BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan korkutan terör açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te seçmenlerine seslendi.

Abone ol

İNTERNETHABER-  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'yi hedef aldı. Terör eylemlerinin tesadüf olmadığını ve  BDP'nin perde arkasında gücün de terör olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "o ihalenin arkasında kan var, vahşet var" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin AK Parti vizyonuyla çalışamayacağını belirterek, "Bu amatör kümede oynayanla, Süper Lig de oynayan arasında fark" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Niğde Mitingi'nde çiftçilere yönelik "elektrik borçlarını sıfırlayacağız" sözlerine de karşılık da "Çiftçi Ziraat Bankası'na yüzde 59 faiz ödüyordu, şimdi yüzde 5 ödüyor" yanıtını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kilis'te partisince düzenlenen mitingde  seçmenlerine seslendi. Konvoyuna düzenlenen saldırıyı "alçakça" sözleriyle niteleyen Başbakan Erdoğan,  seçmenlerine şair Erdem Beyazıt'ın "Ölüm bize ne uzak, bize ne yakın ölüm. Ölümsüzlüğü tattık, bize ne yapsın ölüm" dizeleriyle seslendi.

"BİRİLERİ YİNE İHALE ALDI"

Son günlerde Doğu'da, Güneydoğu'da, büyükşehirlerde kalleşçe yapılan terör eylemlerinin   tesadüfün ürünü olmadığını anlattı:

"Birileri yine ihale aldı. Şimdi bu ihalenin gereğini yerine getiriyorlar. Ben buradan bu ihalenin içinde olanlara sesleniyorum: Bak bunlar aynı zamanda uyuşturucu kaçakçısı. ABD hazinesi, şu anda terör örgütü PKK'nın ileri gelen 8 tane liderinin -isimlerini saymayacağım zaten bildiğiniz isimler- bunların, tüm mal varlıklarını ABD'de dondurdu, el koydu.

Şimdi BDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. BDP'nin perde arkasındaki gücün ne olduğunu biliyorsunuz değil mi? Bu ülkedeki her eylemin arkasında nelerin olduğunu görün. O ihale var ya onun şartnamesinde ne var? Kan var, nefret var, şiddet var, öfke var, vahşet var..."

MUHALEFETE "PROJE" ELEŞTİRİSİ

Ana muhalefet partisini eleştiren Erdoğan, CHP'nin projelerini de eleştirdi:

Sen önce eğer gerçekten bu noktada bir projen varsa, çık de ki 'ben istihdamı çözeceğim'. Sizin iktidar dönemlerinizi biz gördük. Senin akrabayı talakatını, terör örgütü mensuplarını nasıl SSK'ya yerleştirdiğini biz kayıtlarıyla gördük ve bunu parlamentoda zaten açıkladık. Eski soyadınızla nasıl oralara birilerini yerleştirdiğinizi zaten gördük, bunları açıkladık, bütün kayıtlarda bunlar var.

ASKER SİLAH BIRAKMAZ

Terör saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulunan Başbakan Erdoğan, askerin operasyonları durdurması ve silah bırakması taleplerinin gerçekçi olmadığını söyledi. Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin herhangi bir yerindeki soruna askerin ya da polisin müdahil olacağını belirterek, "Sen kalkacaksın sivili silahlandıracaksın, onameşruiyet kazandıracaksın, sonra da kalkacaksın asker silah bıraksın diyeceksin. Asker operasyona meraklı değil, ama bir yerde sorun varsa orada operasyon yapar" dedi. 

KOALİSYONLARIN BORÇLARINI ÖDÜYORUZ

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde kamu borç stoğunu yüzde 25'e düşürdüklerini belirterek, geçmiş iktidarlara seslendi:

"İktidarı MHP'den, CHP'nin yavrusu olan DSP'den, ANAP'tan aldık. Devletimizin onlar dönemindeki kamu borç stoku yüzde 25'e düşürdük. Borç ödüyoruz devamlı. Gelirimiz de artıyor. Artık güçlü bir Türkiye var. Devlet borçlanırken MHP'nin iktidar olduğu dönemde yüzde 63'le borçlanıyordu. Bu borcu Kilis'li kardeşim, memurum ödüyordu. Şimdi yüzde 7'ye düştü. Aradaki yüzde 55'lik fark senin cebinde kaldı."

IMF BORCU AZALDI

İMF'ye olan borçların da 8 yıllık iktidarları döneminde eritildiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, koalisyon döneminden 23.5 milyar dolar İMF borcu aldıklarını vurguladı:

"Biz geldik ödedik, şu anda 5 milyar dolar borç kaldı. Onlar borçlandı biz ödedik. Bunlar milliyetçi değil mi? Sevsinler bunlar gibi milliyetçiliği. işte yolsuzluklara son verdik kasalar dolmaya başlıyor. Şimdi MErkez Bankası'nın kasasında 95 milyar dolar oldu"

ALLAH TARTIŞMASI

Meydanlardaki, "allah" polemiği de devam etti.  Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na ağır sözlerle yüklendi:

"5 gündür müslümanlardan özür dilemeli diyoruz. Özür dilemek yerine kaçamak güreşiyor. Halının tozu Kötünün sözü bitmez diye Kilis'in güzel bir sözü var. Bunlarda kötü söz bitmez. Hergün bakıyorsunuz bir hakaret küfür. Bu nasıl siyaset. Biz bunlara takılıp kalmayacağız"

Başbakan Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

ELEKTRONİK KİTAP

"4 yıl içinde okullara akıllı tahtalar ve tüm öğrencilere elektronik kitaplar dağıtılacak. ABD'de, Almanya'daik öğrenciler bu imkandan faydalanırken Kilis'li yurttaşlarım neden bu imkandan faydalanmasın. Bugüne kadar bunlar neden yapamdı bunu. Çünkü ufuk ister, vizyon ister. Amatör kümede oynayanla, süper lig de oynayan arasında fark bu."

SOYDULAR SOĞANA ÇEVİRDİLER

"Sen devralana kadar SSK takır takır çalışıyordu. Sen devraldın, batırdın. Hastaneye gitsin doktor muayenehaneye çağırıyor . Soydular bizi, soyup soğana çevirdiler. şimdi istediğin hasteneye git, istediğin eczaneden ilaçını al."

TOPLU KONUT

"81 ilde yaptığımız konutların sayısı 491 bine ulaştı. 500 bine çıkaracğız şimdi. Ustalık döneminde 500 bin konut daha ekleyeceğiz bu sayıya."