BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.431,44
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan mektuba ilk açıklama!

Başbakan Erdoğan Öcalan'ın mektubunu olumlu bulduğunu söyledi ancak alanlarda bayrak olmamasını eleştirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hollanda ziyaretinde Diyarbakır'da Nevruz alanında okunan Abdullah Öcalan'ın mektubunu değerlendirdi.

Erdoğan alanlarda Türk Bayrağı'nın bulunmamasını eleştirerek genel olarak olumlu olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları...

-Mektup halkımızın arasında olumlu tepki doğurmuştur.

-Bugün Diyarbakır'da okunan mektup halkımız için olumlu sonuçlar doğurmuştur.

-Gönül şunu çok arzu ederdi, onu açıkça söylemem lazım Diyarbakır'da yapılan böyle bir çözüm süreci mitinginde orada Türk bayrağının, Türk bayraklarının olması gerekirdi. Türk bayrağının orada olmayışı aslında hala bu süreci olumsuz etkileme gayreti içinde olanların bana göre provokatif yaklaşımıdır

-Alanda Türk Bayrağı'nın olmaması Öcalan'ın mesajına ters ve provokatif bir yaklaşım.

ÇEKİLİRKEN İNFAZA İZİN VERMEYECEĞİZ

-Şu anda Meclis’in yapacağı bir şey yok. Türkiye’de Hükümet var. Muhatap hükümettir. Hükümet ne yapması gerekiyorsa onu yapacak. Habur’un şova dönüştürülmesi önceki sürecin bitişi oldu. Yenisine göz yummayız. Şimdi çok farklı bir süreç işliyor. Geçmişte PKK çekilirken malum infazlar yapıldı. Şimdi biz hükümet olarak bu yönde düşünmüyoruz.

UYGULAMA BAŞLADIĞINDA HAVA DEĞİŞECEK

- Marjinal gruplar tarafından olumsuzluklar devam edecektir. Çünkü bu süreç terör örgütünü oyunu bozan bir süreçtir.

-Bu açıklamayı olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çağrı ve davet olumludur. Aslolan uygulamadır. uygulamada ne olacağı önemlidir. Burada Öcalan'ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak onu görmek isteriz. Zaten uygulamaya geçtiği andan itibaren bölgede ve Türkiye'de hava değişecektir. 

GÖNLÜM İSTERDİ Kİ TÜRK BAYRAĞI OLSUN

-Bizim bu aylardır söylediğimiz sözlerdir. Silahlar bırakılmalıdır. Habur'da örnekleri yaşadık. Ülkemizi terketmeleri gerekmektedir. Ve o zaman bizim güvenlik güçlerimizin operasyon yapma lüksü bulunmamaktadır.

-Uygulama çok çok önemli. Mesajlar büyük ölçüde bizim sürekli söylediklerimizle ölçüşüyor. Doğrusu orada bu çözüm süreci noktasında bayrağımızı görmek isterdim. Bu arzu sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın değil, milletimizin arzusudur 76 milyonun arzusudur, bu eksiklik olmuştur. Bunu şov olsun diye değil, gerçeklik olsun diye söylüyorum.

İMRALI'YA YENİ HEYET GİDECEK Mİ?

-Şartlar gerektirirse yine olur. Onlar talep ederse, bakılır. Bu işin koordinesinde değerlendirilir.

KÜÇÜK YUNUS'UN EŞCİNSEL AİLEYE VERİLMESİ

-Koruyucu ailelik konusunda çocukların ailelerinin kendi ailelerine uygun değerlere sahip ailelere verilmesi gerekir. Bunu STK'lar hükümete bırakmadan kendileri yapmalıdır. Yunus vakaları bu sayede olmayacaktır diye düşünüyorum.

-Bir konuyu açıklığa kavuşturmalıyım. benim ülkemde de yanlış anlaşılabilir. Cinsel tercih konusu önem arz ediyor. Bir çocuğu teslim ettiğimiz aile genel ahlak kurallarına uygun düşmelidir. Eşcinsel bir aileye çocuğun teslim edilmesi o toplumun ahlak inancına terstir. Çocuk böyle bir tercih yapamayacağına göre bu konuda yanlışlar ortaya çıkar. 

-Aile kurumu çok kutsal bir kurumdur. Bu güçlü yapının kurulması için bizde Aile ve Sosyal Bakanlığını kurdum ben. Bakanlıklar bu konuda gerekli çalışmaları yaparsa sıkıntılar doğmaz.


KÜRTÇESİNİ KÜRT AJANSI BİLE ANLAMADI

Nevruz'daki mektup okumadan geriye akıllarda kalan Pervin Buldan oldu. Kürt ajansları Buldan'ın konuşmasını çevirerek yayınlamaya niyet etti. Ancak Buldan'ın "Kürtçesi o kadar kötü olarak" nitelendi ki Kürt ajanslar bile çevirmeyi başamadı ve bu isyan mesajı geçti (DEVAMI

BAHÇELİ MEKTUBA ÖFKE SAÇTI

MHP 'li milletvekilleri tepki olarak Meclis Genel Kurulu'na Türk bayrakları ile geldi. Devlet Bahçeli, "Türk bayrağının olmadığı kutlama kardeşlik, birlik mesajını içermez" diye konuştu. (DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN)

35777.jpg

NEVRUZDAKİ EN ŞAŞIRTICI SÜRPRİZ

Diyarbakır Nevruz'unda Kazım Koyuncu'nun kardeşi Karadenizli şarkıcı Niyazi Koyuncu sürprizi yaşandı. Koyuncu "Hayde" şarkısını yüzbinlerle birlikte söyledi (DEVAMI)

koyuncu-diyarbakir-nevruzunda-.jpg

CHP'DEN TÜRK BAYRAKLI TEPKİ

CHP, Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Türk bayrağı olmamasına tepkisini, genel merkez binasına astığı dev Türk bayrağıyla gösterdi.

chpden-türk-bayrakli-tepki.jpg