BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.505,76
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş bedelli askerlik açıklaması...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayram namazı sonrası bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklaması geldi... Bedelli askerlik çıkacak mı?..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayram namazı sonrası bedelli askerlikle ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, daha önceden Başbakan Binali Yıldırım'ın 'ihtiyaç var' açıklamasına "Gündemimize almak şehitlere saygısızlıktır" diyerek cevap verdiği bedelli askerlikle ilgili de şu açıklamayı yaptı:

SINIRI NE OLACAK?.. ŞARTLARI NELER OLACAK?.. Kalıcı bir bedelli askerlikten öte, bir defa bedelli askerliğin sınırı ne olacak, şartları ne olacak? Bu konuda tabii bunu belirleyecek olan bir yerde de herhalde biz siviller olmaktan öte askeri erkan. Yani Genelkurmay. Onlarla oturacağız, konuşacağız. Genelkurmay Başkanlığımız 'Bize şu kadar asker gerekiyor' dediği zaman biz kalkıp da Genelkurmay'ın bu talebini bir kenara koyamayız.

BEDELLİ İLE İLGİLİ İHTİYAÇ VAR... Türkiye'de şu anda zaten bizim Silahlı Kuvvetlerimiz ciddi oranda profesyonel orduya geçmiş durumda, hala da devam ediyor. Ama şimdi bu bedelli askerlikle ilgili de bir ihtiyacın olduğu ortada.

BU ADIMI ATACAĞIZ... Temennimiz o ki inşallah seçimlerden sonra bunu Türk Silahlı Kuvvetleri ile oturacağız, konuşacağız. İhtiyaç nedir? Yaş sınırları ne olacak? Bunları belirledikten sonra da bunun adımını atacağız. Yani gündemimizde var.