BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.489,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan muhalefete büyük rest

Başbakan Tayyip Erdoğan muhalefete resti çekti, 2. parti olursa genel başkanlığı bırakacağını söyledi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Tayip Erdoğan Mısır'da Hüsnü Mübarek'in istifasını değerlendirirken muhalefete yüklendi. Mısır'da yaşananlara halkın mesajlarını algılamaktan aciz olanlar gibi seçkinci, statükocu yaklaşmadıklarını anlatan Erdoğan, "Sessiz kalanlar mahcup oldu" dedi.

GÖRÜLMEMİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ... TIKLAYIN


Mısır halkının coşkusu ve heyecanını Türk halkının paylaştığını açıklayan Erdoğan, "Mısır'da istikrarsızlığa, tahriklere müsaade edilmeden bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli. Anayasa demokrasi tesis edilmeli. Mısır halkı iradesi şaibesiz sandığa yansıtılmalı" çağrısında bulundu.

Erdoğan, "Mısır'ı dinliyor Türkiye'yi dinlemiyorsunuz" diyenlere de Türkiye'de bir demokrasi sorunu olmadığını belirterek 12 Haziran'da yapılacak sandığı gösterdi.

Halk sandıkta iktidarı verirse görevi devredeceklerini söyleyen Erdoğan bir de rest çekti:
"Hatta daha ileri gidiyorum. Partim İkinci parti olduğu zaman genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğum sözünü verdim. Çekilirim ve bir arkadaşımın arkasında onun hizmetkarı olurum."

CHP'Yİ TİLKİYE BENZETTİ
Erdoğan'ın CHP'ye eleştirileri bununla sınırlı olmadı. Yaptığı açılışlara yönelik eleştirileri yanıtlayan Erdoğan CHP'nin tam kadro park açılışı yaptığını söyleyerek, "Alınmasınlar. Tilki erişemediği üzüme koruk der. Sen çalış senin de olsun. Niye kıskanıyorsun" diye seslendi.

Çeşitli açılış törenleri için gitti Sakarya'da halka hitap eden Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

SESSİZ KALANLAR MAHCUP OLDU: Hukukun üstünlüğünü haykıran Mısır'a kardeşçe tavsiyelerde bulunduk. Birilerinin yaptığı gibi seçkinci yaklaşmadık. Demokrasiye hak etmiyor hazır değiller gibi ayrımcı üstten bir bakışla bakmadık. Sessiz kalanlar mahcup oldu. Mısır'da olanlara çıkar endeksli bakmadık. Komşuluk kardeşlik hukukunu gözettik. Onların derdini kendi derdimiz gördük. Onların statükoya tepkisini anlamaktan gelenler halkın mesajlarını algılamaktan aciz olanlar gibi olmadık.

Bugün Mısır halkının ümidini coşkusunu, heyecanını onlarla birlikte bizler de yaşıyoruz. Mısır halkı bilsin onların sevinci Sakarya'nın, Türk milletinin sevinci, onların coşkusu bizim coşkumuz onların heyecanı Türkiye'nin heyecanıdır.

Mısırda istikrarsızlığa tahriklere müsaade edilmeden bir an önce adil ve serbest seçimlere gidilmeli. Anayasa demokrasi tesis edilmeli. Mısır halkı iradesi şaibesiz sandığa yansıtılmalı. Aylarca seçim olmaz bizde 24 saatte seçim oluyor. Bazı ülkeler var ki Mısır gibi aylarca seçim neticeleri alınamıyordu. Bu böyle olmamalı. İnanıyorum bu geçiş süreci başarılı bir şekilde bırakıp daha güçlenip çıkacak. Bizim Türkiye olarak Mısır'da ortak bir tarihimiz kardeşlik bağlarımız var. Mısır her zaman kendilerini huzurunu isteyen bir Türkiye olduğunu biliyor bilmeli. Mısır'da istikrar ve iç barışı desteklemeye devam edeceğiz.

İKİNCİ OLURSAM BIRAKIRIM: Son zamanlarda bazı grupçuklar çıkıp bizimle ilgili yaptıkları bazı gösterilerde Mısır halkının sesinin dinlenmesini istiyorsunuz ama burada Türk halkının sesini dinlemiyorsunuz diyor. Karıştırmayalım. Bir defa şunu bileceğiz. Türkiye'de demokratik noktada sıkıntı mı var. 12 Haziran geliyor. Sandık geliyor. Milletim sandıkta iktidarı veriyorsa başımız gözümüz üstüne görevi vereceğiz. Hatta ileri gidiyorum ikinci parti olduğu zaman partim genel başkanlığı bırakmaya hazır olduğum sözünü verdim.

