir sınırı mı var? Değil. Tartus'ta zaten zamanında kendilerine bir üs kurmuşlardı. Şimdi o yetmedi Lazkiye'nin kuzeyine üst kurup uçaklarıyla füzeleriyle yerleşmiş durumda. Önce onu dünyaya izah etmesi lazım."