BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.427,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Hizbullah'ı evinde vurdu!

Başbakan Erdoğan tahliyeleri tartışma konusu olan Hizbullah terör örgütüne yönelik sert tepki gösterdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Erdoğan Hizbullah cinayetleri ile anılan Batman’da Hizbullah örgütüne, “Bu din yaşatmak için gelmiştir. Hiç kimse kendi şahsi hırsları yanlış düşüncelerini bu dine mal etme hakkına sahip değildir. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz” diye tepki gösterdi.

İslam dininde insan canının kutsal olduğunu anlatan Erdoğan, “Müslümanlar hiçbir zaman cana kastedemezler. Kastediyorsa ona Müslüman diyemeyiz” dedi.

Başbakan Erdoğan 8 yılın ardından 12 Eylül referandumunda yüzde 95 gibi yüksek bir oranda "Evet" oyu veren Batman'a ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. Çeşitli açılışlar için Batman’a giden Erdoğan’ın gündeminde Hizbullah ve BDP vardı. Ziyareti öncesi bazı malum odakların harekete geçerek Batmanlıların açılış törenine gelmemesi için baskı yapıldığını söyleyen Erdoğan, "Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar. bunlar aslında aydınlıktan korkuyorlar, bunlar aslında demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar" dedi.

Erdoğan, “12 Eylül’de hayırcılarla iş birliği yaparak çetelerin değirmenine, Ergenekon’un değirmenine su taşıdılar” sözleriyle de BDP'nin boykot kararını eleştirdi.

Erdoğan’ın CHP’ye yönelik eleştirisi ise, “PKK ve güvenlik güçleri silah bıraksın” çağrısı yapan Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt üzerinden oldu. Erdoğan, “Bir milletvekili PKK’da güvenlik güçleri de silah bıraksın dedi. Bunun hiçbir mantıklı izahı olur mu? Güvenlik gücü nasıl silah bırakır" diye sordu.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

O MALUM ODAKLAR HAREKETE GEÇTİ: Tıpkı 12 Eylül Halk Oylaması'nda olduğu gibi bu açılış töreni öncesinde Batmanlıları sindirmek, bu açılış töreninden uzak tutmak için o malum odaklar harekete geçti. 'Batmanlı Başbakanı karşılamasın, Batmanlı Başbakanı dinlemesin, Batman bu açılış heyecanını yaşamasın' diye her türlü antidemokratik baskıcı yönteme başvurdular. Bunlar aslında ışıktan korkuyorlar. bunlar aslında aydınlıktan korkuyorlar, bunlar aslında demokrasiden, özgürlükten korkuyorlar. Yıllarca yoksulluğu sömürdüler. Şimdi de çıkıyorlar, buraya yapılan yatırımları, hizmetleri hazmetmediklerini gösteriyorlar. Yoksulluk devam etsin ki, Batman'ı istismar edelim istiyorlar. Bataklık kurumasın ki, bataklıktan rant sağlamaya devam edelim istiyorlar.''

OK DÜZ OLMASA DOĞRU GİTMEZDİ: Mevlana’nın dediği gibi kırmaya dökmeye ayırmaya kutuplara bölmeye değil birleştirmeye buluşturmaya kırılanı tamir etmeye geldik. Bizim dilimiz ayrıştırmanın dili olmadı. Bizim dilimiz kutuplaştırmanın dili olmadı. Biz Batman’da farklı İstanbul’da farklı konuşmadık. Biz 8 yıldır gönül kardeşlik dili ile konuşuyoruz. Yusuf Has Hacip’in güzel sözü var. Ok düz olmasaydı doğru gitmezdi. Biz düzgün olacak doğru gideceğiz.

MİLLİ İRADEYİ YARGILAMA ŞARTI: Gelirken bir pankart gördüm. Milli iradeye yasak konulamaz yargılanamaz diye. Milli irade ile gelenler yasaya uygun hareket etmiyorsa yargılanır. Bunları iyi ayırt etmek gerek. Milli irade ile gelen yargılanamaz ama onlar yasaya ters hareket ediyorsa yargılanır. Bunları birbirinden iyi ayırt edeceğiz. Milli irade ile geldik diye kimse anayasayı çiğneyemez.

CHP’Lİ ENSAR ÖĞÜT’E TEPKİ: Bir milletvekili PKK’da güvenlik güçleri de silah bıraksın dedi. Bunun hiçbir mantıklı izahı olur mu? Terör örgütü silah bırakacak ama güvenlik gücü silahı ile dolaşır. Can mal güvenliği için silahla dolaşır. Keyfi değil.

İSTİSMARCILAR: Biz doğruya talibiz. Kardeşliğimiz birliğimiz için bütünlüğümüz için hangi adım gerekiyorsa o adımları atıyoruz. Kimin samimi olduğuna, kimin rant çıkar peşinde koştuğuna dikkat edin. Birileri yoksulluk sona ermesin diyor çünkü onu istismar etmek istiyor. Birileri yasaklar sürsün istiyor çünkü istismar etmek istiyor. Birileri kan durmasın gözyaşı durmasın istiyor biz ise yeter artık demokrasi kazansın insanlık kazansın kardeşlik kazansın diyoruz. Yeter artık silah tüccarları değil artık gençler kazansın diyoruz ülke kazansın diyoruz.

ERGENEKON DEĞİRMENİNE SU TAŞIDILAR: Bu bölgede benim Kürt kökenli vatandaşlarımın duygularını istismar edenler geçtiğimiz dönemde parti kapatılmadan şikayet ettiler. Anayasayı değiştirip parti kapatmanın önüne geçelim deyince kendi arkadaşlarına baskı uygulayıp Meclis’te sandık başına göndermediler. Millete de baskı uygulayıp sandıklara göndermediler. Hani özgürlükçü demokrattınız. 12 Eylül’de kimin ne istediği kimin samimi kimin istismar peşinde olduğu ortaya çıktı. 12 Eylülde hayırcılarla işbirilği yaparak çetelerin değirmenine Ergenekon’un değirmenine su taşıdılar

İSLAM’DA CAN KUTSALDIR: Bizim medeniyetimizde olduğu kadar üç semavi dinde de can kutsaldır. İnsanın hayatı kutsaldır. İslam, Müslüman ile terör cinayet yan yana kullanılamaz. İslam barış olan kelimeden gelir. Anlamı barış olan İslam teröre izin verir mi? Bu İslam dinine büyük saygısızlıktır. Müslümanlar hiçbir zaman cana kastedemezler. Kastediyorsa ona Müslüman diyemeyiz. Bu din yaşatmak için gelmiştir. Hiç kimse kendi şahsi hırsları yanlış düşüncelerini bu dine mal etme hakkına sahip değildir. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz. İslam yaşatmak için gelmiştir. Bunun tersini iddia edenlere karşı milletim uyanık olmalı. Ülkenin birliği huzuruna kast edenlere karşı herkes uyanık olmalı.