BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş MGK kararı açıklaması Fethullahçı...

KIRŞEHİR'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fethullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin MGK'da karar alındığını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan Milli Güvenlik Kurulu-MGK toplantısında paralel yapı soruşturmasına ilişkin alınan kararı açıkladı.

Kırşehir'de Ahilik Haftası kutlamalarında konuşan Erdoğan, MGK'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne ilişkin 'tavsiye kararı' alındığını ve hükümete gönderildiğini açıkladı. 

Erdoğan "Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü” dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik.Terör örgütü olarak tescil edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"Dün yeni bir karar daha aldık, legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik. Fethullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararı aldık, Hükümete gönderdik ve Bakanlar kurulu kararını bekliyoruz. Bunların terör örgütü olarak tescilini gerçekleştireceğiz. Bunlar PYD, PKK neyse aynı kategoride yargılanacaklar. Zira bu millete çok çektirdiler. Bu milleti, ümmeti parçaladılar. Bunların ümmeti parçalamalarına fırsat veremeyiz. Bir kısmı kaçtı, bir kısmı cezaevinde."