BIST 9.052
DOLAR 32,32
EURO 35,14
ALTIN 2.296,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gülen'e zehir zemberek mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hızlı tren hattının açılışını yapmak üzere geldiği Konya'da, 17 Aralık göndermesinde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni için geldiği Konya'da hızlı tren hattının da açılışını yaptı. Erdoğan, açılıştan evvel yaptığı konuşmada Cemaat'e çok sert 17 Aralık mesajları verdi. Fethullah Gülen için Haşhaşi ve şaklaban sıfatlarını kullandı.

ERDOĞAN'DAN KONYALILARA SEVGİ VE TEŞEKKÜR MESAJLARI


Konyalılara çok sıcak mesajlar veren ve hiçbir zor dönemde Konya'nın kendilerini yalnız bırakmadıklarını, hep yanlarında olduğunu vurgulayan Erdoğan, Konyalılara "Rabbim yol arkadaşlığımızı uhuvetimizi kardeşliğimizi bozmasın inşallah" diye seslendi.

acilis.jpg

"VUR VUR İNLESİN PENSİLVANYA DİNLESİN"

Erdoğan, 'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' sloganlarına "Dinliyor dinliyor, daha çok dinleyecek" diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı, gündeme bomba gibi düşen 14 Aralık operasyonuyla ilgili olarak çok manidar çıkışlarda bulundu; "Çözüm dememizden rahatsız oldular. bütün tuzaklarını, bütün kumpaslarını alt üst ettik. Geçen yıl 17 Aralık'ta yine Konya'daydım. Bugüne kadar hiç bir 17 Aralık'ı ihmal etmedim" diyerek Cemaat'e mesajlar gönderdi.

erdogan-konya.jpg

ERDOĞAN'DAN KONYALILARA 1 HAFTA ÜCRETSİZ YHT MÜJDESİ

Erdoğan, hızlı trenin açılışı yapmadan hemen önce, konuşmasının sonuna doğru 1 hafta boyunca ücretsiz olacağını duyurdu, hızlı trenin yapımında emeği geçen çalışanlara ve özellikle Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'a teşekkür etti.

KONYA İSTANBUL HIZLI TREN SEFERLERİ VE BİLET FİYATLARI (TIKLAYIN)

İşte Erdoğan'ın o konuşmasından çarpıcı satırlar:

Sevgili Konyalılar, sayın Başbakan, milletvekili kardeşlerim sizleri hasretle selamlıyorum. Konya İstanbul hızlı tren hattının hem İstanbul'a hem de Konya'ya hayırlar getirmesini diliyorum.

Hz. Mevlana'nın maşukuna varışını hürmetle yad ediyoruz. Yine bugün buradan Konya'dan kardeş Pakistan halkına da dün yaşanan ve yüreklerimizi dağlayan elim hadise nedeniyle baş sağlığı mesajlarımızı iletmek istiyorum. Peşaver'de okula yapılan terörist saldırıda 130'u aşkın öğrenci ve öğretmen kardeşimizin katledilidğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Arayıp acılarını paylaştık.

yht.20141217160836.jpg

ERDOĞAN PAKİSTAN'DAKİ TALİBAN SALDIRISINI KINADI

Kardeş Pakistan'la işbirliğimiz sarsılmadan devam edecek. Masum tertemiz çocukları hedef alan alçakça saldırı bölgedeki tüm ülkelerin, dünyanın terörün kanlı yüzünü görmelerine sebep olur.

Konya'daki muhteşem final 10 Ağustos sürecindeki son mitingimizdi. Burada bir dönemin kapanışını ama aynı zamanda bir dönemin açılışını yaptık. Hatimeyi konyada yaptık ama Fatiha'yı da Konya'da okuduk. 140 Ağustos'ta Konya bekleneni yaptı. Büyük Türkiye hedefine sahip çıktı.

"KAPANIŞI VE AÇILIŞI KONYA'DA YAPTIK"

Kapanışı ve açılışı Konya'da yaptık. Konyalı bir kardeşimize o zaman Dışişleri Bakanı olan kardeşimize T.C Başbakanlığı görevini tevdi ettik. Merhum Prof. Dr. Erbakan'ın ardından Konya bir Başbakan daha çıkarmış oldu.
 
