BIST 9.558
DOLAR 32,48
EURO 34,59
ALTIN 2.479,60
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş THY açıklaması!

Başbakan Erdoğan, THY'nin grev kararıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol
Başbakan Tayyip Erdoğan, CMK’nın 250. Maddesinde değişiklikle ilgili "Salt 250'ye yönelik değil 4 paket üzerinde adalet bakanlığımızın çalışması vardır" açıklamasında bulundu. Erdoğan THY'deki grevle ilgili olarak da "İş ağırlaştırma ve ya işi bırakma gibi garip garip yaklaşımlarla kılıf uyduruyorlar" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Somali Geçici Federal Hükümeti Başbakanı Abdiweli Muhammed Ali ile Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından iki ülke başbakanı kameraların karşısına geçerek basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Başbakan Erdoğan, Somali ve Türkiye arasındaki ilişkilere değindi. Erdoğan, iki ülke arasındaki dostluğun daimi olduğunun altını çizerek, Somali’nin geçiş süreci boyunca Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini açıkladı.

CMK 250. MADDEYLE İLGİLİ DEĞİŞİKLİK

Açıklamaların ardından Başbakan Erdoğan basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, internete düşen bazı ses kayıtlarında tutuklu paşaların yasal bir düzenlemeyle serbest kalacağı yönündeki iddialar soruldu.
Erdoğan, hukukun durağan değil canlı bir süreç olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Tabi bir defa hukuk durağan değil canlı bir süreçtir. Ve bu canlı sürecin içerisinde bizi gelişmelere göre bunları değerlendirmemiz, arkadaşlarımızla bu konuları istişare etmemizden daha doğal daha tabii bir şey olamaz ve konu salt 250’ye yönelik değil 4 paket üzerinde adalet bakanlığımızın çalışması vardır. Alt komisyon çalışmaları vesaire bunlar yürümektedir. Ama süratle de neticelendirmenin gayreti içerisinde olacağız. Ve şu anda da Adalet Bakanlığımız bu konuda ciddi bir mesafe almıştır. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki hafta içerisinde nihai çalışmaları yapıp ondan sonra da ne gibi bir metinle parlamentoda Genel Kurula gelecek bunları da göreceğiz.’
 
" İŞ AĞIRLAŞTIRMA VEYA İŞİ BIRAKMA GİBİ GARİP GARİP YAKLAŞIMLARLA KILIF UYDURUYORLAR"
 
Basın mensuplarının Türk Hava Yolları çalışanlarının bir günlük grevi ile ilgili sorusu üzerine ise Başbakan Erdoğan, THY'de gece 12'ye kadar süren grevin kanunsuz olduğunu söyledi. Grevren yurt içi ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çeken Erdoğan, eylemlerin yasal olmadığını ve kılıf uydurulduğunu ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu:

"Düşününki bu grev kanunsuz değil kanunlu olarak da yapıldığında uzun süreli bir grev olduğu zaman bunun bedelini kim ödeyecek? Millet ödeyecek,millet öder. Çünkü bu stratejik bir kurum. Ve bu stratejik kurumda atılacak bu tür adımlar ciddi manada ülkemizde çöküşün habercisi olur ki tabi buna fırsat vermemek gerekir diye düşünüyorum. Hele hukuksuz olduğu zaman hukukun gereği neyse onu da zaten yöneticilerin yapması gerekir. Şu anda bildiğim kadarıyla da THY yönetimi ki biliyorsunuz THY halka açık bir şirkettir. Onlarda gereğini yapmışlardır. Ve zaten bugün herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır. Bugün grev falan bir şey yok. THY normal seferlerine başlamıştır. Yer hizmetleri normal çalışmışlardır.’