BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan okudu AK Partililer ağladı

Yeni anayasa ve İmralı sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na iki soru yöneltti

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, partisinin kadın kolları tarafından Çanakkale Şehitliği'ne götürülen çocukların yazdıkları mektupları okuyunca, bazı AK Partililer gözyaşlarını tutamadı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na Esad rejimi ve terör örgütü DHKP-C ile olan muhabbeti sordu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

AK Parti'nin başarısının sırrının istişare olduğunu söyleyen Erdoğan, millete tepeden bakan dizayn etmeye çalıyan toplum mühendislerinden olmadıklarının altını çizdi. Yeni anayasa çalışmalarına değinen Erdoğan, muhalefet partilerine bir kez daha rest çekti:

MİLLETİN TAKDİRİNE SUNARIZ

Masadan kalkan taraf biz olmayacağız, ama ila nihaye devam edemez. Bu iş uzun uzadıya sürecek değil. Darbelerin olduğu ülkelerde 6 ayda anayasa hazırlanıyor, biz niye yapamıyoruz. Tek sebebi var, AK Parti'nin talebi olan bir şey gerçekleşmesin. Bu millet, bu Meclis, sivil bir anayasa yapacak güce, birikime, iradeye sahiptir. Eğer Meclis bunu yapmazsa, bu iradeyi kullanmazsa, bu yolda bizimle yürüyecek olanlarla birlikte Meclis'in sahibi olan millete gider ve sivil bir anayasayı milletin takdirine sunarız. Halkın takdirine karşı çıkanlarla mücadelemizi sürdürdük, sürdüyoruz. Milletin takdirinden kaçmayız. Olmazsa elimiz kolumuz bağlı oturmayız, milletimizle yolumuza devam ederiz.

61 ANAYASASI

CHP'ye göre 1961 anayasası en ilerici anayasa. 50 yıldır anayasa sorunu temelinde 61 anayasası vardır. Çünkü o darbe anayasasıdır. 61 anayasasına ilerici diyenler 82 anayasından şikayet edemezler. Şantajla anayasa değimez diyorlar. Şantaj iddiasını dile getirenler müdahale ile anayasanın silah zoruyla değiştirilmesini nereye koyacaklarını meak ediyoruz."

Eleştiri oklarını CHP'ye yönelten Erdoğan, Atatürk'ün mirasını batırmakla suçladığı ana muhalafete sert sözlerle yüklendi:

ŞİMDİ DE GALİLEO'YA TAKMIŞ

"Sayın Kılıçdaroğlu Dersim dediğinde bugüne gel diyor. Anayasa dediğinizde Sivas kongresine gidiyor oradan örnekler veriyor. CHP Genel Başkanı şimdi Galileo’ya kafayı takmış durumda. Dünya yuvarlak mı düz mü?

CHP bugüne kadar ilk Meclis'in ve Gazi Mustafa Kemal'in hangi mirasına sahip çıktı. Gazi Mustafa Kemal'den, CHP'ye bir tek CHP'nin adı kaldı. Başka bir şey yok. Onun ağırlığını da işte en son Genel Başkan yerle yeksan etti. Sadece Türkiye'de de değil tüm dünyada CHP'yi alay konusu yaptı ve yapmaya devam ediyor."

Cilvegözü'nde 14 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya değinen Erdoğan, olayı ranta çevirmekle suçladığı CHP'li vekiller için şunları söyledi:

ONURLARINI YİTİRDİLER

"Cilvegözü'nde patlama meydana geldi, herkes itidalli davranırken, CHP'liler nasıl ranta dönüştürürüz telaşına kapıldılar. Aracın yönünün Suriye’ye doğru olduğunu iddia edecek kadar onurlarını, hizanlarını, insaflarını yitirdiler. Kamera görüntüleri yayınlandı. Ama bunlarda mahcup olacak, kızaracak yüz yok ki."

Hedefindeki Kılıçdaroğlu'na iki soru soran Erdoğan'ın sözleri CHP liderini kızdıracak gibi:

KILIÇDAROĞLU'NA İKİ SORU

"Türkiye'nin çıkarlarını dahi çiğneyecek kadar Suriye'nin zalim rejimiyle bu muhabbetiniz nedir? Aylardır bu konuda, kamuoyunu tatmin edecek tek bir açıklama yapmadınız. Tutuklu gazeteci diyerek, tutuklu avukat diyerek adeta korumaya aldığınız, Türkiye’nin en kanlı terör örgütleriyle muhabbetleriniz nedir?

TERÖRİSTLERLE MUHABBET

CHP aylardır bu iki soruya cevap vermiyor. Ben de ne zaman üye olacak diye bekliyorum. Herhalde kuyrukta. Hala çıkıp terör örgütü avukatını savunmaya devam ediyor. O senin savunduğun avukatlar, çelik kapılarla örülmüş bir binanın içerisinde geceyarısı toplantılar yapıyorlar. CHP'nin Türkiye düşmanı diktatörlerle, Türkiye düşmanı teröristlerle muhabbeti hiç olmamıştı. İşte bu genel başkan onu da becerdi."

BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ

"Eğer milletin yararınaysa, eğer ülkenin yararınaysa eğer kan, gözyaşı duracaksa biz AK Parti olarak her türlü bedeli ödemeye hazırız ve tereddüt etmeden de o bedeli öderiz" diyen Erdoğan, BDP'ye ve MHP'ye mesaj yolladı:

BDP CESUR OLMALI

Hak bildiğimiz yolda tereddüt etmeyiz. BDP sen bu riski almak zorundasın. BDP eğer sen Kandil'den gelecek mesaja göre hareket edeceksen, bilesin ki; sen bu kanın durması için bir adım attım diyemezsin. MHP gibi davranırsa, cesur davranmazsa sürece hiçbir katkısı olmaz.

BAHÇELİ'Yİ MUHATAP ALMAYACAĞIZ

Bahçeli ne çözüme ilişkin ne huzur ve barışa ilişkin tek bir cümle etmiyor, sadece komplo teorilerle muhalefet yaptığını zannediyor. Kardeşliğe ilişkin tek bir cümle ağızından duyamazsınız, sadece hakaret ederek muhalefet yaptığını zannediyor. İnsana ilişkin cümle kurmadığı sürece MHP Genel Başkanı'nı muhatap almayacağız."

MEKTUPLARI OKUDU

Erdoğan daha sonra AK Parti Kadın Kolları tarafından Çanakkale'ye götürülen 90 Diyarbakırlı çocukların yazdıklarımektupları okudu:

"Bugün size bazı mektupları aktarmak istiyorum. Bu çocuklardan bir kısmının terör örgütü tarafından istismar edildiğini aktarmak istiyoruz. Ama biz bu çocukların eline ne Molotof veriyoruz, ne taş veriyoruz. Biz yavrularımızın eline kalemi veriyoruz, bilgisayarı veriyoruz.

-Ben Çanakkale’yi çok sevdim. Orada şehitliğe gittik. Çok duygulandım. Kendimi çok şanslı hissediyorum. İlk defa uçağa bindim. İlk defa denizi gördüm. Girmek istedim ama soğuktu havalar. İlk defa vapura bindim. Doğrusu Çanakkale çok güzel.

-Ben bu geziden çok hoşlandım. Çünkü ben hiç şehir dışına çıkmamıştım. Bir de ne uçağa ne de denizi görmüştüm. Ben Çanakkale’yi çok beğendim. Şehitlerin mezarını gördüm fatiha okudum. Diyarbakırlılar, vardı. Memlekete sahip çıkmıştı. Biz de onların sayesinde buralara geldik.

-Sonra şehitler abidesine gittik. Bir yandan buraları gördük, bir yandan da bir çok yerden buralara gelip vatan uğruna bu savaşı kazanan şehitlerimize üzülüyorduk.  Bazen içimden diyordum da Allah kullarını çok sever. Hepinize bir ömür boyu mutluluklar dilerim. Eminim Başbakanımızın tanıdığı şansla yeni havuzlarımızı stadımızı bekliyoruz.

-Ben bu geziden çok hoşlandım. Şehir dışına gitmemizi sağladı. Bu gezide kendi dedelerimizin mezarlarını gördük. Bizim için savaşan büyüklerimizin mezarını gördük. Çanakkale’de tur rehberleri bize mezarlıkları gezdirdi. Her şehirden her ilçeden insanların mezarları vardı. Demek ki o zaman insanlar omuz omuza savaşıyorlar. Şimdi bizim insanlar düşmanlık içinde yaşıyorlar.

-Merhaba ben lise mezunuyum. Ben geziden gördüğümüz yerleri, yediğimiz yemekleri anlatmak istemiyorum. Gelelim asıl meseleye. Bugün bu geziye her kim katıldıysa, başını yastığa koyduğu an rahat uyuyacaksa bu insanın vicdanı körelmiş demektir."

YÜREĞİMİZİ ORTAYA KOYDUK

Terör örgütünün, sorumsuz siyasetçilerin 'biz ve onlar' diyerek ortaya koydukları ayrıma dikkat çeken Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı:

"Şehitliklerinde o şahidelerinde Diyarbakır'ı, Hakkari'yi, Van'ı, Yozgat'ı, Çankırı'yı İstanbul'u görünce mutlaka değişecek, bizim birlikte Türkiye olduğumuz daha da somutlaşacaktır. AK Parti teşkilatı olarak biz bu sürece yüreğimizi koyduk. İnşallah biz bu sorunu, terör sorununu çözecek, 2023'e kardeşlikle yürümeye devam edeceğiz."