BIST 9.058
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.294,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gandi'ye iki atasözü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Ataşehir'de seçmenlerine seslendi

Abone ol

İNTERNETHABER- Seçim çalışmalarına İstanbul'da devam eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ataşehir'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na atasözleriyle yüklendi.

"Bay Kemal'in amacı iktidar olmak değil, partideki yerini güçlendirmek. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Kedi de erişemediği ciğere mındar dermiş. Bunların durumu bu!"

İstanbul'da seçim mitinglerini sürdüren Erdoğan, bugün yerel yönetiminde CHP'li bir başkanın bulunduğu Ataşehir'de seçmenlerine seslendi. Ataşehirli seçmene 'Siz bu CHP'ye nasıl oy veriyorsunuz?' diye soran Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu rakamlarla vurdu.

"Bu seçimlerde birinci parti olmayan genel başkan çekilsin dedim. Eğer Ak Parti birinci çıkamazsa, ben çekilicem. Sayın Kılıçdaroğlu, Bahçeli sen var mısın? Ben böyle dedim Bay Kemal ne dese beğenirsin? 'Kimin oyu düşerse, o çekilsin' diyor. Hesap uzmanı ya! Ayıptır... Siyasette ideal iktidar olmaktır. Yüzde 20.9 aldıkları için bunun üzerine 1 tane koyarsam kurtarırım diyor. Onun hesap uzmanlığı bu. Bay Kemal! Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir siyasetçi, kalkıp da iktidar olmamak çaba harcamaz. Hesabı yüzde 40-50 için yapmıyor. Hesabı yüzde 20 üzerinden yapıyor. Hesabı ülke için değil, parti içindeki gücünü korumak için. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Kedi de erişemediği ciğere mındar dermiş. Bunlara 12 Haziran'da sandıkta gereken dersi vermeye var mıyız?"

BİRİ MALUM DİĞERİ MAMÜL

"Bay Kemal, 1999'da merhum Ecevit'e gitti, 'beni vekil yap' diye. Merhum Ecevit 'sen başarısızsın, beni batırırsın' dedi ve istemdi. Sonra Baykal'a yanaştı. Biri malum diğeri de mamüldür bunların. CHP'ye oy veren kardeşlerime soruyorum. Bu CHP'ye nasıl oy veriyorsunuz?"