BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan flaş seçim sonucu yorumu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazını kıldıktan sonra basın mensuplarının soruları değerlendirdi.

Abone ol

İSTANBUL Eyüp Sultan Camii'nde sabah namazını kılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarını değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, 'Millet bir kez daha istikrarı seçti' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Milli irade dün 1 Kasım itibarıyla istikrardan yana tecelli etti ve o kısa süreli gelişmeler milli iradeye 'İstikrardan başka çıkış yok' dedi, böyle bir karar vermeyi ortaya koydu. Şu anda çıkan neticenin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbim'den niyaz ediyorum.

"MİLETİMİZE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM"

Milletimden de en büyük istirhamım şudur, bir olalım, iri olalım, kardeş olalım, hep birlikte inşallah Türkiye olalım. Ülkemize en doğudan en batıya, en kuzeyden en güneye sahip olmadığımız sürece üzerimizde çok büyük oyunlar oynandığını görüyorsunuz.

Her zaman bir şey söyledim, 'tek millet' dedim, 'tek bayrak' dedim, 'tek vatan' dedim, 'tek devlet' dedim. Bu dört tane başlık, bizim için adeta olmazsa olmazdır. Yani bizim bu dört başlığı çok zenginleştirmemiz lazım, güçlendirmemiz lazım ve üzerimizde oynanan oyunlara da buna sahiplenerek cevap vermemiz lazım."

' DÜNYA MEDYASI NEDEN MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYMUYOR'

Diğer ülkeler tarafından milli iradeye saygı duyulmadığını ifade eden Erdoğan, "Şahsımla alakalı olarak değerlendirmek doğru olmaz ama acaba dünya medyası niçin bizim ülkemizle bu denli ilgilenirken kendi ülkeleri ile ilgilenmiyorlar.

Milli iradeye neden saygı duymuyorlar. Milli irade burada diyelim Erdoğan'ı yüzde 52 oyla cumhurbaşkanı seçtiği halde seçtiği günden bu güne hale saygı duyamadılar. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu diye sormak lazım. Manidar olan budur. Neden yüzde 52'ye saygı duymuyorsunuz. Şu anda da yaklaşık yüzde 50 ile Türkiye'de bir parti iktidar oldu. Şu anda geçici neticelere baktığınızda yüzde 50 gibi bir rakam var. YSK neticeyle açıklayacaktır. Burada tüm dünyanın saygı duyması gerekir. Tüm dünyada ben bu olgunluğu görmedim. Çok olgun bir seçim geçti. Kısa zamanda neticeler hemen hemen netleşti. Milletime şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN KURAN OKUDU

Sosyal medya üzerinden Erdoğan'ın Eyüp Sultan türbesinde kuran okurken çekilmiş ses kaydı paylaşıldı.