Biz alışılmış liderlik profili çizmeyeceğiz. Millet diyor ki sen ikincisin o zaman başarısız oldum. Çekilirim ve bir arkadaşımın devamında onun hizmetkarı olurum. Türkiye'ye bunu yerleştireceğiz. Biz koltuklardan şan şeref alan değil koltuklara şan şeref kazandıran siyaset anlayışı getiriyoruz. Koltuklara yapışanlar var. Koltukların hepsi gelip geçici. Hepimiz faniyiz. Bir gün gelecek öleceğiz. Hoca efendi gelecek. Cumhurbaşkanı, Başbakan tirilyoner niyetine demeyecek. Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Koyacaklar 2 metreküp mezara yanında kimse olmayacak. Kefenin ve bu dünyada yaptıkların... İşte biz baki kalan bu kubbede hoş bir seda demek için çalışıyoruz. Arkamızdan hayır duaları gelirse ne mutlu.

CHP TAM KADRO PARK AÇILIŞI YAPIYOR: CHP'nin çakılı çivisi yok. 526 belediyesi var. Gümbür gümbür açılış yaptıklarını gördünüz mü? Ufak bir park açarlar sonra aynen nasıl kıyameti koparırlar, ama haklarını yemeyelim. Mayıs ayında geçen yıl Ankara'da park açılışı yaptılar. Genel başkan, genel sekreter ve milletvekili ile katıldılar. Biz Sakarya'da 90 adet park bahçe ve peyzaj çalışmasını yedi proje olarak açıyoruz. 90 projeyi 7 proje ile açıyoruz. Çankaya'da bütün yetkililerle park açıyorlar. Alınmasınlar. Tilki erişemediği üzüme koruk der. Sen çalış senin de olsun. Niye kıskanıyorsun. Küçük bir parkı büyük bir gümbürtüyle açar sonra bizim açılışlara dil uzatırlar. Sadece insaf diyor gerisini halkın takdirine bırakıyorum. Görmeye göz hisssetmeye öz gerek. Bunlar daire inşa etseler tam kadro gidip açılış yapar. Biz 480 bin daire inşa ediyor açılışına yetişemiyoruz. 8 üniversite daha geliyor. 156 var. 164 üniversite olacak. Bizden önce nerdeydiniz sizin aklınız yok muydu?

YAN GELİP YATARAK MUASSAR MEDENİYET SEVİYESİNE ÇIKILMAZ: Bir kez daha yasama faaliyetlerini engellemeye çalışıyorlar. Komisyonlarda halkı direnişe çağıracak kadar pervasız davranıyorlar. Genel kurulu terörize ediyorlar. Statüko değişmesin Türkiye ilerlemesin kalkınmasın istiyorlar. Ağızlarındaki pelesenk şu. Aceleniz neydi. Bu kadar niye acele ediyorsunuz. Sabahlara kadar nedir bu. Efendi bizim acelemiz var. Yıllar yılı bir yarışta bizi geri bıraktınız. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak yan gelip yatarak olmaz. Çalışarak olur. Çok koşacağız çok çalışacağız. Ve cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en iyi 10 ekonomisine sokacağız. 4 gün çalışıyorlar. Bize millet çalış dedi. Çalışan demir ışıldar. Çalışmayan pas tutar. Çok çalışacağız.

YARGIYA ELEŞTİRİ: Üstünlerin hukuku son bulacak dedik. Hukukun üstünlüğü egemen olacak dedik. Yargıda kamplaşma siyasallaşmayı sona erdirecek yargıyı birilerinin arka bahçesinden çıkartıp milletin bahçesi haline getireceğiz. Yargının iş gücünü azaltmak zorundayız. İdeolojik kararlar veren onama mı istersin bozma mı diyerek vicdanının sesini değil başka odakların sesini dinleyen bizim dosyamızı öne alın rekor sürede karara bağlarken başka dosyaları yıllarca bekletip zanlıları serbest bırakan yargı yerine hızlı çalışan adaleti tesis eden bir sisteme geçmek istiyoruz. Benim hakkımda 24 saatte Yargıtay karar verdi. O zaman oluyor. Erzincan'da anında veriyorsun. Erbakan'la ilgili 5 günde veriyorsun,. Diğerlerini 5-10 senede niye bitirmiyor sonra faturayı bize kesiyorsunuz. Onlar milleti sokakta anarşiye davet ederken biz büyük Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.