BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.510,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'dan HSYK seçimi öncesi yargıya parelel uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis açılış töreninde yaptığı konuşmada yargı mensuplarına 'paralel yapı' uyarısı yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER/DETAY HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te beklenen konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı olarak ilk kez milletvekillerine seslenen Erdoğan konuşmasının bir bölümünü 'paralel yapı' iddialarına ayırdı.

İsim vermeden yaklaşan HSYK seçimine gönderme yapan Erdoğan, yargı mensuplarını 'paralel yapı'ya karşı net bir dille uyardı:

"Öncelikle yargı mensupları, onurlarına, meslek ilkelerine ve ülke çıkarlarına sımsıkı sahip çıkarak, yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyeceklerdir."

Erdoğan şunları söyledi:

"Yeni Türkiye, devlet içinde otonom yapılara, çetelere, mafyatik örgütlenmelere asla pirim vermeyecektir. Özellikle yargı içinde, bir çetenin, bir karanlık şebekenin güç kazanmasına, önce yargıyı, ardından da tüm toplumu dizayn etmeye kalkışmasına asla göz yumulmayacaktır.

İnanıyorum ki, öncelikle yargı mensupları, onurlarına, meslek ilkelerine ve ülke çıkarlarına sımsıkı sahip çıkarak, yargıyı teslim alma girişimlerine dur diyeceklerdir.

Hükümetin ve yargı mensuplarının olduğu kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, bu yapının mağduru olan siyasi partilerin ve milletvekillerinin, ulusal güvenliğimizi tehdit eden çeteye karşı kararlı, ilkeli duruş sergilemesi milletin de arzusu ve talebidir."