İSTANBUL KONYA ARASI RABİA OLACAK

Rabbim yol arkadaşlığımızı uhuvetimizi kardeşliğimizi bozmasın inşallah. Bugün Hz. Mevlana'nın vuslatının 741. yılında, Konya'nın en büyük kapalı spor salonunda bunu kutlayacağız inşalah. İki kadim başkentin vuslatını gerçekleştiriyoruz. Artık Konya ile İstanbul'u da halkaya ekliyoruz. Eyüp Sultan Hazretleri olmak üzere bugün Mevlana başta olmak üzere Konya'nın manevi liderleriyle kucaklaşıyor. Bugünden itibaren Konya ve İstanbul arası ne 10 saat n ede 13 saat. 4 saat 15 dakika. Kısa bir süre sonra inşallah rabia olacak.

Tüm bu hatları bitirecek Türkiye'yi çok daha büyük bir ulaşım kolaylığına kavuşturacağız. Başta Başbakanımız ve ardından Ulaştırma Bakanımız olmak üzere bu hatların tamamlanmasında sefere başlamasında emeği geçen her kurumumuza teşekkür ediyorum.

"MODERN İMKANLARDAN MAHRUM BIRAKILDIK"

Sizlerin hassasiyetini bilirim. Bu ülke ykın tarihinde çok büyük acılar çekti. Dedelerimiz annnelerimiz babalarımız bu ülkede ağır sorunları yaşamak zorunda kaldık. Batıda yaşanan hızlı kalkıbnmayı 10 yıllar boyunca sadece seyretmek zorunda kaldık. Çok sayıda can verdik. Modern imkanlardan mahrum bırakıldık.

"GENÇLİK YILLARIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Gençlik yıllarımı düşünüyorum. O SSK'nın malum genel müdürlerinin görev aldığı dönemleri düşünüyorum. Kaliteli sağlık hizmetlerini televizyon ekranlarında izliyorduk ama renkli değil siyah beyaz. Yasaklara yolsuzluklara kimse dur demiyordu. Şimdi iniyoruz Konya Havalimanına oradan buraya gelirlen hamdolsun 3 şeritli geliş ve gidişler. Bakıyorsunuz modern bir şehre gidiyoruz. Partiler kapatılıyor darbelerle Türkiye'nin yürüyüşü kesintiye uğratılıyordu. Biz hizmet aşkımızı daima diri tuttuk. Onların bir hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır deyip sabırla hizmet ettik.

"DARBELER PLANLADILAR GEÇİT VERMEDİK"

Darbeler planladılar, geçit vermedik. Tuzaklara düşmedik. Senaryoları yırtıp attık. Türkiye'yi hayalleriyle buluşturduk. Türkiye'nin önünü açtık. Engin bir ufuk kazandırdık. Heyecan aşıladık, umut aşıladık, özgüven aşıladık. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu Türkiye'nin medeniyetlere yön veren bir devlet olduğunu dünyaya gösterdik. 

Göreve geldiğimizde 45 milyon dolarlık destek verebilen ülkeyken bugün 4.5 milyar dolar destek verebilen bir ülke haline geldik. Bu ülke azizdir.

"ESKİ TÜRKİYE'NİN FAİZİNDEN BESLENENLER..."

Eski Türkiye'nin faizinden beslenenler refahtan rahatsız oldular. Eski Türkiye'nin kanından beslenen vampirler, barıştan umuttan rahatsız oldular. Bu dünyada biz de varız dedik. Biz ne dedik, Dünya 5'ten büyüktür dedik. 100 yıl boyunca aşağıladığınız Türkiye ayakları üzerine doğruldu ve haddinizi bilin dedik. Kirli emellerinizden vazgeçeceksiniz dedik. İstikamet çizemeeyeceksiniz dedik.

"PENSİLVANYA DİNLİYOR, DAHA ÇOK DİNLEYECEK"

'Vur vur inlesin Pensilvanya dinlesin' sloganlarına Erdoğan şu karşılığı verdi:

-Dinliyor dinliyor, daha çok dinleyecek. Hızlı trenden, boğazın altından geçişten rahatsız oldular yeni havalimanlarından, dünya ölçeğindeki büyük projelerimizden Suriye dememizden, Mısır dememizden rahatsız oldular.

"BUGÜNE KADAR HİÇBİR 17 ARALIK'I İHMAL ETMEDİM"

Çözüm dememizden rahatsız oldular. bütün tuzaklarını, bütün kumpaslarını alt üst ettik. Geçen yıl 17 Aralık'ta yine Konya'daydım. Bugüne kadar hiç bir 17 Aralık'ı ihmal etmedim.

"SENARYOYU YAZDILAR ELİMİZE VERDİLER..."

