BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gülen açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Fethullah Gülen'in iade edilmesi talebini reddettiğini açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nde (CFR) konuşma yaptı.

OBAMA GÜLEN'İN İADESİNİ RED ETTİ!

CFR'de konuşan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın Fethullah Gülen'in iade edilmesi talebini reddettiğini açıkladı. Bu iddia Erdoğan tarafından toplantı sonrası yalanlandı.

CEMAAT İÇİN "HAŞHAŞİ" İFADESİ ABD'YE TAŞINDI

Konuşmasında IŞİD'den çok Gülen Cemaatini önceleyen Erdoğan "muhalefet 11. yy haşhaşilerine benzeyen Gulen Hareketini maşa olarak kullanıyor" diyerek "haşhaşi" söylemini ABD'ye de taşımış oldu.

IŞİD'LE REHİNE TAKASI İDDİASINI YALANLAMADI

Öte yandan Erdoğan, gündemde hala sıcaklığını koruyan 49 rehinenin IŞİD'in elinden serbest bırakılması konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 49 rehine kurtarılırken IŞİD ile takas mı yapıldı iddialarını ise yalanlamadı.

IŞİD'E YADIM İDDİALARI DEZANFORMASYON

Erdoğan, IŞİD militanlarının Türkiye'de tedavi gördüğü iddialarını red ederken "Bazıları IŞİD militanlarının Turkiye’de tedavi edildiğini soyluyor. Böyle bir dezenformasyon nasıl olur? " dedi.

"TÜRKİYE HİÇ BİR ZAMAN ANTİ SEMİTİK OLMADI"

Türkiye'de anti semitik bir dalga yükseldiği ve hükümetin bu dalganın içinde olduğu iddialarına da yanıt veren Erdoğan "Benim ve ülkemin anti-semitik olarak etiketlenmesi çok üzücü. Türkiye hiçbir zaman ırkçı olmadı." diyerek suçlamaları red etti.

bykkm3gcmaa2xmp_jpg_large-(1).jpg