BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.437,24
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş açıklamalar SON DAKİKA

Başbakan Erdoğan, Van mitinginde partisinin seçmenlerine sesleniyor.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşlarını paylaşıyoruz...

Sevgili Vanlılar, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Burada tüm Van’a tüm vanlı kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. Öncelikle sesimden dolayı sizlerden özür diliyorum. Fakat Van’ı iptal edemezdim, Diyarbakır’ı iptal edemezdim. Böyle de olsa gelmek zorundaydım.

Her karşısında evliyaların alimlerin izi olan, eseri olan Van’ı muhabbetle selamlıyorum. Van’ın evladı, Van’ın kahramanı Saidi Nursi’yi özellikle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Bugün Van bir başka. Bugün Van’daki coşku bir başka. Sevdanız başka. Aşkınız başka. İstikbalimiz için önemli bir tercihte bulunacağız. Eski Türkiye’de kutsal değerler baskı alında, tehdit altında aşağılamalara maruz kalıyordu. Eski Türkiye’de develt kibirliydi. Devlet tepeden bakıyordu.

Vatandaşını horluyor, ayrımcılık yapıyordu. Eski Türkiye’de kimsesizlik vardı. Yeni Türkiye’de hastaneler, üniversiteler hastaneler, konutlar inşa ettik. Barajlar enerji santralleri kültür merkezleri inşa ettik.

Hizmete, esere oy verilir. Bunlarda böyle bir şey yok. Sadece ideolojik siyaset. 38 yıldır vatanından ayrı kalan Şivan Perver Diyarbakır'a geldi. Orada sadece Diyarbakır'ın değil, 72 milyonun gözyaşları altında muhteşem bir atmosfer yaşadık.

72 milyonu hep birlikte 'Megri' (Ağlama) dedik. Sonra da AK Parti nasıl megri der dediler.

Pensilvanya diye bir olay yaşıyoruz. Said Nursi'nin eserlerini kullandı. Van Bedüzzamanı iyi bilir. Van ve çevresine düşman saldırıları başlayınca kalemi bıraktı, eline silahı alıp topraklarını savundu. Bitlis'te Ruslar'a esir düştü, Sibirya'ya gönderildi. Oradan kaçtı İstanbul'a sonra daVan'a geldi. Sonra hayatı sürgünlerle geçti. Zindanlara atıldı, zehirlendi çok eziyet çekti.

En son Urfa'da vefat etti. Ölüsünü bile rahat bırakmadılar. Ölüsünü nakli kubur yaparak Isparta'ya götürdüler ama nereye defnedildiği bile belli değil. Bütün bunları CHP yaptı.Şimdi Pensilvanya'daki zat utanmadan bu CHP'ye oy istiyor.

Bu Pensilvanya'daki zat gençliğinde imkanı varke Said Nursi'yi ziyaret etmedi. Çünkü Kürt olduğu için gitmekten kaçındı. O gün nasıl ırkçıysa bugün de aynı ırkçı.

O gün nasıl tahkir ettiyse bugün yazdığı senaryolarla kürtlere tahkir ediyor. Buradaki maşaları aracılığıyla çözüm sürecine, barışa saldırıyor. Oslo sürecinde saldırdı başarısız oldu, MİT Müşteşarını tutuklatmak istedi başarısız oldu. 17 Aralık'ta 25 Mart'ta başarısız oldu. Bu ilkesiz edepsiz siyasete gerekeni siz söyleyeceksiniz.

Bunların ablaları size geldi mi? Bizim ablalar burada.

Bugün benim için tarihi bir gün. İstanbul'a belediye başkanı olduğum gündür bugün. Siirt'te okuduğum bir şiirden dolayı benim görevden alıp hapse attılar. Sonra bu millet beni başbakan yaptı. Muhtar bile olamaz dediler. Allah'a şükür 12 yıldır bu millete başbakanlık yapıyorum.