BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 35,01
ALTIN 2.432,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş açıklama! Türkiye'nin şanına...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'de Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği'nin açılışını yaptı. Erdoğan; ''Burada Türkiye'nin şanına yakışır bir büyükelçilik yapıldı. Çünkü bizim geleneklerimizde kiracılık yok'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali'de Mohadişu Büyükelçiliği'nin açılışında konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

TÜRKİYE'NİN BİR NUMARALI KÜLLİYESİ

2011 yılında ilk geldiğim günden bu yana nasıl bir ilerleme, nasıl adımlar attığınızı gördüğüm için çok mutluyum. Şu anda içinde bulunduğumuz Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi, Türkiye'nin yurt dışında bulunan 1 numaralı külliyedir.

TÜRKİYE'NİN ŞANINA YAKIŞIR BİR BÜYÜKELÇİLİK

Aslında gittiğim her yerde dostlara söylüyorum, burada Türkiye'nin şanına yakışır bir büyükelçilik yapıldı. Çünkü bizim geleneklerimizde kiracılık yok. Hele hele büyükelçilik kira gibi bir binada olduğu zaman onun tadı da olmuyor, oradaki hizmet de lezzetli olmuyor. Atılan adımlar hep bu istikamette yürüyor.

HEDEF BÜTÜN AFRİKA ÜLKELERİNDE BÜYÜKELÇİLİK BİNASI AÇMAK"

Mevlüt Bey Afrika'yı anlattı, 13-14 yıl önce Afrika'da biz 12 ülkede vardık ama şimdi 39 ülkede varız. Buralarda da kiracı olduğumuz büyükelçiliğin olmaması lazım, onun için satın almaya başladık. Hedef 54 Afrika ülkesinin 54'ünde de büyükelçilik binasını açmaktır.  

BU SOMALİ'DE BİR İLK

İnşallah bunu da başaracağız, gerçekten şu anda Mogadişu Büyükelçiliği Külliyesi bir örnek oldu. Bugün burada cuma namazı hep birlikte kılındı. Bu bir ilk... Bu ziyaretimizde Kızılay Sağlık Meslek Yüksekokulu da büyük ölçüde bitmiş durumda. Peyzaj çalışmaları bitmediği için bugün onu açamıyoruz. 2013 yılı temmuz ayında şehit olan askerimizin adı da toplantı salonunda olacaktır. Okulumuz da 600 öğrenciyle eğitime başlayacak.