BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kobani cevabı: Çiftetelli değilse halay

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT Türk'te katıldığı bir yayında Kobani'nin kurtulmasına sevinmediği yorumlarına dair konuştu. "Çiftetelli değilse halay çekiyorlar" diyen Erdoğan, "Onlar herhalde yanlarında halay çekecek insan arıyor" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, IŞİD saldırısı altında bulunan Suriye'nin Kobani kentinin kurtulmasına dair konuştu, kendisine gelen eleştirileri yanıtladı.

TRT Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Kobani'nin kurtulmasının ardından yapılan kutlamalara dair yaptığı "çiftetelli oynuyorlar" yorumu soruldu ve Kobani'nin kurtulmasına sevinmediği yönünde yapılan yorumlar hatırlatıldı.

Erdoğan "Çiftetelli değilse halay çekiyorlardı. Ortada bir enkaz var, o insanların hepsi Türkiye'de" diyerek Kobani'deki çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelen sığınmacılara işaret etti ve barınamalarıyla ilgili yükün Türkiye üzerinde olduğunu söyledi.

"Onlar herhalde yanlarında halay çekecek insan arıyor" diyen Cumhurbaşkanı, "Kobani'nin kurtulmasından çok benim için Kobani halkının kurtulması önemli idi" şeklinde konuştu. Erdoğan "Kobani'ye sevindi sevinmedinin hesabını onlara verecek değiliz, Allah'a vereceğiz" dedi.

IŞİD'in çekilmesi ile "İş bitiyor mu?" diye soran Erdoğan, Kobani'de savaşan Kürt güçlerine destek olarak yapılan ABD öncülüğübdeki hava saldırılarını eleştirdi ve "Ayn el Arab'ın inşasını kim yapacak?" dedi.

Erdoğan'dan TOKİ cevabı: Sevsinler seni

Erdoğan'a "Kobani'yi TOKİ inşa etsin" yorumları da soruldu. Cumhurbaşkanı "Biraz argo olacak ama. Sevsinler seni" diye yanıt verdi. Erdoğan TOKİ'nin görevinin yoksullar için konut inşa etmek olduğunu söyledi ve Kobani için bunun yapılmayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD tarafından Kobani'deki Kürt güçlere yapılan silah yardımına karşı çıktığını hatırlatarak, ABD Başkanı Barack Obama'ya "PYD PKK ile benzerdir dedim. Silah vermeniz yanlıştır dedim. Bu silahlar şimdi kime neye karşı kullanılacak.... Biz de takibini yapacağız" şeklinde konuştu.

Erdoğan "Daiş'in Kobani'yi işgal hareketi kabul edilemez"dedi, ancak örgütün saldırdığı başka yerlerin konuşulmamasını eleştirdi.

'Başkanlık neden Padişahlık olsun?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık sistemine ilişkin, "Amerika, Brezilya, Güney Kore, Meksika olunca padişahlık olmuyor, yani Türkiye'de böyle bir tez ileri sürülünce niye padişahlık oluyor? Eğer biz şu 12 seneyi bu kadar zor şartlarda yürüttüysek bu da demek ki gördüğümüz bazı şeyler var. İstiyoruz ki daha ileri gidelim, halkımızın yaşam standardını daha yüksek seviyelere çıkartalım" dedi.