BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş koalisyon açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın iftar programında koalisyon tartışmalarına dair açıklamalar yaptı.

Abone ol

Yeşilay'ın iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon tartışmalarını yorumladı. Siyasi partileri sorumluluk almaya davet eden Erdoğan, erken seçim sinyali de verdi.

Koalisyon modeli olarak "azınlık hükümeti"nin yanlış olacağını savunan Erdoğan, "kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin" kuracağı bir koalisyonun da sonuç vermeyeceğini söyledi. Erdoğan erken seçim için ilginç mesajlar verdiği konuşmasında "eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse bu noktada milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

MÜSLÜMANIN SİGARA İLE İŞİ YOKTUR

Bir Müslümanın ne alkolle, ne uyuşturucu ile ne de sigara ile işi yoktur olamaz. Bakıyorsun hoca koskoca profesör sigara alkol bunları  hepsini götürüyor. Sonra kendini savunuyor. Sonra başkası yapınca bunları yapmamalısın diyor. Ben medya ile bu konuda çok savaş verdim.

Ben bu konuda bazı programlarda açık net tavrımı ortaya koyduğumda çok eleştirilere maruz kaldım ama bu mücadelem devam edecek.

AZINLIK HÜKÜMETİ SORUNLARI ÇÖZEMEZ

Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin kuracağı hükümetin de ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim.

KİMSE ERKEN SEÇİMDEN KAÇMASIN

Dünyada ve bölgemizde gerçekten hayati gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Türkiye'nin hükümet meselesiyle uğraşmak zorunda kalmasını asla arzu etmezdim ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız. Milletimiz 7 Haziran'da takdirini ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse bu noktada milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın.

TEKLİFLERİMİZ SAĞDUYU İLE DEĞERLENDİRİLSİN

Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizin doğruluğunu teyit ediyor. Bu konudaki tekliflerimiz sağduyulu bir şekilde değerlendirilir umarım.

Özellikle son başbakanı olduğum hükümet döneminde Yeşilay ve Kızılay’ın uluslararası camiada önemli bir yerde olabilmesi için çabalar harcandı.

MISIR'IN CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR

Ve ellerimi kaldırarak; Yarab bizleri Ramaza'na kavuşturduğun gibi Ramazan Bayramı'na da kavuştur diye niyaz ediyorum. Ben Mısır'daki darbeci zatı eleştirince bana bir çok yerden tepkiler geldi. Eğer ben halkın iradesine ve demokrasiye inandıysam; halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir halkın oylarıyla o gelmiştir. Yanında Savunma Bakanlığı yapan general onu darbeyle indirmiştir.

Ne yazık ki dünya iki yüzlü samimi değil. Bu samimiyetsizliğin sonucunda işte şuan da komşumuz ve daha farklı yerlerde ortaya gelenler ortada.