BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
GÜNCEL

Erdoğan'dan mahkemeye Demirtaş çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde Milli İrade Meydanı'nda konuştu. Kocaeli'nde üçüncü üniversite için çalışmalara başladıklarını duyuran Erdoğan, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş ile ilgili mahkemenin kararını vermesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kocaeli mitinginde Milli İrade Meydanı'nda konuştu.  HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını talep edenlere, " Bu bile ona fazla" sözleriyle tepki gösteren Erdoğan, "Buyurun, konuşmasını yapacak. Partisi de propagandasını yapıyor. Bu bile ona fazla. Çünkü, aday olmanın da bir ehliyetinin olması lazım. Şuanda tutuklu mu bu adam? Tutuklu. Bitti. Biran önce adalet kararını vermesi lazım" diye konuştu. 

İşte Erdoğan'ın o açıklaması...

"ADAY OLMANIN EHLİYETİ OLMASI LAZIM": Tutturmuşlar, 'çıksın aday'. Ne demek ya? Buyurun, konuşmasını yapacak. Bitti. Partisi de propagandasını yapıyor. Bu bile ona fazla. Çünkü, aday olmanın da bir ehliyetinin olması lazım. Şuanda tutuklu mu bu adam? Tutuklu. Bitti. Biran önce adalet kararını vermesi lazım. Çünkü bu kadar insanın ölümüne neden olan birisini önce ölenlerin ailelerine sormak lazım. Ne düşünüyorsunuz? Yasin Börü'nün annesine sormak lazım. Ne diyorsunuz? Yoksa bunların sırtında tabi küfe yok."

Sitene Ekle