BIST 9.572
DOLAR 32,49
EURO 34,60
ALTIN 2.477,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gül'ün açıklamalarına ilk yorum

Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sözlerini değerlendirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gül'ün 'Siyasi planım yok' şeklinde açıklamasıyla ilgili "Cumhurbaşkanı'yla konuşmadan bir şey söyleyemem" yorumunda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısının ardından Cuma namazını Beştepe Hisarcıklıoğlu Camisi'nde kıldı. Başbakan Erdoğan, cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bugünkü açıklamalarını değerlendirmesini istemesi ısrarı üzerine de Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamalarını duymadığını ifade etti. Erdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan dinlemeden bir şey söyleyemem" dedi.

abdullah gül adaylık açıklaması abdullah gül siyaset için gelecek planım yok abdullah gül bomba açıklama.jpg

SEÇİM SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK

Başbakan Erdoğan, gazetecilerin "dar bölge" seçim sistemine ilişkin bir soru üzerine, bu sistemin muhalefetin seçim barajı düşüncesine karşı kendilerinin öne sürdüğü 2 önemli tekliflerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

Bu tekliflerden birisinin "daraltılmış bölge" sistemi olduğunu, bu sistemde seçimin yüzde 5 olarak belirtildiğini, diğer tekliflerinin ise barajın tamamen kaldırılarak 550 bölge ve bu bölgelerin her birinden birer milletvekili çıkarılması teklifi olduğunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Dar bölge, şu anda bizim gündemimizdedir. Muhalefet bir yandan 'Barajlar azaltılsın' diyor, 'hodri meydan' deyip şu anda çalışmayı yaptırıyorum. Similasyonlar, vesaireler bittikten sonra 'dar bölge' sistemini Meclis'e getirebiliriz" dedi.

DERSHANE YASASI AYM'DE

Erdoğan, dershanelere ilişkin düzenlemenin CHP tarafından Anayasa Mahkemesine götürüleceğine ilişkin bir soruya da "O konuyla ilgili biz kendi görevimizi yaptık, muhalefette kendine ait olanı yapar" yanıtını verdi.

Erdoğan, cuma namazının ardından Atatürk Orman Çiftliği arazisinde yapımı devam eden yeni başbakanlık binası inşaatını inceledi.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ NE ZAMAN?

 CUMHURBAŞKANINI KİM SEÇECEK? CUMHURBAŞKANI SEÇİM KANUNU

CUMHURBAŞKANI SEÇİLMEK İÇİN KAÇ OY GEREKLİ? SALT ÇOĞUNLUK NEDİR?