BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gülen cemaatine yanıt!

İngiliz Economist bu hafta Balyoz davasında verilen hak ihlali kararını ve Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını ele alan bir makale yayınladı.

Abone ol

İNGİLTERE'de yayınlana haftalık Economist dergisi, Balyoz ve Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yayınladığı makalede  "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı sürecinde tüm kesimlerden destek aradığı" yorumu yapıldı.

Balyoz'dak tahliye kararlarını da değerlendiren dergi, kararın Gülen cemaatine bir yanıt niteliğinde olduğu ileri sürüldü. 

12 EYLÜL VE BALYOZ

Yazıda Balyoz davasına sunulan dijital delillere karşı Çetin Doğan'ın damadı Dani Rodrik ve kızı Pınar Doğan'ın yürüttüğü sahte delil kampanyasına değiniliyor ve Anayasa Mahkemesi'nin tanıkların dinlenmemesi ve dijital deliller nedeniyle hak ihlaline karar verdiğini ifade ediliyor.

Aynı gün 96 yaşındaki Kenan Evren hakkında darbe nedeniyle verilen müebbet hapis cezasına dair, Dani Rodrik'in tweeti paylaşılıyor. Rodrik, tweetinde "Erdoğan bu kararlarla Sizi hapse atabilirim ve hapisten çıkarabilirim mesajı veriyor" demişti.

GÜLEN CEMAATİNE YANIT

Evren kararının generallere bir mesaj olduğu belirtilen yazıda, Balyoz davası kararınınsa Gülen cemaatine bir yanıt olduğu kaydediliyor.

Dergi, Erdoğan'ın orduyla ve Kürtlerle iyi giden ilişkilerinin de, Ağustos'ta seçilebileceğine yönelik ihtimalleri artırdığını yazıyor.

Economist'e göre Erdoğan, Türkiye'nin ilk seçilen cumhurbaşkanı olmayı arzuluyor.

Yazının sonunda Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına ilerlerken büyük liderleri örnek alabileceği ifade ediliyor. Ve büyük liderlerin hem tabanlarıyla hem de kendilerine muhalif ve eleştirel yaklaşanlarla birlikte hareket ettiği hatırlatılıyor.