BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  SEÇİM  /  2018 GENEL SEÇİMLERİ

Erdoğan'dan flaş Saadet partisi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumhur ittifakına katılması için Saadet Partisi'ne açık çağrı yaptı. Batı Afrika turunda gazetecilere özel açıklamalar yapan Erdoğan "Biz bütünleşelim istiyoruz" dedi.

Abone ol

AK Parti-MHP anlaşmaya vardığı seçim ittifakına Saadet Partisi katılacak mı? İktidar partisinin çağrıları bu yönde devam ediyor. Son açıklama AK Parti'ni en tepesindeki isminden geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moritanya, Senegal ve Mali’yi de kapsayan 4 Afrika ülkesine ziyaretlerinin ilk durağı Cezayir’deki temaslarının ardından, kendisine eşlik eden gazetecilere açıklamalarda bulundu. Aralarında internethaber.com Yönetim Kurulu başkanı Hadi Özışık'ın da bulunduğu gazetecelerin sorularını yanıtlayan Erdoğan Saadet Partisi'yle ilgili flaş açıklamalar yaptı.

CUMHUR İTTİFAKI FİİLİ OLARAK UYGULAMADA
Seçim ittifakına yönelik AK Parti ve MHP teklifi, TBMM alt komisyonunda. CHP, İP ve Saadet ile ittifak olabileceğini söyledi...
Bizim her şeyimiz açık. Şu an itibarıyla cumhurun ittifakı diyerek, MHP ile Sayın Bahçeli ile ikili görüşmelerimiz oldu. Komisyonlarımızı oluşturduk, çalışmalarımızı yaptık, akabinde de nihai kararı verdik. Meclis alt komisyonuna kadar bitmiş oluyor. Diğerlerinin ne yaptığı bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız. Bizimle beraber Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) de yürümesi söz konusu. Çok açık ve net onlarla konuştuk. Onların, sütunda yer almaktan çok partimizin listeleri içinde yer alma durumları olabilir.

BBP LİDERİ DESTİCİ İLE GÖRÜŞTÜK

-Sayın Destici ile de konuştuk. Ayrıca aramızda görüşme imkanımız var. Bütün derdimiz cumhurun ittifakını gerçekleştirmektir. İP’miş, şuymuş buymuş falan bunların milli, yerli diye bir derdi yok. Biz bu ülkenin dertleriyle ile hemdert olan, ülkenin değerlerini benimseyen insanlarla cumhurun ittifakını kuruyoruz. Bunu başaracağız inşallah.

Erdoğan: Ejderhayı yarı canlı bırakmayacaksın

-Şu ana kadar gayet uyumluyuz. Gittiğimiz her yerde sağ olsun, belediye MHP’deyse belediye başkanları, il başkanları bizi karşılamaya geliyor. Aynı şeyi bizim teşkilatımız da yapıyor: Sayın Bahçeli’yi gittiği illerde aynı şekilde bizim teşkilatımız da karşılıyor. Cumhurun ittifakını aramızda bizler fiili olarak uygulamaya başlamış durumdayız. Tabandaki bu bütünleşme, bu birleşme, mart ve kasıma kadar açıkça görülsün istiyoruz.

SAADET’LE KAPI AÇIK
Saadet Partisi ile görüşmeniz oldu. Orada süreç ne durumda?
Ben görüşmeyi yaptım, hatta Sayın Şentop’u da tekrar gönderdim. Ama oradan henüz maalesef bir ses çıkmadı. Muhataplarımızdan karşılık gelmesi halinde onu da değerlendiririz. Biz bütünleşelim istiyoruz.

Kapı kapanmadı değil mi?
Hayır bizim açımızdan kapanmış değil, yasal olarak kapanmadığı ana kadar.