BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan muhalefete tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da muhalefetin koalisyon arayışlarına tepki göstererek, başkanlık için 400 milletvekili istedi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Levent Hisarüstü metro açılış töreninde konuştu. İstanbul'a yapılması planlanan 3 katlı tünelin temellerinin atıldığını ve bunlardan birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Erdoğan, muhalefete de tepki gösterdi Türkiye'nin koalisyona değil yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Levent-Hisarüstü metro açılış töreninde muhalefete çattı, bu partilerin koalisyon beklentisi olduğunu ifade ederek Türkiye'nin yeni anayasaya ve başkanlık sistemine ihtiyacı olduğunu söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları;
 
"Avrasya tüneli önümüzdeki yıl açılacak. İnşallah Yakın zamanda 3 katlı tünelin temelleri atılacak. Şuanda Yavuz Sultan Selim köprüsü hızla devam ediyor. Ancak bundan bile rahatsız olanlar oldu. Muhalefet bu projelerden rahatsız oldu. Çünkü bunlar bu ülkede yapmaya değil yıkmaya geldi. Hizmet bir aşk meselesi, bir ufuk meselesidir.

190420152323092537822_2.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Levent- Hisarüstü Mini Metro Hattı'nı Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hizmete açtı. 
 
Bugüne kadar yapılan raylı sistemleri İstanbul ulaşımına büyük bir nefes aldırdı. İstanbul güçlendikçe Türkiye hedeflerine çok daha hızla ilerleyecektir. Her zaman ifade ettiğim gibi İstanbul Türkiyedir. İstanbul Avrupa'dır Asya'dır. Böyle bir şehre hizmet etmek sadece bilgi ve projeyle olmaz, tüm kalbinizi ona adamanız gerekir. 
 
İstanbul bizim için zamanı ve mekanı aşan bir sevgilidir. İstanbul'a bu gözle bakmayan şehri kirletir ve çürütür. 

Bu can bu tende olduğu sürece benim İstanbul aşkım bitmez.

MUHALEFETE KOALİSYON TEPKİSİ

Attığımız yer adımda İstanbul'u 2023 hedeflerine ulaştırma çabasında en büyük desteği buradan hisar.20150420015111.jpggözüyoruz. 2023 yılı hedeflerine doğru yürüyen Türkiye yeni bir yol ayrımına gelmiş durumda. 12 yılda 3 kat büyüyen Türkiye gerçek bir başarı hikayesi olarak tarihteki yerini aldı. Ancak artık yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var. bu ülke tam 40 yılını koalisyonlarla geçirdi. Bu ülkenin 70 yılının 40 yılını çalanlar bu böyle sürsün istiyorlar. Biz koalisyon dönemlerinin hep Türkiye'ye kaybettirdiğini söylüyoruz. Onlar çıkmışlar biz koalisyon yapmaya hazırız diyorlar. Yeni Türkiye'ye inşa edebilmek için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyacımız var. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu koalisyon değil başkanlık sistemine ihtiyacı var. Koalisyon demek kriz demektir işsizlik demektir iflas demektir.Koalisyon demek IMF kapılarında para dilenmek demektir. Koalisyon demek eski Türkiye demektir. Biz yeni Türkiye'ye bakıyoruz Muhalefet Koalisyona ne kadar hevesliyse milletimiz de bu ihtimalde bu kadar endişelidir. 

Ben A partisi B partisi demiyorum, 400 milletvekili yeni anayasa, 400 milletvekili yeni Türkiye diyorum. 

Cumhurbaşkanı olarak benim safım milletin yanıdır. Milletim neredeyse ben oradayım.

Kürt vatandaşlarıma sesleniyor. Sizi istismar edenlere yüz vermeyin."

EVENT-HİSARÜSTÜ MİNİ METRO HATTI

- Yolcu/saat kapasitesi:8100

- Hat uzunluğu: 3.300 m

- İstasyon sayısı: 4 adet

- İstasyon isimleri: Levent,

Akmerkez, Etiler ve Hisarüstü

- Aktarma istasyonu: Levent

- Yolculuk süresi: 6 dakika

- Tren Sayısı: 2 (3 trene çıkabilecek)

- Sefer aralığı: 4 dakika (240 sn)

Levent-Hisarüstü Metro hattı tamamı Türk bin 200 mühendis ve işçilerin emeğiyle, 28 ayda rekor hızla tamamlandı. Hat, Boğaziçi Üniversitesi’ni Levent’e 6 dakika’da, Taksim’e 16 dakikada, Üsküdar’a 34 dakikada bağlayacak.