BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan kredi kartı uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan vatandaşa kredi kartı uyarısı...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisinin Türkiye'ye karşı atağa geçtiğini belirterek, ''Faiz lobisine karşı gerekli köşeli sert çıkışları yapacağız. Biz faiz lobisini bu kadar rahat çalıştırmayız'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faiz lobisine geçit vermeyeceklerini belirtti. Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Başbakanlık Basın Merkezi'ni ziyaret eden Erdoğan, "Bizim bu yıl cari açıkta sıkıntılarımız vardı malum daha sonra cari açık tabii düzene girdi. Ama şu anda faiz lobisinin atağı var. Faiz lobisine karşı gerekli köşeli sert çıkışları yapacağız. Çünkü biz faiz lobisini de bu kadar rahat çalıştıramayız" dedi.

FAİZ İNERSE ENFLASYON DÜŞER

Erdoğan, faiz lobisinin acımasızca çalışması durumunda tüketici durumundaki vatandaşların satın alma gücünün azalacağını, girişimcilerin ise yatırımını azaltmak durumunda kalacağını söyledi. Başbakan, şöyle konuştu:

"Çünkü kredilerde görüldüğü gibi yüksek faizlerle krediler veriliyor. Politik faize bakıyorsunuz yüzde 5.8 gibi öbür tarafta piyasa faizleri yüzde 13, 14 civarında dolaşıyor. Yani makas çok açılmış vaziyette bunu kapatmamız lazım. Bunun için de tabii piyasa faizi ne kadar yüksek olursa enflasyon o kadar yüksek olur. Diğerlerini çok kaale almıyorum. Ama piyasa faizini ne kadar düşürürsek enflasyon da o kadar düşük olur. Piyasa faizi yüzde 14'lere çıkınca enflasyon da 10.45'e çıktı."

CEBİNDEKİ KADAR HARCA

Erdoğan, BDDK'nın kredi kartı borçlarının ödenmesinde tek limit uygulamasını da değerlendirdi. Erdoğan, "İmkânı olmadığı halde borçlanmak suretiyle sıkıntıya girip ondan sonra da 'kredi kartı mağduru oldum' diye bağıranlar ortaya çıkıyor. Cebindeki kadar harca kardeşim" diye konuştu.

KÖPRÜ YOLDA KALMAZ

İstanbul'a yapılacak 3. köprü ihalesiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Beyefendiler daha fazla çalışalım diyorlar, ihale üzerinde süre istiyorlar. Yok 3 ay, yok 6 ay falan. Bazen de kendi aralarında anlaşıyorlar malum, ondan da kaynaklanmış olabilir. Üçüncü köprünün kesinlikle müşterisi vardır. Üçüncü köprü yolda kalmaz. En kötü ihtimalle üçüncü köprüyü biz milli bütçeyle yaparız; yani o gücümüz var."

AYRIM YAPMAM

Bir gazetecinin "İstanbul'da daha mutlu görünüyorsunuz" değerlendirmesi üzerine de Erdoğan, "Yani mutluluktan öte doktorlarım da falan orada olduğu için hiç olmazsa hafta sonları onlarla beraber olmak durumundayım. Bir diğeri de tabii benim için artık İstanbul, Ankara böyle bir ayrım değil" dedi.

'HAKARA MAKARA' YAPARLAR

Başbakan Erdoğan, Twitter'a girip girmeyeceğine ilişkin bir soruya, "Hakara, makara yaparlar. Benim adıma başkaları giriyor zaten. Benim kendi resmi hesabım yok" yanıtını verdi. Erdoğan, yazılanlardan haberi olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine, "Sevenlerimiz var tabii" dedi.

İşte bu ilginç diyaloğun duyulmasından sonra ise Twitter'da 'hakara makara' trend topic olurken, internet sözlüklerinde 'hakara makara' başlığı altında yüzlerce kişi yorum yaptı.