BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş El Bab açıklaması! Tamamlanmak üzere

İZMİR'de FSRU Projesi (Yüzer LNG Terminali/ Floating Storage and Regasification) açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan El Bab hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İZMİR'de FSRU Projesi (Yüzer LNG Terminali/ Floating Storage and Regasification) açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın gündeminde El Bab operasyonları vardı.

Erdoğan El Bab ile ilgili olarak, "Bu terör belasını da toprağa gömeceğiz. Şu anda El Bab. Birileri kuru sıkı atıyor. Dünyayı biz mi kurtaracağız diyor. Dünyayı kurtarma derdi değil. Bomba düşünce nerede Ey Devlet, Hükümet diyorsun. Kilis'e atanı sorunca dünyayı biz mi kurtaracağız. Bunlar ne saf ya. Sabır sabır sabır anlamadılar. Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Hamdolsun hallolmak üzere. Orayı da hallettik." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli başlıklar...

'SON 3 YILDA HER TÜRLÜ YOL DENENDİĞİ HALDE KALKINMA GÜNDEMİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEDİK'

Sadece ülkemizde değil terörün üzerine orada da gideceğiz dedik. Hamdolsun hallolmak üzere. Orayı da hallettik.

 Başarıda iki unsur vardır. İstikrar ve güven. Son zaamanlardaki saldırılar bunlara yöneliktir. Kalkınmadan uzaklaştırıp kısır gündemler için, bu oyunlara gelmeyeceğiz. Deşifre ettik. Son 3,5 yıldır kesintisiz bir şekilde sosyal çalkantıdan teröre her türlü yol denendi biz kalkınma gündememizden asla kopmadık.



ZAMANLA YARIŞMAK BUDUR

Cumhuriyet tarihinde 2 geçiş vardı. Biz 3 geçiş sığdırdık. Biri Fatih Sultan Mehmet, biri Marmaray, biri de Avrasya Tüneli. Bunlar dertli ve aşık olursanız yapabileceğiniz işlerdir. İş bilenin kılıç kuşananın. İstanbul'un iki yakasını 5. defa birbirine bağlamış olduk. Diğer bir konu İzmir'le İstanbul'u bağlamak onu da yaptık. Osman Gazi Köprüsü... Bir başka heyecan ve aşk duyduk. Tamamen bitince 3 saat. Zamanla yarışmak budur. Bu olmazsa hiçbir şeyin anlamı yok. Bu adımların gazetede okuyorum 'Arkadaşına çayı hazırla geliyorum, diyor. Şaka yapıyorsun diyor. Şaka yapmıyorum Avrasya Tüneli'ndeyim' diyor. Bu günleri de gördük.

ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI OLUŞTURUYORUZ

Enerji talebi artacaktır. Büyüme hızımızla enerji tüketim oranımız aynı oranda artmıştır. Bu yılki enerji tüketimimiz 2002'den 2 kat daha fazla. Kendi kaynaklarımızı azami şekilde değerlendirirken, alternatif enerji kaynaklarını oluşturuyoruz. Doğalgaz en önemli enerji kaynağı. Elektriğin bir kısmı, ısınma ihtiyacımızı doğalgazla karşılıyoruz. Doğalgazda malesef dışa bağımlıyız. Kaynak çeşitliliğine gitmemiz şart.

'SİGORTAMIZ OLACAK'

10'da birine karşılık gelen arz imkanı sağlıyor. Günde 20 milyon LNG gönderme kapasitesi olan bu tesis ısınma amaçlı tüketim konusunda adeta sigortamız olacak. Sadece Aliağa değil, Karadeniz Akdeniz nerede sıkıntı varsa oraya gidecek. Tesislerini hizmete aldığımız Ege Gaz'a ilave yeni şirketin de çalışmalarının olduğunu biliyoruz.

Yeni yatırım hazırlıklarını memnuniyetle karşıladığımı bilmenizi isterim.