Bu nedir vuslattır. Yargı emniyet ve medya el ele verdiler o gün bir operasyon başlattılar. Bir yandan operasyonlar yapılıyor bir yandan da önceden hazırlanmış haberler servis ediliyordu. Dünyada çok kirli bir algı operasyonu başlattılar. Daha o gün meselenin bir yolsuzluk meselesi olmadığı ortaya çıkmıştı. Yargı, medya, STK içindeki karanlık güçler iş birliği yapmış bir senaryo yapmış ve uygulamaya başlamışlardı. Senaryoyu yazdılar elimize verdiler biz de oynadık dedi bir yönetmen. 

"GEL DEDİK AMA GELEMEZLER"

Pensilvanyada kontrol altında olanlar gelemezler. Gel dedik ama gelemezler. Bu Haşhaşilerden hesap soracağız dedik sorduk, sormaya devam edeceğiz.

"O TUZAK BOZULDU"

Bu tuzakları bozmak için derhal ayağa kalktık. Allah'a hamdolsun o tuzak bozuldu. 17 Aralık'ın hemen ardından 25 Aralık'ta planladıkları asıl tezgah polislerin bilgisayarlarından çıktı. O kadar eminler ki sonradan kullanacakları fezlekeye dönemin Başbakanı ifadesini kullanmışlar. Sizler bu oyunu bu tuzağı gördünüz. Önce 30 Mart'ta sonra 10 Ağustos'ta yanımızda durdunuz. O tuzak bozuldu ve oyunları ortaya çıktı.

"KASETLERİN DİYETİNİ ÖDÜYORLAR"

Kasetlerin diyetini ödüyorlar. Pensilvanya açıklama yapıyor. Bakıyorsunuz şahsıma çirkin ifadeler ve beddualar. Gazetelerden alınan kendi takımı için onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini kolunu bağlamıyor ki gel. Kimse sana gelme demiyor ki?

"İNLERİNE GİRDİK"

İnlerine girdik, ihaneti tespit ettik daha çok şey tespit edeceğiz. Emniyette oyunu bozduk, yargıyı da şantaj ve tehditten kurtaracağız.

"TÜRKİYE'YE GEL DE SİZE DEMOKRASİ DERSİ VERELİM"

Mürebbiye edasıyla parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar karşılarında o eski Türkiye'nin olmadığını anlasınlar. Türkiye'ye demokrasi dersi vereceklermiş. Türkiye'ye gel de size Mısır üzerinden Suriye üzerinden özgürlük ve demokrasi dersi verelim.

"TÜRKİYE SİZİN GÜNAH KEÇİNİZ DEĞİL..."

7 tane soydaşımızı ırkçı faşistler öldürdüler. Basın mensuplarını onların yargılanma sürecine dahil etmek istemediler. Vekillerimizi duruşmaya sokmak istemediler. Soydaşlarımızın evi kundaklandı hala failleri ortada yok. Himaye ettiğiniz teröristlerin dosyalarını verdik. Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB olarak önce aynaya bakmalı.

"BİZ AB'NİN KAPI KULU DEĞİLİZ"

1.5 milyon Suriyeli kardeşimizi konuk ediyoruz. 5 milyar dolar harcama yaptık. Bize demokrasiden bahsedenler bunları görmezden gelemez. 55 yıl önce AB'ye üyelik başvurusunda bulunduk. 17 Aralık 2004'te müzakereleri imzalama kararı aldık. Oyalamanın gayreti içindeler. Biz AB'nin kapıkulu değiliz. Alacaklarsa alırlar almayacaksa almazlar. Uluslararası adalet denen bir anlayış var. Suriye'de sustunuz, Mısır'da sustunuz, Irak'ta sustunuz, Ukrayna'da sustunuz. Türkiye'de sadece susmakla kalmıyor darbe girişimlerine destek oluyorsunuz.

"TÜRKİYE'Yİ HOCA GÖRÜNTÜLÜ ŞAKLABANLARA ASLA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Türkiye'yi hoca görüntülü şaklabanlara asla teslim etmeyeceğiz. İşte Pakistan'da olanlar ortada. DEAŞ terörünün durumu ortada. Sizlerden dolayı bir islamafobi durumu başladı. Herhangi bir taksiratı olmayanları öldürmek bizim dinimizde bunlar yok. 

"İSTANBUL-KONYA ARASI YHT 1 HAFTA ÜCRETSİZ"
yht.20141217160025.jpg
Konya, yanımızda durduğunuz için size teşekkür ediyoruz. Bir kez daha yanımızda durduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. İnşallah Konya-İstanbul arasındaki hızlı tren 1 hafta ücretsiz olarak sizlere hizmet verecek.