BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye dava jesti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet liderlerine açtığı tüm davaları geri çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye açtığı davaları geri çekeceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Kaya, "Sayın Cumhurbaşkanımız parti liderlerine karşı açılmış davalardan feragat edecektir" açıklaması yaptı.

MUHALEFET İLE DİYALOG DEVAM EDECEK

15 Temmuz darbe girişimi sonrası, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ilk kez önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım ile görüşmüştü. Görüşme toplam 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de grubu bulunan partilerden sadece HDP'yi davet etmemesi dikkat çekmişti. Zirvenin ardından Cumhurbaşkanlığı'ndan 'muhalefetle diyaloğun devamı ve OHAL sürecinin titizlikle yürütülmesi' açıklaması yapılmıştı.



Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, zirveyle ilgili olarak, "Ortak sorunlarımıza kalıcı çözümler üretmek için siyasi diyalog mekanizmalarının etkin bir şekilde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır" demişti.

ERDOĞAN VE KILIÇDAROĞLU ARASINDA İLGİNÇ TRT KONUŞMASI

Habertürk Televizyonu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 25 Temmuz'da gerçekleşen toplantı sırasında "Ben senin TRT'ye çıkmadığını bilmiyordum. Böyle şey mi olur? TRT, iktidara ne kadar zaman yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı" dediğini aktardı.