BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan kritik Cumhurbaşkanı açıklaması

23 Nisan kutlamaları sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Cumhurbaşkanı ile aramızda anlaşmazlık olmaz” dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Ters köşe olabilirsiniz, sağımız solumuz belli olmaz" dedi.

Erdoğan, 23 Nisan kutlamaları kapsamında çocukları kabul etti. Burada koltuğunu bir çocuğa veren Başbakan Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.


'MAYISTA NİHAİ KARARI VEREBİLİRİZ'

23 Nisan etkinlikleri ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için, 'Mayısta'ki kamptan sonra nihai kararı verebiliriz.' şeklinde konuştu.

Ardından meclis özel oturumu sonrası gazetecilere tekrar bir araya gelerek, 'Cumhurbaşkanı Gül ile Mayıs gibi görüşebiliriz' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre, Cumhurbaşkanlığı için nihai kararın Mayıs'ta açıklanması ve Gül ile görüşmesi bekleniyor.

'BİZİM SAĞIMIZ SOLUMUZ BELLİ OLMAZ'

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı ile aramızda anlaşmazlık olmaz, biz aramızda halledebiliriz. Ülkemizde kaosa neden olabilecek hiçbir adımı atmayız. Mayıs'taki kamptan sonra nihai kararı verebiliriz. Bizim sağımız solumuz belli olmaz, ters köşe olabilirsiniz.

Başkanlık sistemiyle ilgili görüşüm açıktır. Başkanlık sisteminin ülkemde olmasını arzu ediyorum. Çok başlılık netice vermiyor.

Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümü törenlerine katılacağım.”