BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş açıklama: Kandil'e operasyonu başlattık

Kandil'e operasyon başladı. Flaş açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Niğde'de halka seslenen Erdoğan, , "Kandil'e operasyonu başlattık" dedi.

Abone ol

Kandil'e operasyon başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan Niğde Belediye Meydanı'nda vatandaşlara hitap ediyor. Erdoğan, Kandil'e operasyonun başladığını duyurdu.

OPERASYONLARIMIZI BAŞLATTIK: "Şehitlerimizin mübarek kanlarını asla yerde koymadıklarını söyleyen Erdoğan, "Bugün size bir şey daha söylüyorum. Kuzey Irak, Kandil, Sincar demiştim ya hatırlayın. Oraya da operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. 20 uçak gittiler, vurdular, döndüler. Ama bitmedi devam edecek" dedi.

'REİS BİZİ KANDİL'E GÖTÜR' SLOGANINA YANIT: Erdoğan, 'Reis bizi Kandil'e götür' sözlerine, "Sabır sabır 24 Haziran bir hallolsun, gerektiğinde beraber" şeklinde yanıt verdi.

Erdoğan, partisince Ömer Halisdemir Meydanı'nda düzenlenen Niğde mitinginde yaptığı konuşmasına Niğdelileri, "Yiğitler otağı, kahramanlar diyarı Niğde. Şehit Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde" diyerek selamladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

İşte Ömer Halisdemir'imiz ne yaptı, hain olan o Semih Terzi'yi alnından indirdi. Vatan hainlerinin hakkı oydu. Halisdemir'imiz şehit oldu, makamların en yücesine ulaştı.

"KANDİL'E, SİNCAR'A OPERASYONLARIMIZI BAŞLATTIK"
Nereye saklanırsa saklansınlar, biz ne Kemal'e ne Muharrem'e bakarız. Biz işimize bakarız. Teröristler hangi ine girerlerse girsinler, er ya da geç, teröristlerden döktükleri şehit kanlarının hesabını muhakkak sorduk ve soruyoruz. Şu ana kadar sadece Afrin'de 4 bin 500'ün üzerine çıktık. Bugün size bir şey daha söylüyorum. Demiştim ya kuzey Irak’ta Kandil'e de operasyonlarımızı başlattık. 20 uçağımızla 14 önemli noktayı yok ettik. Vurdular döndüler, bitmedi devam edecek.

"ONLARIN TERÖR DİYE BİR DERDİ YOK"
Zeytin Dalı Harekatı'nda bölücü örgütün Suriye kolunu Afrin'den söküp attık. Bu 4 bin 600'e yaklaştı. Besler Dereler bölgesinde, Cudi'de, Gabar'da, Kato'da teröristlerin inlerini başlarına geçirdik. Yurt dışına kaçan 80'in üzerinde alçağı paketleyip adalete teslim ettik mi? Peki bu Bay Muharrem’den, Bay Kemal’den terörle mücadele hakkında bir şey duydunuz mu? Onların terörle mücadele diye bir derdi yok. Bay Kemal, terörün desteklediği kişileri koluna takıp Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Bay Muharrem de terörün desteklediği siyasi partinin başkanını, sözde cumhurbaşkanı adayı o da, ona gidiyor, Edirne'de cezaevinde ziyaret ediyor. 6-7 Ekim'de 'dökülün sokaklara' deyip de 53 Kürt kardeşimi Diyarbakır'da öldüren bunlar değil mi? Sen nasıl olur da gider bunu ziyaret edersin. Buradan sana oy mu gelecek. İşte onun için 24 Haziran çok önemli. 24 Haziran’da bunlara gerekli dersi vermemiz lazım. Sınırlarımız içinde ve dışında binlerce teröristi etkisiz hale getirdik.

