BIST 9.689
DOLAR 32,49
EURO 34,77
ALTIN 2.423,54
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İsrail'e sert sözler!

Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını eleştirerek "O saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır" diye konuştu.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'de İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik yaptığı saldırıyı eleştirdi. Mescid-i Aksa'nın Filistinliler'in değil, tüm Müslümanlar'ın ortak mescidi olduğunu söyleyen Erdoğan, "O sayrını, Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmuk üzere bulunduğu Cezayir'de Türk-Cezayir İş Forumu toplantısında iş dünyası temsilcilerine hitap etti. Forumda Erdoğan, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını hatırlattı, Türkiye'nin yaşananlara sessiz kalamayacağını söyledi.

"TÜRKİYE'YE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"
 
Konuşmasında İsrail'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını sert bir dille eleştiren Erdoğan, yaşananların üzücü olduğunu söyleyerek, kimsenin bunlara "bize ne deme lüksünün" olmadığını ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu;

''İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı barbarca saldırıyı hep birlikte üzülerek yaşadık. 'Bize ne'e deme lüksümüz var mı? 'Filistin'in meselesi bizi ilgilendirmez' deme imkanımız var mı? O saldırı Türkiye'ye yapılmış saldırıdır. Cezayir'e yapılmış bir saldırıdır. Çünkü Mescid-i Aksa Filistinlilerin değil, hepimizin ortak mescididir.

"SORUNLARI BÜTÜNCÜL ELE ALMAK DURUMUNDAYIZ"

İşte bölgenin tüm meselelerini Filistin kadar, Suriye, Mısır sorunlarını bütüncül olarak ele almak durumundayız. Biz artık bu coğraftada huzur, barış istiyoruz. Türkiye olarak istiyoruzki bölgenin tüm ülkeri huzur içinde yaşasınlar. Cezayir sorun yaşadığında kendimiz sorun yaşıyor gibi üzülürüz. Mesele sadece ekonomi meselesi değil, mesele kardeşlik meselesidir'' diye konuştu.