BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,81
ALTIN 2.418,48
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan flaş operasyon açıklaması son dakika

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ülke TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Abone ol

Açıklamalarında 22 Temmuz'daki operasyon üzerinden cemaate net mesaj gönderdi:

"Bunlar zincirin ilk halkaları, devamı geliyor gelecek de."

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili yapılan anket sonuçlarından memnuniyetini dile getiren Başbakan Erdoğan, ''Bu yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında da şu andaki durum 54 ile 58 arasında bir tablo ortaya çıkıyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ÜLKE TV'de İskele Sancak programında Mehmet Acet'in sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Adliye Sarayı'da gözaltındaki zanlılarla fotoğraf çektiren Hakan Şükür ve diğer milletvekillerine de tepki gösterdi.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşlarını paylaşıyoruz... 

3 DÖNEM KURALI

10 Ağustos seçimleri 2015 genel seçimlerinin bir işaret fişeğidir. 3 dönem kuralı milletimiz tarafından kabul görmüştür. Partimin 2015 seçimlerinde bugünkünden daha güçlü çıkmasını isterim.

CEMAAT OPERASYONU 

Erdoğan, 22 Temmuz operasyonuyla ilgili "Bu zincirin ilk halkası, devamı geliyor gelecek de " yorumunda bulundu. Gözaltına alınan polislerle ilgili, "Şuanda bu polislerle ilgisi olmayan paralel yapının ne kadar iç içe olduklarını göstermiştir" dedi.

KİMSE MİLLETİ ENAYİ YERİNE KOYMASIN

Grubun yayın organlarının son gelişmeleri "İntikam almak için yapılıyor" şeklinde sunduğu değerlendirmesi üzerine, Erdoğan, bunu, "algı yönetiminin kendi açılarından yürütülmesi" şeklinde yorumlayarak, "Bunu artık kimse yutmaz. Bunların şantaj, montaj, bütün her şeyleri ortaya çıktı, çıkıyor. Artık bunları kimsenin yutacak bir şeyi yok. Millet, kusura bakmasınlar, enayi değil. Kimse de milleti enayi yerine koymasın. Bunların hepsi belgelerle ortaya çıktı, çıkıyor. Daha bu zincirin ilk halkaları. Daha bunun gerisi gelir, gelecek de. Niye? Yaşadıklarımız var. Benim en yakın, en önemli mesai arkadaşım konumunda olan MİT Müsteşarı'na oynanan oyunun, gittiği, dayandığı yerleri biz biliyoruz. Bunun hesabını bunlar verecekler. Daha bu, işin ilk kademesi. Aynı şekilde Türkmenlere götürülmekte olan insani yardımlar noktasında, yargı ve güvenlik boyutunda atılan adımlar ortada. Bunun hesabını verecekler" diye konuştu.


HAKAN ŞÜKÜR'E TEPKİ

Bazılarının içeriye girerek bunlarla resim çekilmeleri suçtur. Hiçbir organ, makam merci veya kişi mahkemelere, hakimlere soru soramaz ve de herhangi bir beyanda bulunarak baskı yapamaz. Şuan da bunlar yapılıyor mu evet yapılıyor. Ve şuanda bir hukuku ihlal vardır mahkeme yetkililerinin bunların hakkında işlem yapmaları gerekiyor. Burası yol geçen hanı değil adalet sarayı. Böyle bir baskının yapılması çok çok çirkin.

ERDOĞAN OY ORANINI AÇIKLADI

Yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında şu anda durum, yüzde 54 ile yüzde 58 arasında bir tablo ortaya çıkıyor. Kaymaların da olduğunu görmek bizi ayrıca mutlu ediyor. CHP'den, MHP'den ne kadar kayma var bize doğru. Bunlar olumlu. Birinci derece MHP'ye gönül veren kardeşlerimizden bizi destekleyenler var aynı şekilde CHP'ye gönül verenlerden bizi destekleyenler var. Aynı şekilde HDP'ye gönül verenlerden bizi destekleyenler var. Bir de parlamento dışı siyasi partilerden ciddi bir desteğin olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı da ben tüm Türkiye'yi kucaklayacak bir cumhurbaşkanı seçiminde bu objektif bakışı sergileyen vatandaşlarıma özellikle ramazanın bu son akşamında kalbi şükranlarımı ifade ediyorum.

CEMAATE NET MESAJ


Cemaate gönül vermiş insanlar arasında saf ve temiz kişiler var. Tabanı tenzih ediyorum ama tavandakiler bunun bedelini ödemek zorunda. Ulusal güvenliğimizi tehdit edecek tüm unsurlara karşı mücadelemiz devam edecektir.

