BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş referandum açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik'te metro hattının açılış töreninde konuştu gündeminde Meclis'te kabul edilen anayasa değişikliği teklifi vardı.

Abone ol

Meclis'te kabul edilen anayasa değişikliği teklifini değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'da yapımı tamamlanan M4 Hattı Tavşantepe, Pendik, ve Yakacık metro istasyonlarının resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.

MİLLETİM GERÇEK KARARI VERECEK

"Hamdolsun ne yaptınız ki diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi, ama gerçek cevabı inşallah beşer planında egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun. Bir olacağız kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız. 



Tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbul'un ulaşımı büyük ölçüde raylı sistem üzerinden gerçekleşecektir. Raylı sistemle boğaz geçişi konusunda Marmaray'ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle iki alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz.

İSTANBUL'U TANIMAZLAR

Çoğunuz bilmeye bilirsiniz ama size birşey hatırlatacağım. Yaşı 40'ın üzerinde olanlar iyi hatırlar 1994'ten önce bu ilçemiz plansız yapılanma içerisindeydi. Çamurdan çıkılmayan su sıkıntısının hat safada olduğu bir yerdi. Erol Kaya bey ve Kenan Şahin beyin gayretleri ile Pendik bugün İstanbul'un en cazip yerlerinden biri haline geldi. Tavşantepe'de su falan yoktu önceden ama şimdi görülüyorki nereden nereye geldik. Birilerine bunu söylemek lazım bunlar İstanbulu tanımazlar bunlar Pendiği tanımazlar bunlar Kartal'ı Tuzla'yı tanımazlar dolayısı ile İstanbul'u tanımazlar.

PENDİKLİLERE YENİ NEFES ALANI

Fakat biz aşık olduğumuz bu İstanbul'a ilçelerine elimizden gelen hizmeti verdik ve vermeye devam edeceğiz. Biz size hükümdar olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. İnşaat malzemeleri üreten firmaların yerine oluşturulacak kent parkları Pendiklilere yeni nefes alanı sağlayacaktır.

İlçe genelinde yapılan 69 yeni parkı bunun yanında 31 futbol antreman sahası, köprüleri , yol genişletme çalışmalarını bugün burada hizmete açıyoruz. İlçemizin gece kondu çözümü sürecince sosyal konut projelerimizi gerçekleştirdik. Toplam da 946 Milyon lira olan 43 kalem eserin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Milletimize hayırlı olsun. Bu projelerde emeği geçen mimarından mühendisine yükleyici firmalarına kadar tebrik ediyorum.

İSTEDİKLERİ KADAR ATEŞ ETSİNLER

İstedikleri kadar İstanbul Emniyet Müdürlüğüne lav silahıyla ateş etsinler. İstedikleri kadar AK Parti İl Teşkilatına ateş etsinler. Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Şunu iyi bilsinler ki kardeşlerim bizler bu yola her şeyimizi koyduk.



ONLAR YIKACAK BİZ YAPACAĞIZ

Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz.

BİZ BİR TEK RABBİMİZİN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ

Biz bir tek rabbimizin önünde eğiliriz başka kimsenin önünde eğilmeyiz. Bu millete zincir vurmak isteyen çok oldu ama hiçbiride başaramadı. Biz herzaman ne diyoruz "Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım hangi çılgın bana zingir vuracakmış şaşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım" bu millete zincir vuracak daha ortaya çıkmadı. 

MÜCADELEMİZİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIMIZA KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

Bugünde Türkiye'yi terör örgütleriyle ekonomik saldırılarla köşeye sıkıştırdıklarını sananlara yeni bir istiklal mücadelesi başlattık. Bu mücadeleyi başarıya ulaştıracağımıza kimsenin şüphesi olmasın.

Dünkü kahramanlarla birlikte tüm şehitlerimize Allahtan rahmet tüm ailelerine başsağlığı diliyorum. İnancımıza göre şehitler ölmez. Onun için kimse şehitlerimiz için ölü demesin. Onlar ne yaptığımızı attığımız adımları takip ediyorlar. Onlar diridir tenlerin ölmesi birşey ifade etmez ruhlar diridir. Kardeşlerim müminler için öteki dünyada en büyük mükafat peygamberlerle ve şehitlerle birlikte olabilmektir. Toprağa verdiğimiz her bir şehit yüreğimizi dağlıyor. Gazilerimizin acılarını bir kenara bırakmamız mümkün değil. Döktüğümüz her damla kan bu toprakların birer tabu belgesidir. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz bin yıldır kanımızı döktüğümüz için göüsümüzü göre göre burası bizim vatanımızdır diyebiliyoruz. 

Genci yaşlısı kadını erkeği bu mücadeleyi vermeseydik bugünlere çıkabilirmiydik. İstiklal marşında şahirimizin dediği gibi siz bu olayı gerçekleştirdiniz. Siz gövdenizi siper ettiniz o hayasızca akın durdu. İmansızların karşısında ehli iman ortaya tam manasıyla kondu ve bu neticeyi aldık. Terör örgütleri istedikleri neticeği alamayacaklar. Milletimiz istiklalinin ve istikbalinin geleceğe yönelik adımları söz konusu olduğunda 15 temmuzda olduğu gibi Allahın izniyle herşeyi yapacaktır.