BIST 9.710
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.427,30
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan muhalefete yaylım ateş

Başbakan Erdoğan, Adana'da muhalefeti popülist politika yapmakla suçladı!

Abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin, eski siyasetçiler gibi hareket ettiğini belirterek, "Şimdi bizi taklit etmeye başladılar. Kim ne veriyorsa ben 5 fazlasını eriyorum diyorlar. Bizim hedeflerimizi taklit ederek meseleyi sulandırmaya çalışıyorlar. Bizim ayaklarımız yere basıyor. Taklitlerinden sakınınız." dedi.

Adana'da 75 tesisin toplu açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda Adanalılara hitap etti. Adanalının vefakar, kadirşinas olduğunu, kendisine hizmet edeni baş tacı ettiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, "İşte bizim 81 vilayette meselemiz bu. Biz Derviş Yunus gibi söylüyoruz; 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, dost evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' Türkiye'nin tamamında tek meselemiz var o da gönüller yapmak. 8 yıldır derdimiz bu, gayemiz bu. 8 yıldır şehirlerimizi, ülkemizi, soframızdaki ekmeği büyütmenin mücadelesini veriyoruz. Umut tüccarlığı yapmıyoruz." diye konuştu.

ADANA'DA MUHALEFETİ SUÇLADI

Muhalefetin, bir sandık gördüğünde hemen popülist politikalar üretmeye başladıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, "Bir sandık görülünce seçim yaklaşınca milletin içine girenlerden değiliz. 8 yıldır milletin içindeyiz, hizmet mücadelesindeyiz. Bir kalemde tam 75 farklı eserle hizmeti resmiyete kazandırıyoruz. Eğitimden sağlığa, müze kütüphanesinden emniyet binasına, pansiyon ve spor salonlarına, özel sektör yatırımlarına varıncaya kadar 75 büyük projeyle buluşuyor." diye konuştu.

Karacaoğlan'ın 'Ak elleri kalem tutar yazar elif elif diye' mısrasını okuyan Erdoğan, Adanalı gençlerin eli kalem tutsun, gençler okusun, meslek sahibi olsun diye yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. İkinci devlet üniversitesi konusunda Adanalılara müjde veren Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ile ilgili kanun tasarısı komisyondan geçti ve genel kurulun gündemine girdi. İnşallah Meclis kapanmadan bunu çıkaracak ve Adana'ya ikinci devlet üniversitesini kazandıracağız.

Biz bir olursak, biz beraber olursak, iri olursak diri olursak önümüzde hiç bir güç duramaz. Çukurova'nın göz bebeğine yakışan budur. 75 kalem hizmet ve eseri Adana'ya Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum. Birileri geliyor, Adana'da işsizliği nasıl istismar ederim, gençlere nasıl umut pazarlarım, oradan nasıl bir rant devşiririm diye fırsat kolluyor. Ben Adana'da işsizliğin olduğunu biliyorum. Ama bu ülkeye başbakan olduğumda bundan daha fazla idi, şimdi daha az. İstasyon meydanı ve Adanalılar buna şahittir. Biz ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız dedik. İşsizlik, ülke genelinde olduğu gibi Adana'da kademe kademe düşüyor. İşsizlik kriz nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artarak yüzde 14 civarına kadar çıkmamasına rağmen düşmeye başladı. Dünyada artıyor bizde düşüyor. 2010 yılı genelinde işsizliği 11.9'a kadar çektik. Son gelinen nokta 11.4. 2010 yılında işsizlik bir önceki yıla göre yüzde 2.3 gerilerken, bu bölgede yüzde 5.4 azaldı. Bu, böyle devam edecek."

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde 2001 yılında 171 firmanın bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bugün 311 oldu. 2002 yılında bölgede 12 bin kişi çalışıyordu şimdi 25 bin kişi çalışıyor. 12 bin nire 25 bin nire! Artış oranı yüzde 108. Yüzde 171 arttı enerji tüketimi. Su miktarı yüzde 72 arttı. Adana yeniden tekstil merkezi haline geldi. Türkiye gibi Adana da büyüyor." şeklinde konuştu.