YARI BAŞKANLIK

Dünyada, gelişmiş ülkelerin başkanlık yada yarı başkanlıkla yönetildiğini görürsünüz. ABD, Rusya, Çin. Çok seri kararlar alabilmek için böyle bir sistemin gerekliliği ortada. Bürokratik oligarşiyi kıramazsanız, yönetme konusunda sıkıntıya düşersiniz. Basit engellerle önümüz kesiliyor. Yargıda da yürütmede de böyle. Bakanlar kurulu arkadaşlarımız kendi altlarına söz geçiremiyorlar.

GELENEKLERİN OLUŞTURDUĞU BİR CUMHURBAŞKANI OLMAM

Şu anda Çankaya'nın bizim, cumhuriyetimiz içindeki konumu farklıdır. Burası başbakanlıktır. Bazı uygulamalar, seçilmemiz halinde olacaktır ve bu uygulamalarla ben ortaya bir şey söyledim; 'anayasanın vermiş olduğu yetkiler ne ise bu yetkileri ben kullanırım' dedim. Ben, geleneklerin oluşturduğu bir cumhurbaşkanı olmam, teamüllerin ortaya koyduğu bir cumhurbaşkanı olmam. Burada anayasada nasıl tanımlanıyorsa cumhurbaşkanının görevleri, bunları yerine getiririm. Bu yerine geldiği zaman cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı yapmışı olur.

DANIŞTAY’A ÇIKIŞ

Adı Danıştay, şura-i devlettir. Bir yerde devlete yardım Kuruluşudur. Danıştay şu anda ön kesiyor. Bu idare mahkemelerinde de böyle. Devletin yatırımlarının önünü kesiyor. Mesela Başbakanlık binası. Durdurma kararı veriyor. Şu anda mevcut binada yabancı devlet adamları geldiğinde caddede tören yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti gibi bir ülkede caddede karşılıyoruz yabancı konuklarımızı. Güzel bir proje hazırladık. Sağdan, soldan uydurma itirazlarla durdurma geliyor. Açıkça söyledim, buranın durdurulması gibi bir şey olmaz. Açılışı yaparken de bu kararı alanları çağırırız törene.

 BAZI ARKADAŞLARIMIN AÇIKLAMALARI BENİ ÜZÜYOR

Bazı arkadaşlarımızın açıklamaları bizi üzüyor. Bazı köşe yazarları bize akıl vermeye çalışıyor. O aklı kendinize saklayın kardeşim.

Erdoğan bundan önceki Cumhurbaşkanı gibi çalışacak… Nereden biliyorsun. Ben bundan önceki Başbakan gibi mi çalıştım. Biz ben’i yok ettik. Bizi koyduk. Arka, arkaya seçim kazanıyoruz. Bu ülkeyi batıranlar bize akıl verenler. Bilmem kimin proğramını yürütüyormuşuz. Ne alaka. Bu işe yarasaydı 3.5 senede bırakıp kaçmazlardı. Bazıları bunu kabullenemiyor. Allah nasip ederse nasıl bir Cumhurbaşkanı örneklemesi yaptığımızı göreceksiniz.

 ABDULLAH GÜL KARDEŞİMİ TENZİH EDERİM


Abdullah Gül kardeşimi tenzih ederim. Çankaya’ya vitrin süsü seçmiyoruz. Biz Türkiye’yi uçurmamız lazım. 2023 hedefini koyduk. Bizim derdimiz Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Yasalar çerçevesinde ülkemizi yönettim. Eğer seçilirsem, anayasa çerçevesinde nasıl tanımlanıyorsa, Cumhurbaşkanına verilen yetkiler çerçevesinde yetkilerimi kullanırım. Bu yetkiler yerine geldiğinde Cumhurbaşkanı görevini yerine getirmiş olur.

GÜÇLÜ BAŞBAKAN GÜÇLÜ GENEL BAŞKAN

Bizim ilk etapta 2015 seçimine güçlü girmemiz lazım. Dolayısıyla güçlü bir Başbakan ve Genel başkan lazım. Ayrı, ayrı düşünülemez. Burada bazıları kendilerine göre senaryo hazırlanıyor. Parti içinde de bu senaryolara alet olanlar var. Burada dürüst hareket edecek olanlar, bizimle değil de medya ile paylaşırlarsa dürüst davranmamış olurlar.

MİLLETVEKİLİNİN KONUŞMAYA HAKKI YOK

Milletvekili olarak konuşursan senin böyle bir hakkın yok. Parti disiplini var. 10 aylık sürede her şeyimizi, enerjimizi bir vücut halinde 2015 seçimine vermesi lazım. Başbakan kim olacak bu konuşulmaz. Bunu konuşan arkadaşlarımın kendilerini test etmesi lazım. Bu dışarıda konuşulmaz. Üç dönem meselesinde milletimiz rıza göstermiştir. Partimin içinde de hepsine sorduk, büyük kongre delegelerimizin yüzde 90 üzerinde üç dönem kalmalıdır çıktı. Başbakan 3 dönemden de olabilir 2 yada bir dönem olanlardan olabilir.”

