BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.424,07
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin Cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim

CUMHURBAŞKANI Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla buluştu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi...

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 49. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. "Seçimlere kadar tüm muhtarlarla buluşma hedefimize bir adım daha yaklaştık" diyen Erdoğan, "Muhtarlarımıza ne söz verdiysek yerine getirdik" dedi. Kılıçdaroğlu'nun "benim Cumhurbaşkanım değil" sözlerine cevap veren Erdoğan, "Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim" dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

- Ana muhalefetin başındaki zat 'benim cumhurbaşkanım değilsin' diyor. Bay Kemal, ben senin cumhurbaşkanın olmaya meraklı değilim, ben milletimin cumhurbaşkanı olarak seçildim.

- Teröristlerle el ele kol kola gezene benim milletim yürü demez...

- Siyasi iktidarın meşruiyeti yönetmeye talip olduğu toplumdan aldığı desteği ifade eder. Bunun ölçüm yolu seçimlerdir.

- Seçimi kazanan Cumhurbaşkanı için en küçük bir tartışma ve şüphe olması mümkün değildir.

- Bay Kemal neden cumhurbaşkanı adayı olmadın? Genel Başkan olduğun halde çıkmadın. Bu mesele siyaseti anlama, halkıyla diyalog kurma meselesidir.

- Sen, yüzde 52,6'ya ihanet edemezsin. Bugüne kadar ettiğin için bir yaraya merhem olmadın. 31 Mart'ta da olamayacaksın.

KASET KUMPASIYLA ÖNÜ AÇILMIŞ OLSA DA: CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun demokrasi anlayışlarının ne kadar sığ olduğunu göstermek için bunları anlatıyorum. Kaset kumpası ile önü açılmışsa da CHP kurultayı ile geldiği için meşru bir siyasetçidir.

- Seçimlerde 26 milyon 330 bin vatandaşımızın ortaya koyduğu iradeyi, yüzde 52,6'lık bir desteği meşru görmediğine göre demek ki bu zatın kafasında başka bir demokrasi tarifi bulunuyor. Onun için işte adamlarını ne yapıyor, 'dökülün sokaklara' diyor.

- Ama 15 Temmuz gecesinde de tankların arasından gelip geçip Bakırköy Belediyesi'ne sığınıyor ve o darbe girişimini tüm gece orada kahvesini yudumlayarak geçiriyor.

ÇARPIK ZİHNİYET ANA MUHALEFETİ TEMSİL EDİYOR: Bunlara göre CHP'ye hizmet eden demokrasi meşrudur. Seçilmiş cumhurbaşkanını meşru görmeyen kafa sanıyor musunuz ki siz muhtarları meşru sayar?

- Kılıçdaroğlu'nun kafasına göre hiçbiriniz meşru değilsiniz. Maalesef böyle çarpık zihniyet ana muhalefeti temsil ediyor. Oysa muhtarların buradaki görüntüsünü milli iradenin sembolü olarak değerlendiriyoruz.

AK PARTİLİ BAŞKANLAR SİZİN EMRİNİZDE... AK Partili belediye başkanlarımız sizin emrinizdedir. Eğer bunu yapmıyorlarsa bu toplantı var ya buradaki bir defa şu sizlere dağıtılan formlara şikâyetlerinizi yazın.

- Kaymakamlar aynen sizin emirinizdedir. Ben bunu belediye başkanlarımıza bu talimatı verdiğim gibi, kaymakamlarımıza da verdim. Vermeye de devam edeceğiz. Valiler de buna dahil. Çünkü biz, bu milletin efendisi değiliz. Biz bu milletin hizmetkârıyız.

- 'Dert insana yol gösterir' diyor Mevlana. Bizler de dertli olacağız ki ne , nasıl, ne zaman yapacağımızı bilelim. Hamdolsun milletimizin imkânları tüm garipleri kucaklayacak kadar gelişti.

- Ülkemizin neresi olursa olsun, en doğu en batı en kuzey en güney, bu toprakları bölmeye yeltenenlere 31 Mart'ta en güzel cevabı sayenizde millet verecek.