BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mal varlığına ilişkin iddialara sert çıktı. CHP liderinden o iddiaları kanıtlamasını isteyen Erdoğan, "İspatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin seslendirdiği 3,5 milyar dolarlık mal varlığı iddialarına sert çıktı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen ve iddialarını kanıtlamalarını isteyen Erdoğan, "Senin bu adamının iddialarını ispatlayamazsanız alçaksınız, namustan yoksunsunuz" diye konuştu.

Erdoğan, Kahramankazan'da çiftçilerle iftar programında bir araya geldi. Türkiye'nin son 3 yıldır sistematik ve giderek artan bir saldırıya maruz kaldığını söyleyen Erdoğan, Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. 15 Temmuz'dan ders almayanların yeni bir gündem oluşturmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

"15 Temmuz'u yaşayan bir milletin mensubu olmaktan hizmetkarı olmaktan iftihar ediyorum. Rabbim bizi birbirimizden ayırmasın. İnşallah beraber yürüdük bu yollarda dedik, inşallah beraber de yürümeye devam edeceğiz. 

"15 TEMMUZ GECESİ NEREDEYDİNİZ?"

15 Temmuz'dan ders çıkarmayanlar var. Birileri şu anda yürüyor. 15 Temmuz gecesi neredeydin? Benim vatandaşım İstanbul Atatürk Havalimanı'nda F-16'ların, helikopterlerin saldırılarına karşı dururken sen neredeydin? Beyefendi oraya iniyor ve oradan hemen Bakırköy Belediye Başkanı'nın evine gidiyor. Oteller kapalıydı diyor o yüzden Belediye Başkanımıza misafir olduk diyor. Utanmadan sıkılmadan şimdi de bu darbeye kılıf uyduruyor ve 'Örtülü darbe girişimi' diyor. Bu kimin lafı Pensilvanya'daki FETO denilen örgüt başının lafı.

"UTANMADAN DARBEYE KILIF UYDURUYORLAR"

Utanmadan bu darbeye bir kılıf uyduruyor. Kimin lafı bu? Örgüt başının lafını aynen kullanıyor. Milleti tehditle şantajla gizli açık kumpaslarla alt edemeyeceğini anlayınca gündem oluşturmaya çalışıyor.

3,5 MİLYAR DOLARLIK MAL VARLIĞI İDDİASI

Şimdi başka yollara sapıp gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Şimdi çıkmış bana 3,5 milyar dolar benim malvarlığım varmış bunu söylüyorlar şimdi. Utanmadan sıkılmadan çıkıyor Genel Başkan denilen bu kişi o da diyor ki 'Namusluyum' ben diyor. Yahu sen bunu şimdiye kadar çok söyledin. Şimdi bak buradan sesleniyorum. 'Ey Kılıçdaroğlu senin bu adamanın yaptığı bu açıklamayı ıspatlayamazsanız alçaksınız namustan yoksunsunuz. Eğer bizim böyle bir varlığımız malımız olsaydı Türkiye'de bu hizmetleri kimse göremezdi.

"ELİNE DİLİNE DURSUN..."

Ey Kılıçdaroğlu, 260 bin derslik 15 senede yapıldı. 75'ten 184'e çıktıysa bunlar kılı kırk yararak attığımız adımlarla oldu. Havalimanlarımız 25'ten 55'e çıktıysa bunlar 15 senede oldu. Hastane olmayan ilimiz yok. Önemli büyük ilçelerimize de yapıyoruz. Bunlarla beraber Adalet Sarayları ile. Cumhuriyet döneminde 6100 km bölünmüş yol yapıldı, bizim dönemimizde 19000 km yol yaptık. Eline diline dursun bu yollardan gidip geliyorsun bu yolları görmüyor musun?"