BIST 8.905
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Köşk için sır vermedi!

Başbakan Erdoğan, Köşk adaylığı konusunda istişarelerin devam ettiğini söyledi.

Abone ol
Başbakan Erdoğan, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Köşk adaylığı konusunda istişarelerin devam ettiğini söyledi. Erdoğan, Ermeni ilişkileri konusunda normalleşme talebinde bulunurken bir de şart koştu!

Başbakan Erdoğan, TBMM'nin 94. açılış yıl dönümü resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Bugün yayımladığı 1915 olaylarına ilişkin mesajının geniş yankı uyandırdığının belirtilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, ABD'nin yapacağı açıklamaya bakacaklarını ama farklı birşey beklemediğini, temennisinin aynı istikamette olduğunu söyledi.
 
ABD'nin yapacağı açıklamanın normalleşme sürecini hızlandırmasını dileyen Erdoğan, Almanya mahkemesinin verdiği bir karar olduğunu hatırlatarak, "Her alanda işi normalleşmeye götürelim diyoruz." dedi.
 
Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine de Dağlık Karabağ meselesinin öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayarak, "Dağlık Karabağ meselesi çözülmeden bizim iktidarımızda, o konuda 'evet' diyemeyiz. Orada ciddi bir haksızlık var, Karabağ meselesi çözülmesi lazım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN EZBER BOZAN ERMENİSTAN AÇIKLAMASI- TIKLAYIN

EL FETİH- HAMAS UZLAŞMASI 
 
El Fetih ve Hamas arasındaki görüşmelerde anlaşmaya varıldığını ifade eden Erdoğan, "Anlaştılar, bu akşam bir telefon görüşmesi yapacağız, detayları hakkında kendilerinden bilgi alacağım. Aradılar, buraya geldiğim için görüşemedim, akşam görüşeceğiz" dedi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ
 
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soru üzerine de yarın AK Parti Büyük Kongre delegeleriyle istişare toplantısı olduğunu anımsatarak, daha sonra da Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeleriyle çalışacağını ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya gelerek, konuyu değerlendireceğini söyledi.
 
Erdoğan, "Ülkemizi herhangi bir sıkıntıya sokmayacak nihai kararımızı veririz, adımı atarız" dedi.
 
Bir gazetecinin "sizin kişisel olarak gönlünüzden geçiyor mu?" sorusuna da Başbakan Erdoğan, "Senin gönlünden ne geçiyor, bir vatandaş olarak" dedi.
 
Erdoğan, "Ben şimdi istişarelerimi yapıyorum, hepsi bunların istişareye dayalı olacak. Bundan önceki de istişareler neticesinde oldu. Türkiye genelinde geniş kapsamlı kamuoyu araştırmaları yaptık, onun neticesinde kararımızı verdik. Bugün de yine en geniş anlamda istişarelerimizi yapacağız, ondan sonra da nihai kararı verelim ki ülkemizde herhangi bir kaosa fırsat vermeden en güzel şekilde, en ideal şekilde seçimimizi gerçekleştirelim" diye konuştu.
 
YENİ SEÇİM SİSTEMİ
 
Dar bölge seçim sistemine ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bugün yine kürsüde barajı konuştular. Onlara sorun 'Sayın Başbakan diyor ki yüzde 5 barajla daraltılmış bölge sistemi, alternatif bir sistem daha çalışıyoruz, barajı tamamen kaldıralım, dar bölge sistemi. 550 bölge, 550 milletvekili, buyurun. Ben alternatifler getiriyorum ama bunlarda alternatif var mı? Yok. Biz bu alternatiflerin nerelerde uygulandığını onu da söylüyoruz, Avrupa'nın birçok ülkelerinde daraltılmış bölge sistemi var, İngiltere, ABD dar bölge sistemini uyguluyor. Şu anda arkadaşlarım çalışmalarını sona erdirmek üzereler, simülasyonları yapıyorlar, ondan sonra da biz nihai kararımızı verip, ona göre bu sistemlerden biriyle gireceksek bunu Meclis'e aktaracağız. Yok aynen gidelim diyorsak, 10 barajı duruyor, o zaman onunla gideriz. Mesele burada ideal olanı yakalamak ve ülkemizde daha katılımcı bir demokrasi anlayışı getirebilmek."
 
Muhalefetin seçim sistemine desteği olmazsa bu düzenlemeyi tek başlarına getirebileceklerini belirten Erdoğan, bu düzenlemenin anayasa ile alakalı olmadığını, sadece yasal düzenleme gerektirdiğini kaydetti.
 
Cumhurbaşkanlığına adaylığına ilişkin anket olup olmadığı sorusuna Erdoğan, şu ana kadar bir anket çalışması yaptırmadığını belirtti.
 
TWİTTER TARTIŞMALARI
 
Twitter'ın buzladığı hesaplara ayarlar değiştirilerek giriş yapıldığının belirtilmesi üzerine de Erdoğan, "Ben düşüncemi söyledim, verdikleri sözleri yerine getirdiler, getirdiler. Getirmedikleri takdirde aynı yerdeyiz biz, gereğini yaparız. Yapabildiğimiz kadarıyla. Bazıları diyor ki 'kapatsanız da girebiliyorlar' falan ama herşeyden önce bir vergi kaçakçısı şirket Türkiye'de faaliyet gösteremez, ofisi yok, faaliyet gösteremez, gereği neyse o yapılır. Olay artık tek yönlü değil, birçok yönlü" değerlendirmesinde bulundu.

1 MAYIS KUTLAMALARI
 
Başbakan Erdoğan, 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na ilişkin sendikaların talepleri ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da "hükümetin tansiyonu yükselttiğine" dair açıklamaları olduğunun hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: "Tansiyonu başta anamuhalefet partisinin genel başkanı yükseltiyor. Sendika dediğimiz zaman Türkiye'de sadece DİSK, KESK yok, sadece onların paslaştığı sendikalar yok. Türkiye'nin en büyük sendikası TÜRK-İŞ, ikinci sırada HAK-İŞ. TÜRK-İŞ 'Kadıköy'de yapacağız' diyor, HAK-İŞ 'Kayseri'de yapacağım' diyor. Memur-Sen memurlar arasında bir numaralı sendika, Kamu-Sen bunlarla beraber hareket etmiyor."
 
Erdoğan, yasaları çiğneyenlere karşı devletin yapılması gereken neyse bunu yaptığını, sorumluluk mevkinde bulunanlar olarak da sorumluluklarının bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin İstanbul'a 2 büyük meydan yaptığını, mitinglerin oralarda yapılabileceğini belirten Erdoğan, "Ama dert başka, dert; yasaları çiğnemek olduğu zaman, kusura bakmayın... Kimsenin, kimsenin özgürlük alanına girmeye hakkı yoktur, bu bir özgürlük mücadelesi olmaz, bu bir bayram olmaz. Bugünü tatil günü ilan eden biziz, bu iktidar. Bugüne kadar gelen iktidarlar bunu ilan etmedi, her türlü şeyi vereceksin ama bunlar hala..." diye konuştu.