MERKEZ BANKASI'NA TEPKİ

Gezi olaylarıyla beraber herkes bizim büyüme seviyemizin düşeceğini düşünüyordu Ama olmadı. IMF'e borcu sıfırladık. Şuanda faiz politikaları itibariyle hükümet ile Merkez Bankası'nın arasında sıkıntılar var.
Merkez Bankası'na biz uyarılarımızı yaptık. Ben Başbakan olarak şuanda ki faiz oranlarının yük olduğunu söylüyorum. Benim için öncelik ülkemdeki girişimcilerin yatırım yapabilmesidir. Ama faiz nedeniyle yapılamıyor.

İSRAİL İLE GAZZE ARASINDAKİ ATEŞKES ÇALIŞMALARI

İsrail ile anlaşmak kolay değil. Ateşkes yapılacaksa, insani yardım konusunda Gazze'ye yardım gidebiliyor mu? yok bunun önünü açacaksın ki ben senin samimiyetini göreyim. Gazze'de katliamın nedenlerinden biri de Mısır'daki darbe yönetimidir. Adama burada sorarlar, eğer sen bunu iç işlerine karışmak olarak algılıyorsan sen Gazze'ye yardım elini uzatmıyorsan kusura bakma biz sana gerekeni söyleriz. Mısır halkıyla değil Mısır yönetimi ile sorunumuz var. Ben şahsen Sisi'yi tanımıyorum. Biz böyle bir oyunun içerisinde yer almayız.

Türkiye'da şu anda 1 milyon 150 bin Suriyeli sığınmacı var. Başarılı bir dış politika ilkesizliğe dayalı olmaz. Şuanda Türkiye dış politika da gündem belirleyebilen bir ülkedir. Arada sırada televizyonlarda görüyoruz sırtında küfe olmayanlar konuşuyor. Bahçeli'nin şöyle hayatına bakın kaç tane ülkeyi ziyaret etmiştir Kılıçdaroğlu'na da aynı şekilde bakın. Ama ben genelbaşkanken 15 gün içinde 14 ülkeyi dolaştık. Daha iktidar olmadan hangi alanda neler yapacağız bunların planlamasını yaparak hareket ettik.

BİZİ ÇOK ÇOK SEVİNDİREN OLAY...

Şu süreç içerisinde en önemli bizi sevindiren bizi hakikaten çok çok coşturan şey dediğimiz de Marmaray'ı ben çok önemsiyorum böyle bir proje bizi dünyada çok farklı bir konuma oturtmuştur. İkinci olarak 3. köprü aynı şekilde. Yavuz Sultan Selim köprüsü sadece bir köprü değildir. Trafiği çok rahatlatack bir proje. Diğer bir proje de 3. havalimanı. Bir diğer konuda temel hak ve özgürlükler. Hiçbir iktidarın getiremediği genel hak ve özgürlükleri getirdik.

BAŞBAKAN'I EN ÇOK ÜZEN OLAY

Üzüntü duyduğumuz şey nedir diye sorarsanız böyle bir partiye kapatma davası açılıyor laiklik meselesi yüzünden. İspanya'da bana soru soruluyor bende ''velevki başörtülü bir kızımız üniversiteye başörtülü olarak giderse suçlu konumuna düşüyor'' diyorum bunun sonucunda bize dava açılıyor. Ama şimdi gerçekler ortaya çıkıyor. Nedir bu zulüm, neler çektik biz.

367 ile ilgili attıkları başlıkları biliyorsunuz bütün bunlar Türkiye'de bizi üzen süreçlerdi. Halbuki bizim laiklik ile ilgili tanımımız, ''devletin tüm inanç gruplarına eşit mesafede kalmasıdır ve onları güvenlik altına almasıdır'' yurt dışında bunu söylediğimde herkes bize destek verdi. Ama Türkiye'de öyle değildi. Bunların hepsini yıktık.

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bedelli askerlik şuanda gündemimizde yok daha sonra gündemimize girebilir mi girebilir. Bu bayram Fatih Camiin'de olacağım. Teşkilatımızla bir bayramlaşmamız olacak ve aynı zamanda bir katılım programımız olacak farklı siyasi partilerden ilçe belediye başkanları partimize katılacaklar. Ayrıca halkımızla bir bütünleşmeyi sağlamış olacağız. Bu vesileyle diğer iki günde İstanbul'da diğer teşkilatlarımızın bir bayramlaşma törenleri olacak.


cumhurbaskani-adayi-ve-basbakan-erdogan-ulke-tv.jpg

 BAYRAM NAMAZI SAATLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN