BIST 9.805
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,85
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Fransa liderine açıkla çağrısı

Öldürülen 3 PKK'lı kadından biriyle sık sık görüştüğünü söyleyen Fransa Devlet Başkanı Hollande, Erdoğan'ın hedefindeydi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan öldürülen 3 PKK'lı kadından birisiyle neden ve niçin görüştüğünü derhal açıklamasını istedi.

Erdoğan ayrıca BDP'lilerin olaydan devleti sorumlu tutmasını da sert bir dille eleştirdi.

Hollande, olayla ilgili "Öldürülen üç kişiden biri sık sık bizimle görüşmeye geldiği için hem benim hem de birçok siyasi aktörün tanıdığı bir isim" diye konuşmuştu. Başbakan Erdoğan, ASKON 8. Genel Kurulu'nda işadamlarına hitap etti. Erdoğan'ın gündeminde terör ve Paris'te infaz edilen 3 PKK'lı kadın vardı.

Erdoğan'ın hedefinde öldürülen Leyla Fidan ile görüştüğünü söyleyen Fransa cumhurbaşkanı Hollande'a böyle seslendi:

DERHAL AÇIKLAMALIDIR

"Fransa, bu olayı derhal aydınlatmalıdır. Ayrıca, Fransa Devlet Başkanı bu terör örgütü mensuplarıyla neden görüştüğünü, ne görüştüğünü, hangi tasarım dahilinde bu teröristlerle iletişim halinde olduğunu da derhal Fransız, Türkiye ve dünya kamuoyuna açıklamalıdır."

BU CERAHAT MUTLAKA SÖKÜLÜP ATILACAK

Terörle ilgili kararlılık mesajları veren Erdoğan, temkinli ve dikkatli olduklarının altını çizdi:

"Buradan bir kez daha ifade ediyorum; Allah'ın izniyle bu mesele çözülecek... Bugün ya da yarın, er ya da geç, Türkiye'nin huzuruna, kardeşliğine, büyümesine ve kalkınmasına ayak bağı olan bu cerahat mutlaka sökülüp atılacak. Şu anda devam eden süreçte kararlılıkla yol alıyoruz. Umutluyuz, iyimseriz, sürece olumlu bakıyoruz; ama aynı zamanda temkinliyiz ve dikkatliyiz."

İŞLERİNE GELMEDİ UCU ONLARA DOKUNDU

Suikaste ilişkin BDP'lilerin hükümeti ve devleti suçlamasına tepki gösteren Erdoğan, PKK'nın infazlarını hatırlattı:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'nın başkenti Paris'teki suikaste ilişkin, ''bölücü terör örgütünün uzantısı siyasi partinin ilk andan itibaren hükümeti ve devleti suçlamaya başladığını'' belirterek, ''Örgüt içi bir hesaplaşma olabileceği ihtimalini sorgusuz sualsiz reddettiler. Niye? İşlerine gelmedi, ucu onlara dokundu. Sorumsuzca devleti, hükümeti itham ettiler. Allah aşkına soruyorum: Bu terör örgütü, pirüpak bir örgüt müdür? Bugüne kadar hiç mi böyle infazlar yapmadı? Mazlum Doğan, Masum Korkmaz gibi nice genç kurşuna dizildi. İnfaz edildi.''

SÜRECİ SABOTE ETME YA DA ÖRGÜT İÇİ İNFAZ

Erdoğan kamuoyunun günlerdir konuştuğu suikastle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Geçmişteki iyi niyetli girişimlerin nasıl provoke edildiği, sabote edildiğini iyi biliyoruz. Önümüzdeki süreçte de bu tür vakalar yaşanabilir. Her ne olursa olsun yılmadan kardeşlik için mücadele devam edeceğiz. Önceki gün Paris'te gerçekleşen suikast bu süreci sabote etmeye yönelik girişim olabilir. Örgüt içi hesaplaşmada da olabilir. Biz Fransız devletinden bu olayı derhal aydınlatmasını, suçluları bulmasını bekliyoruz. Terör örgütünün kurucuları arasında yer alan, interpol tarafından kırmızı bültenle arananlar var bunların içinde."