BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan gazeteciye ev ayarı

Başbakan Erdoğan, kendisine soru soran gazeteciye ayar verdi. İşte o sözler;

Abone ol

İNTERNET HABER - Erdoğan'a soru sordu, salonda buz gibi hava esti! Öğrenci evleri konusunda Erdoğan'a soru soran muhabir, cevap yerine soruyla karşılaştı.

Sorduğu soruya yine kendi cevap veren Erdoğan, muhafazakar bir iktidar olarak gereğinin yerine getirileceğini söyledi.


Yer Esenboğa Havalimanı... Erdoğan, yurtdışı ziyareti öncesi gündeme ilişkin konuştu, öğrenci evleriyle ilgili tartışmalara açıklık getirdi. HABERİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN

"ERDOĞAN'A SORU ZORMAK ZOR" 

Sıra sorulara geldiğinde, Reuters'ın muhabiri Gülsen Solaker, Erdoğan'a öğrenci evleriyle ilgili oldukça kritik bir soruyu yöneltti.

Kadın gazeteci, Ankara'da aslında herkesin merak ettiği o konuyu yani "özel evlerle ilgili bir düzenlemenin yapılıp yapılamayacağını" sordu.

İşte salonda buz gibi havanın esmesine neden olan kimilerine göre de Erdoğan'ın soruyu beğenmeyerek fırça çektiği o diyalog;

Gazeteci-  Kız ve erkek öğrencilerin birlikte, tuttukları özel evlerle ilgili mi o bahsedilen adımlar. Yoksa yurt gibi faaliyet gösteren; ancak yasal düzenlemeye sahip olmayan binalarla ilgili mi bu düzenleme.

Erdoğan-
İki sorunuza da iki ayrı cevap vereyim. Bir defa kız-erkek karışık yurt olayını biz kapattık. Kredi yurtlar kurumundaki düzenlemenin yüzde 75'lik bölümünü tamamlamış durumdayız. 

Ev olayına gelince, aynı daireyi kız ve erkeklerin birlikte paylaşma durumları var. Bu konuda pekçok şikayet aldık. Muhafazakar demokrat bir iktidar olarak bu konunun çalışmasını yapacağız.

Gazeteci- Efendim Valilikler denetlerken nasıl bir yetkisi var bu evlerle ilgili olarak. 

Erdoğan- Bu düzenlemeden sonra gerekli yetkiyi alırlar.

Gazeteci- Bunlar özel müstakil evler değil mi efendim sonuçta. Kişilerin özel evleri yani.

Erdoğan- Evet...

Gazeteci- Nasıl yani kişilerin özel evleri bunlar...

Erdoğan- Kişilerin özel müstakil evlerinde, bir farklı kız bir farklı erkek aynı evde kalması nasıl doğru olabilir. Siz kızınıza, oğlunuza böyle bir şeyi hoşgörüyle karşılayabilir misiniz?

Gazeteci- Ben konu değilim efendim.

Erdoğan- Yok yani yarın anne olduğunuz zaman ya da annesinizdir bilmiyorum, çocuğunuzla ilgili böyle bir şeyi uygun buluyorsanız hayırlı olsun. Ama biz bu konuda gerekli yasal düzenlemeyi yaparız.

 




BAŞBAKAN ERDOĞAN ÖĞRENCİ EVİ AÇIKLAMASI


Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında öğrenci eviyle ilgili açıklamalarını doğruladı. Gazetelerin manşetlerine çıkan öğrenci evi açıklamasının tam metni

BÜLENT ARINÇ ÖĞRENCİ EVİ AÇIKLAMASI;

'DÜPEDÜZ ASPARAGAS'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Zaman'da çıkan Erdoğan'ın öğrenci evlerine yönelik açıklamasını 'düzedüz asparagas' diye yalanlamıştı. Arınç'ın öğrenci evi açıklamasının tam metni için tıklayın

Yalçın Akdoğan öğrenci evi izahı

Erdoğan'ın düzenleme gerekiyor sözlerine Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan açıklık getirdi.

Başbakanlıktan öğrenci evi açıklaması

Başbakanlıktan yapılan öğrenci evi denetimi açıklamasında yer alan bilgiye göre: Evlere denetim yok, talimat yurtlar için...

Ahlak polisi İran'daki gibi ev mi basacak?

CHP milletvekili Umut Oran Başbakan'a öğrenci evlerinin nasıl denetleneceğini sordu.

Başbakan Erdoğan'dan öğrenci evi talimatı

Başbakan Erdoğan, üniversite öğrencilerinin kaldıkları evleri denetlemesi için valiliğe talimat verdi.

Serter'den Başbakan'a öğrenci evi tepkisi!

Başbakan Erdoğan, AKP Kızılcahamam Kampı'nda "Kız öğrenciler, erkek öğrenci ile aynı evde kalıyor. Muhafazakar yapımıza bu ters" diyerek valilere talimat verdiğini söyledi.