BIST 9.530
DOLAR 32,46
EURO 34,79
ALTIN 2.477,90
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Karaman açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'da mahsur kalan işçilerin kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden ocağına gitti. Cumhurbaşkanı, Karaman'da gazetecilerin sorularını cevaplarken, işçilerin çıkarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 işçinin mahsur kaldığı maden kazasıyla ilgili açıklama yapıyor.

İşte Karaman’da basın mensuplarına konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:
 
"Soma olayından sonra bazı yasal düzenlemeler yaptık. Bu yasal düzenlemeyle birlikte burada çalışan işçilerimize çok farklı imkanlar getirildi. Ama bunu hazmeden ya da hazmedemeyen işverenler var. Tabi bu düzenlemeleri hazmedemeyenlerin bazı sorunlar doğuracağı belliydi.

Her olay devlet olarak bizim sorumluluğumuzu biraz daha artırıyor. 180 çalışan işçi acaba bu ocaklarda her türlü hakkını alabiliyor mu? Ücretlerdeki durumları neler?  
 
8 saatten 6 saate inmesi işveren anlayışını farklı ele almamızı ortaya çıkarmıştır. Gelgör ki burada edindiğimiz bazı bilgiler bizi ciddi manada bu konuyu ele almamız gerektiğini ortaya koyuyor. 
 
Siz kalkıp yemekle ilgili olayı 6 saate yedirmeye çalışırsanız bunu hesabını sormamız gerekir.
 
Servise ilişkin şikayetler de var. Adli ve idari soruşturma başlamış durumda. Bunu sonucunda ne çıkacak göreceğiz. Süratle neticeyi almamız gerekiyor.
 
Vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirenler de oluyor. Tüm çalışanlara ve işverenleri, eğer işçi işveren münasebetlerinin daha iyi yürümesini istiyorsan ‘bunu nasıl sömürürüz’ anlayışıyla yürümesini tasvip etmeyiz.
 
Tüm işçi kardeşlerimizi ve sendikalarından kendi sağlıkları ve aileleri için kendi güvenlik tedbirlerine dikkat etmeleri ve eksiklere dikkat çekmelerini rica ediyorum.
 
Elimizden gelen son gayreti vermek suretiyle devam ediyoruz."