"HEDEFİMİZ BATAKLIĞIN EN BÜYÜĞÜNÜ KURUTMAK"
Nasıl Afrin'i, Cerablus'u, El Bab'ı, Azez'i katil sürülerinden temizlemişsek Kandil'deki terör bataklığını da Allah'ın izniyle kurutacağız. Hedefimiz, bataklığın en büyüğünü kurutmak. Kandil'i, ülkemiz ve milletimiz için artık bir tehdit, terör kaynağı olmaktan çıkarıyoruz.

Erdoğan, mitinglerde kullandığı tırın içerisinde yer alan haritada, vatandaşlara hitap edeceği Niğde'nin üzerini raptiye ile işaretledi.

"VAKTİM OLURSA 24'ÜNDEN SONRA SANA BİR DERS VERİRİM"
Otomobil, Erdoğan 20 yıl geriden takip ediyor diyor. Sen ne diyosun ya. Tesla diye bir firma var. Sahibi Elon beni ziyaret etti. Bizi benzinli araba üreteceğiz sanıyor, biz akülü, elektrikli arabalarla uğraşıyoruz. Ama bu anlamaz, anlayana kadar da 24 Haziran gelir. Vaktim olursa 24'ünden sonra sana bir ders veririm.

"BAY KEMAL SENİN AKLIN ALIYOR MU?"
İçme suyu ile Niğde şehir merkezine kullanma ve içme suyu sağladık. Uzun vadede içme suyu karşılayacak projenin hazırlıkları sürüyor. 690 trilyon değerinde tarımsal destek verdik. Bay Kemal çıkmış konuşuyor. OECD'de 7,4 büyüme ile 1. olduk. G-20'de 2. olduk. Çıkmış soruyor, 7,4 büyüme sizin ceplerinize yansıdı mı? Bay Kemal senin aklın alıyor mu? Büyüme nedir bir öğren. Danışmanlarına sor. Rantiye dediğin sınıfa da yansır, çiftçiye biz bu parayı nereden veriyoruz Bay Kemal. Çiftçilikle uğraşanlara yüzde 50-80 arası hibe veriyoruz bunu nereden veriyoruz Bay Kemal? Eğer küçülen bir ülke olsak bunları yapabilir miydik? 185 trilyon liralık teşviklerden Niğde'de 118 bin kişinin yararlanmasını sağladık, büyüyen ülkeler bunu yapar Bay Kemal?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, down sendromlu bir gençle fotoğraf çektirdi.

"BUNLAR NE CİNS YA"
Biri havalimanı ile diğeri şehir hastaneleri ile uğraşıyor. Bunlar ne cins ya, hale bak. TİKA'yı kapatacakmış, TİKA neyle uğraşıyor? Ya bunlara mı kaldı bu ülke? Dünyanın hangi ülkesinde böyle muhalefet var.

"MORALİM BOZULDU" DİYEN ERDOĞAN'A YANIT: Siz hiç morali yerine gelsin diye cephedeki askerin morali ile uğraşan birini gördünüz mü? Bay Muharrem, "benim moralimi bozmasınlar" diye sağa sola posta koyuyor. Sen askere benim moralimi bozmasın diye nasıl dersin ya? Bunlar için terörle mücadele eden askerlerin morallerinin hiçbir kıymeti yok. Varsa yoksa kendi moralleri. Bugün moralini bozan komutana böyle hadsizlikler yapan Muharrem, emekli, memur, işçi canını sıkınca kimbilir ne yapar? Allah muhafaza.

KIRAATHANE ELEŞTİRİSİNE YANIT
Biz Niğde'mize'de böyle bir millet bahçesi kuracağız. Bir diğer projemizde gençlere, millete hizmet verecek millet kıraathaneleri. Bay Muharrem ile Bay Kemal kıraathaneleri oyun oynama yeri zannediyor. Bay Muharrem pastahane değil he, kıraathane. Kumarhane değil, kıraathane Bay Muharrem. Öyle bir şey açsak dört takla atarsınız. Bay Muharrem sürekli kekten bahsediyor, sana da bir kek veririz ne olacak yani."