BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.432,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş açıklama: Bu bir felaket

Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iş adamlarından ihracatın 5 milyar dolara çıkarılması sözünü aldı.

Abone ol

Trabzon'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye'nin 2023 hedeflerine doğru ilerlemesinde büyük katkının Karadeniz'den geleceğine inanıyorum" dedi. Erdoğan ayrıca bankalara da çağrı yaparak "Bankalardan faiz oranlarını makul derecede tutmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon'un mevcut ihracatının düşük olduğunu ve kente yakışmadığını belirterek iş adamlarından ihracatın 5 milyar dolara çıkarılması sözünü aldı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar: 

"Karadeniz benim için her zaman bir enerji ve motivasyon kaynağı. Karadeniz'i sevmeyenin gönül pınarı kurumuş demektir.Türkiye'nin 2023 hedeflerine yürümde en büyük katkının Karadeniz'den geleceğine inanıyorum. Değerli kardeşlerim Trabzon bölgesine liderlik ülkesine katkı yapma konusunda birikim sahibi bir şehrimizTrabzon'un tarihi birikimi ve potansiyelini harekete geçirmekte zorlandığımıza göre burada bir sıkıntı var demektir.''

5 MİLYAR DOLAR SÖZÜ ALDI...

Mesela ihracatı 5 milyar dolara çıkarmayız taahhüt ediyor musunuz? Tamam dediler. Şehrimizin 2.6 milyar dolarlık vergi gelirini 2-3 katına çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz?  Eyvallah dedi. Elbette devletten yatırım beklemek hakkınız. Şehir olarak bölgemize nasıl bir katkıda bulunduğunuza bakmamız gerekiyor. Beraber koşmamız gerekiyor. Türkiye yürürken Trabzon yerinde durusa olmaz. Braber koşmamız lazım.

"40 YIL BUNA HAZIRLANDILAR"

Son üç yılda hem terör hem ekonomi ülekmizi yeni bir yükseliş trendine sokmayı başardı. Bölücü terör örgütünü eylem yapamaz hale getirdik. Tarihimizin en büyük ihaneti olan FETÖ ihanet girişimini milletimizle akamete uğrattık. Bazen geliyorlar oğlumuzun bir suçu yok diyor ya oğlunun çevirdiği dolaplardan haberin yok. O bir şarlatan ya. Neler yaşadı bu ülke? Kırk yıl buna hazırlandılar. Dertleri bu ülkeyi yıkmak ele geçirmekti.

Milletim çağrımıza anında cevap verdi. 250 şehidimiz oldu ama milletimiz 80 milyon oldu. Gazilerimize şifa diliyorum. Ayrıca yeni bir şey var. Üzerimize salınmaya çalışan DEAŞ a karşı da ciddi bir mücadele ediyoruz. Bunlar Müslüman değil. Diğer terör örgütlerine de nefes aldırmıyoruz.

"İSTİHDAMDA İŞSİZLİĞİ TEK HANELİ RAKAMLARA İNDİRDİK"

Ekonomi alanında tüm göstergeler yükselişi gösteriyor. İyi yoldayız. Yüzde 5'lik büyüme oranını yılın sonuna kadar sürdüreceğiz. Herkes yanına kendi potansiyeline göre eleman alsa ve bir anda 1 milyon 600 bine kadar istihdam alınan sayıya ulaştı. Merkez Bankasındaki rezervimiz 107 milyar dolara ulaştı. İstihdamda işsizliği tek haneli rakama indirdik.

BANKALARA ÇAĞRI YAPTI 

Piyasaya asıl finans desteği sağlaması gereken  kurumlar bankalar. Ama bankalar rahat durmuyor. Biz 'faizler düşmesi lazım'  diyoruz, bankalar ise vatandaşın oraya yatırdığı paraları kendisi için adeta bir  soyup soğana çevirme aracı olarak kullanıyor. Kendi parası değil, vatandaşın  oraya emanet ettiği para ve o bunu kalkıyor, kendisi acımasızca yüksek faizle  kendisine bir rant aracı haline çeviriyor. Ama ben inanıyorum ki gerek Merkez  Bankamız, devlet bankalarımız bu konuda kararlı adım atmak suretiyle inşallah bu  işi aşağıya çekeceklerdir. Geçtiğimiz yıl çektiğimiz onca sıkıntıya rağmen bankalar yüzde 40 civarında kar elde etmiş hale bak! Bu bir felaket! Biz kimseden zararına iş yapmasını istemiyoruz. Bankalardan faiz oranlarını makul derecede tutmasını bekliyoruz. Parayı değerli kılan, bankaların kasasında  yatması değil esnafın, sanatkarın, girişimcinin tezgahında bulunmasıdır. Şayet  bankacılık sektörü piyasayı fonlama konusunda biraz daha cesaretli olursa,  ekonomideki yükselişimiz hızlanacaktır. En azından tüm göstergelerin olumlu yönde  seyrettiği şu dönemde bankacılık sektöründen bu yönde güzel haberler beklediğimi  özellikle belirtmek istiyorum.

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Sözde Aladet Yürüyüşü böyle bir şey yok! Adalet ise git İzmir Belediyesindeki işçilere adalet ver. Şişli Belediyesi çöpülükten geçilmiyor. Yok bunların böyle bir dertleri yok. Ben diyorum ki bu zata şunu sormak lazım 'Ya siz ülkede yaşamıyor musunuz?'Bu develt değil mi sizi koruyan? Ne yaptınız da dur dendi? Ankara'dan İstanbula giderken onlarla birlikte yürümedin mi? Partisinin en büyük ihanet suçu olan cezaevine giren milletvekilinin durumu kendisini rahatsız ediyor. Atatürk Havalimaında tanklar orada dururken sen neden kaçtın? Adamların görüşme yaptı sonra Bakırköy'e gittin. Sonra 'Oradan izledim' diyorsun.