BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Mısır'daki camide katliama ilişkin flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da 305 kişinin hayatını kaybettiği camiye düzenlenen saldırıya ilişkin DEAŞ'a sert tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Mısır'da cuma namazında DEAŞ terör örgütünün katliam yaptığını anımsatarak, "Bunlara nasıl Müslüman deriz. Bunlar katil, bunların İslam'la yakından uzaktan alakası yok." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de muvazzaf astsubay adaylarının mezuniyet töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

15 TEMMUZ'DA FETÖ'CÜ OLMAYAN SUBAYLARIN ÇOK ÖNEMLİ ROLÜ
15 Temmuz 2016'ta ülkemizin yöneticileri ve milletimiz dik durduğunda darbecilerin, cuntacıların ne kadar aciz, çaresiz olabileceklerini gösteren en çarpıcı örnektir. TSK'yı 40 yıllık sinsi ve ince bir planla ele geçirmek isteyen ihanet çetesini milletimizle bir gecede başarısızlığa uğrattık. Bu neticeyi elde etmemizde FETÖ ihanet çetesine mensup olmayan subaylarımızın, askerlerimizin gösterdiği sağduyu ve ferasetin çok önemli rolü olduğunu biliyorum.

SOÇİ'DEKİ SURİYE ZİRVESİ
Soçi'de düzenlenen zirve, Suriye konusunda insani trajedileri önlemeye ve bölgenin geleceğini mümkün olan en adil şartlarda oluşturmaya yönelik çabaların bir ürünüdür.

MISIR'DAKİ CAMİYE SALDIRI
Bir terör örgütü eliyle ve bu örgüt bahane edilerek yerle yeksan edilen medeniyetimizin kadim şehirlerindeki yıkımları durdurmak, oluk oluk akan Müslüman kanını engellemek için elimizden geleni yapmak boynumuzun borcudur. Bunlara nasıl Müslüman deriz. Bunlar katil, bunların İslam'la yakından uzaktan alakası yok.

SINIRDA TERÖR KORİDORU
Bizden, gözümüzün içine bakıla bakıla 911 kilometre Suriye sınırı, 350 kilometre Irak sınırı boyunca bir terör koridoru oluşturulurken, kenara çekilip beklememizi isteyenler olabilir. Onların ne istedikleri değil, bizim ülke ve millet olarak ne istediğimiz önemlidir.

HAMLELERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ
Bütün bu bölgede yeni terör oluşumlarının engellenmesi için bu hamleleri yapmak zorundayız. Bir terör koridoru oluşturulurken kenara çekilmemizi isteyen olabilir. Bunlarla ilgili kararı birileri bizim adımıza veremez.

ÇOK YÖNLÜ SALDIRILAR
Maruz kaldığımız çok yönlü saldırıların, bizi oyundan çıkarıp yedek kulübesine bile değil, sahanın tamamen dışına atmaya matuf hamleler olduğunun farkındayız. Varsın, onlar kendi hesaplarını yapsınlar. Biz ülkemize güvenimizle, milletimizin desteğiyle, ordumuzun gücüyle bu oyunu kendimiz ve kardeşlerimiz için en hayırlı neticeye ulaştıracak şekilde yönlendirmekte kararlıyız.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Milli Savunma Üniversitesi Kara Astsubay M.Y.O Komutanlığı'ndaki 1526 Muvazzaf Astsubay adayının mezuniyet törenine katılarak konuşma yaptı.