BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Mescid-i Aksa telefonu!

Erdoğan, bugün Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda konuşarak Kudüs'te Harem-i Şerif'te yaşanan gerilim hakkında bilgi aldı.

Abone ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'daki sert müdahalesini kınadı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, bugün Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda konuşarak Kudüs'te Harem-i Şerif'te yaşanan gerilim hakkında bilgi aldı.

İsrail askerlerinin dün sabah saatlerinden itibaren Harem-i Şerif'e girerek içerideki Müslümanlarla çatışmalarını ve Müslümanların Harem-i Şerif'e girişini güç kullanarak bir süre engellemelerini kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananların kaygı verici olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda uluslararası camianın daha duyarlı bir tavır sergilemesi için Türkiye'nin elinden geleni yapacağına da dikkati çekti.

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sergilediği duyarlılık ve verdiği destekten dolayı teşekkür ettiği kaydedildi.