BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.428,60
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan HDP'ye son dakika İmralı yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti öncesi çözüm sürecine ilişkin son dakika açıkmalarında bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin "Süreç İmralı'da başladı İmralı'da biter" sözlerine ağır dille yanıt verdi.

Çözüm sürecinin İmralı'yla alakası olmadığını söyleyen Erdoğan, "Süreç demokratik açılımla başladı" dedi. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Kobani için eylem çağrısını' da üstü kapalı bir dille hatırlatan Erdoğan, "40 kişinin ölümüne neden olursanız burada zaten çözüm diye derdin olmaz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu demokratik açılımla başlamıştır. Milli birlik kardeşlik projesi olarak devam etmiştir, çözüm süreci de bunun devamı niteliğindedir.

Bunun İmralı'ya alakası yoktur. O zaman hükümetimizin diyeceğim, ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı ülkemizde teröre karşı halkımızı nasıl rahatlatabiliriz, huzur ortamına kavuşturabiliriz buna yönelik attığımız adımlardı.

Oradaki milli birlik ve kardeşlik projesi diye ifade ettiğimiz proje farklı bir hassasiyet ifade ediyordu. Türkiye'nin milli birliğe ihtiyacı vardı. Etnik ayrım söz konusu değildi. Birlik beraberlik söz konusuydu. Bu süreci bu şekilde sürdürdük. Bunu yeni bir sürece aktaralım dedik. Bu süreçte çözüm süreci olsun dedik. Bunun içerisinde de yine Türkiye'nin akil insanları da dahil olmak üzere tüm siyasi partilere çağrımızı yaptık. Katılanlar oldu katılmayanlar oldu.

ARDINDAN NE OLDU? 

İmralı'da başlar İmralı'da biter türü yaklaşım tarzı, zaten çözüm sürecinin yanında olmadı ki bu ifadeleri kullananlar. Siz kalkar da tamamıyla etnik yaklaşım içinde vatandaşı sokağa davet ederseniz, 40 kişinin ölümüne neden olursanız burada zaten çözüm diye derdin olmaz.

Ortaya çıktı, ardından ne oldu, ben onu demek istememiştim, sokağa çıkın demek şiddet demek değildir... Bu tür şeyler artık milleti tatmin etmiyor. Siz gerçekten barış istiyorsanız, barışın çağrısını yapar. Ama bunların ne barış ne de özgürlük diye bir derdi yok.

Böyle bir derdi olan vatandaşın dükkanını camını çerçevesini indiren, sivil vatandaşlarımızın ki, o bölgede Kürt vatandaşlarımızın araçlarını yakanlar. Evleri dükkanları işaretleyip yakıp yıkanların barıştan özgürlükten bahsetme hakkı yok.

NEYİNİZ EKSİKTİ? 

Barış istiyorsanız özgürlükten yanaysanız, 11 yıllık başbakanlık döneminde neyiniz eksikti? Barış uğruna her şey yapıldı. Cumhurbaşkanı olarak bende bu kavramların savunucusu olacağımın sözünü verdim.