BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,55
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert Kur'an yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisini Kur'an istismarı yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu'na Siirt'ten yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde kendisini Kur'an istismarı yapmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. Siirt'te halka seslenen Erdoğan'ın hedefinde CHP ve Taksim meydanının kutsal olduğunu Kabe örneğiyle açıklayan HDP Lideri Selahattin Demirtaş vardı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

KENDİ ŞAHSINDA KUR'AN'IN YERİNİN NE OLDUĞU MALUM

"Ana muhalefetin başındaki zat benimle ilgili dün bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirt'ten Kayseri'ye Kayserili kardeşlerim cumhurbaşkanlarını iyi tanır. Diyor ki nerede ne konuşacağını da bilmiyor. Cumhurbaşkanı diyor, “Evren gibi Kur'an'ın istismarını yapıyor” diyor. Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an’ın yerinin ne olduğu malum.

kuran.20150504153652.jpg
Erdoğan, konuşması esnasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı kürtçe Kur'an-ı Kerim mealini gösterdi

KÜRTÇE KUR'A MEALİNDEN RAHATSIZ OLMUŞ

Beyefendi nereden buraya geldi? Hani ben dedim ya, diyanet işleri başkanlığı Kürtçe kuran meali yayınladı dedim ya, bundan beyefendi rahatsız olmuş. Bu bir istismar mı? Biz ülkemizde her dilde inşallah diyanet işleri başkanlığımız biraz sonra anlatacağım, bu da Kürtçe kuran meali.

CAMİ DUVARINA PİSLEMEYE BAŞLADILAR

Malum terörün beslediği siyasi parti ne diyor? Maalesef çok ilginç. "Diyanet işlerini kapatacağız" diyor. Yahu bunlar maalesef cami duvarına pislemeye başladılar. İstismarsa istismarını yapıyorlar. Her türlü yol bunlarda var. Ve birisi ana muhalefet diyor ki imam hatipleri kapatacağım. Dün Kayseri'de diyor ki hayır ben öyle demedim. ,

DEMİRTAŞ'A KABE TEPKİSİ

Çıkmış ne diyor (HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş) 'Taksim bizim Kabemizdir' diyor. Bizim Kabe'miz bellidir. Bir zamanlar bu CHP'liler ne diyordu; 'Kabe Arabın olsun, bize Çankaya yeter' diyordu. Şimdi bunlar da aynı şekilde yine 'Kabe Arabın olsun bize Taksim yeter' diyor. Bunlara 7 Haziran'da bir ders gerekmiyor mu? Fakat bizim dersimiz sandıkta.

BEN MİLLETİN TARAFINDAYIM

Şimdi diyorlar ki 'Cumhurbaşkanı taraf'. Evet tarafım ama ben milletin tarafındayım. Millet neredeyse oradayım. Her partiye de eşit mesafedeyim ama gönlümde bir parti var tabi, o ayrı bir konu. Bu meydanda herhangi bir partinin pankartı yok, bu meydanda sadece Türk bayrağı dalgalanıyor.

erdogan.20150504143738.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Siirt'te toplu açılış törenine katılan halkı selamladı

HDP CHP'NİN TAKLİTÇİSİ

70 yıl önce Kabe arabın olsun Çankaya bize yeter diyordu. İnanın zerre kadar farkları yok. Onun taklitçisi partisi de Kürt kardeşimizi inancından tarihinden medeniyet kopartıp kendi ideolojik saplantılarının esiri haline düşürmek istiyor. Okulları yaktılar pansiyonları yaktılar, bunların yandaşları istanbul'da sırf sakalından ötürü insanlara saldırdılar.

GEÇENLERDE MUHTARIMIZI ÖLDÜRDÜLER

Geçenlerde bir muhtarımızı öldürdüler değil mi? Buyurun, şu anda her şey tespit edilmiş vaziyette. Yardım yataklık yapanlar belli. İş takip ediliyor. Hani sen Kürttün? Niye bir Kürt muhtar kardeşimizi vuruyorsun, öldürüyorsun? Soruyorum.

HAYAL ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİ

TRT Kürdi kanalından mevcut durumda Kürtçe mevlit okunabiliyor. Artık Diyanet İşleri başkanlığımız, cami cemaatini kontrol altında tutmak için değil, onlara hizmet etmek için çalışıyor. Kürtçe mevlit Kürtçe siyer-i nebi, Kürtçe elif ba atılan adımlar. Bunları hayal ile etmek mümkün değildi. Siz Selahattin Eyyubi'nin torunlarısınız.

 DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ'E ÖVGÜ

Diyanet İşleri Başkanımız bölgedeki medreselerden yetişip akademisyenliğe geçen bir kardeşimizdir. Bugün Boko Haram, DEAŞ gibi örgütler varlık gösteremiyorsa en büyük pay Diyanet İşleri Başkanlığı'na aittir."