BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Başkanlık sistemi açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık sistemine geçişin şart olduğunu ifade ettiği konuşmasında "Bu gömlek bu vücuda artık dar geliyor. Artık başkanlık sistemiyle bir sıçrama gerçekleştirmeliyiz." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin  "Bu gömlek bu vücuda artık dar geliyor. Artık başkanlık sistemiyle bir sıçrama gerçekleştirmeliyiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da 4. Türk Patent ödülleri törenine katıldı. Erdoğan, "Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart ve başkanlık sisteminde Türkiye bir patinaja girmeyecek ve hızla büyüme sürecini yükseltecektir." dediği konuşmasında Başkanlık sisteminin gerekliliğine vurgu yaptı.

'"TÜRKİYE'NİN SIÇRAMASI ÖNÜNDEKİ TIKANMA..."

Gömülmek istediğimiz mezardan çıktık' diyen Erdoğan, 'G-20 ülkelerinin ilk 10 sırasında olan ülkeler başkanlık sistemi ile yönetildiği'ni örnek vererek,  'Türkiye'de gerçekleştirilen sıçramanın önünde bir tıkanma olduğu, sıçrama için 'idari yapıda bir başkanlık sistemi' gerektiğini' ifade etti.
 erdogan-.20150409123229.jpg

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye her alanda olduğu gibi sanayi alanında da gelişmeye devam ediyor. Bugüne kadar elde ettiğimiz neticeler elbette önemlidir ama asla yeterli değildir zira bizim 2023 hedeflerimiz var. Bu coğrafya bilgi, buluş ve tasarıya yabancı değildir. Pek çok şehrimiz dönemlerinin merkezleri olmuşlardır. İstanbul bunu başarmıştır.

"GÖMÜLMEK İSTEDİĞİMİZ MEZARDAN ÇIKTIK"

Geçtiğimiz 200 yıl diğer alanlar gibi bu alanda da fetret devri yaşamamış olsak da bunu atlatacağız. Gömülmek istediğimiz mezardan çıktık üzerimize dökülmek istenen betonu parçaladık. Artık eskisinden farklı bir imkana sahibiz kendimize güveniyoruz inanıyoruz inanmak başarmanın yarısı ise biz bu yarıyı çoktan geçtik.

Elde ettiğimiz ekonomik, sosyal devlet olma ve uluslararası alanda elde ettiğimiz sonuçlar var. 2023 hedeflerine ulaşacağız ve bunu başaracağız, Buna inanıyor ve her alanda mücadele ediyoruz. Bu hedeflere ülkesine inançları olmayanlar yok değil. Bunları ciddiye almayacağız elde edeceğimiz sonuçlardan onlar ve onların çocukları da faydalanacak. Biz doğru işler yaptığımıza inanıyoruz.

Türkiye 2005 yılına kadar kendi patent başvurularını dış ülkelere inceletmek zorundaydı. Şimdi ise diğer ülkelere bu alanda hizmet verecek konuma geldi.

"İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ"

Diğer tüm alanlarda olduğu gibi sinai mülkiyet alanında insana yatırım yapıyoruz.. İnsan kapasitesini daha iyi değerlendirmek için Fikri Mülkiyet Akademisi kuruyoruz. Böylece ülkemiz eğitim konusunu da daha sağlam bir zemine oturtmuş olacak.

"ANTEP VE KONYA'YA ÖDÜL VERECEĞİZ"

Gaziantep ve Kayseri'ye ödül vereceğiz. Burada tüm vali, oda başkanlarımıza kendi öz değerlerimize sahip çıkmaları konusunda çağrıda bulunuyorum coğrafi değerlerimizi tescil ettirme konusunda gayrette bulunun. Dünyada artık ekonomik güç bilgiyi üretenin ve bilgiye sahip olanın eline geçiyor. Daha fazla üretme ve istihdam sağlama gayretimizi bu yönde geliştirmek zorundayız.

"IMF KAPISIDNA YATILAN GÜNLERİ GÖRMEZDEN GELENLER..."

Krizlerin ardından IMF kapısında yatılan günleri görmezden gelenler bugün yaşanan gelişmeleri ısrarla görmezden geliyor. Eskiden Türkiye dış etkiye bağlı olmaksızın sürekli krize girerdi. Bugün dünyayı kasıp kavuran ekonomik krizi en az etki ile atlatmış bir ülke. 17-25 Aralık'ta ekonomiyi hedef almıştı. Türkiye tüm bu badireleri atlatarak bugünlere geldi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart ve başkanlık sisteminde Türkiye bir patinaja girmeyecek ve hızla büyüme sürecini yükseltecektir. G-20 ülkelerinin ilk 10 sırasında olan ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Türkiye'nin de bakın biz 10 yılda bir sıçrama yaptık ama burada bir tıkanma var bir sıçramaya ihtiyaç var idari yapıda bir başkanlık sistemi Türkiye'yi farklı yerlere taşıyacaktır. Çok daha seri karar almayı sağlayacaktır. 

GEZİ PARKI EYLEMLERİ

Gezi parkı eylemleri bir yönüyle ekonomiyi hedef alıyordu. 17-25 Aralık darbeye teşebbüs yine aynı şekilde ekonomiyi hedef alıyordu. Bu gömlek bu vücuda dar geliyor. Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var. Türkiye'nin sıçrama yapması gerekiyor.

"G-20 ÜLKELERİNİN İLK 10 SIRASINDA OLAN ÜLKELER..."

Bu gömlek bu vücuda artık dar geliyor. Artık başkanlık sistemiyle bir sıçrama gerçekleştirmeliyiz. Bizim bir sistem değişikliğine gitmemiz şart ve başkanlık sisteminde Türkiye bir patinaja girmeyecek ve hızla büyüme sürecini yükseltecektir. G-20 ülkelerinin ilk 10 sırasında olan ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Türkiye'nin de bakın biz 10 yılda bir sıçrama yaptık ama burada bir tıkanma var bir sıçramaya ihtiyaç var idari yapıda bir başkanlık sistemi Türkiye'yi farklı yerlere taşıyacaktır. Çok daha seri karar almayı sağlayacaktır. 12 yılda Türkiye büyük bir sıçrama yaptı. Başkanlık sistemi de bizi bambaşka bir boyuta taşıyacaktır.

Başkanlık sistemi ile hızımızı kesemeyecekler çok hızlı karar alacağız.

İNŞAAT SEKTÖRÜ

İnşaat sektörünün geliştirilmesi olmazsa olmazdır. Sanayicinin ihtiyacı olan alt yapıyı üst yapıyı hazırlamazsan sanayici nasıl yatırım yacak? İnşaat sektörünün olmadığı ülke bitmiş demektir. Herhalde çadırda yaşayacak halimiz yok değil mi?

İSTANBUL'A 3. HAVALİMANI

İstanbul'daki 3. Havaalanı ihtiyaçtan doğmuştur. Bu lüks bir proje değildir. İstanbul'da trafik sorunu var. Durmadan bağırıp çağırıyorlar İstanbul'un trafik derdi var diye. Marmarayla denizin altından ulaşım sağladık. Şimdi 3. Köprü geliyor. Tüm bu projelerle modern bir ülkeye ulaşmaya çalışıyoruz.

Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemiyle Türkiye çağ atlayacak...

Bu niyetlerle sizleri saygı ve selamlarımla karşılıyor. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.